Extra large extra large 35896184 1788049067944630 2237346832122380288 n
TAP: Kroos og Tyskland tapte i den kampen de måtte vinne for å avansere.

Ute av VM

Forventingene i forkant av VM var skyhøye for tyskerne, men de klarte aldri å innfri.

Sør-Korea 2-0 Tyskland
Kazan Arena
Gruppe F, tredje kamp
Onsdag 27. juni, kl. 20.00
Involvert spiller: Toni Kroos

Tyskland vant som kjent VM i 2014, men har hatt store problemer med å finne seg til rette i Russland. I forkant av VM var det mange som så på tyskerne som store favoritter til å nå langt i det 21.verdensmesterskapet. Resultatene uteble og dermed måtte Tyskland reise hjem allerede etter gruppespillet. Forøvrig, er Tyskland ikke de første regjerende mesterne som har blitt sendt hjem så tidlig. Både Frankrike, Italia og Spania røk ut i gruppespillet etter å ha vunnet VM fire år i forkant. 

Onsdag kveld ble siste kamp i gruppe F spilt mellom Tyskland og Sør-Korea. Tyskland som tapte mot Mexico, trengte seier og at Mexico vant mot Sverige for å ha mulighet til å avansere fra gruppespillet. Dette ble ikke tilfellet og Tyskland røk ut etter tap. 

Kampen åpnet med et sterkt press fra Tyskland, som var ute etter en tidlig ledelse. Goretzka, som fikk sin VM debut, fikk en særdeles god mulighet til å legge til rette for sine medspillere før 10-minutter var spilt, men ballen traff en sørkoreansk spiller og til innlegg. Videre var førsteomgang veldig jevn, der begge lag kom til muligheter til å score. I det 19-minutt var Sør-Korea nær ved å score, etter at Neuer ikke fikk helt kontroll på en frispark, men klarte å slå den til korner. 

I andreomgang var det Sør-Korea som ville det mer en tyskerne. Allerede etter 50-minutter ble Son spilt vakkert gjennom, men fikk ikke ordentlig kontroll på ballen til å omsette sjansen. Det var ikke før det 70-minutt at Tyskland fikk en ordentlig målsjanse med Gomez i førersetet. Kimmich leverte fra seg et godt og presist innlegg, men ballen traff aldri venstrefoten til Gomez. Det var ikke før det 92-minutt at det første målet i kampen kom. Young-Gwon Kim får stå helt alene innenfor femmeter, etter at Son slår innlegg, scoring blir først annullert for offside, men etter dommer benytter VAR, så blir målet godkjent. Bare et par minutter senere scorer Son sitt første VM-mål. Han blir spilt gjennom, etter at Neuer prøver å holde kontroll på ballen høyt oppe på banen og mister ballen. 

Toni Kroos spilte i en mer dyptliggende rolle en de tidligere kampene, men klarte likevel å slå noen gode pasninger i løpet av kampen. Han fikk ikke utrettet stort i dag, men var ofte den tryggheten Tyskland trengte på midtbanen i dag. 

Hva syntes du om Tyskslands prestasjoner i VM? 

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07