Extra large adios amigo
DRAR HAN? Skal man tro på rapportene er Cristiano Ronaldo veldig nære en exit til Juventus

Redaksjonens tanker: Cristiano Ronaldo

Vi har spurt våre skribenter om deres tanker angående Ronaldo-situasjonen.

Den siste ukene har det vært mange rykter rundt Ronaldo. Ifølge rapportene er ikke Cristiano Ronaldo fornøyd med lønnen sin og måten han har blitt behandlet på av Florentino Pérez, og ønsker en overgang til Serie A og nærmere bestemt Juventus. Real Madrid på sin side skal ikke være så negativ til å selge han, men de ønsker at han skal gå ut offentlig med sitt ønske om å forlate klubben. Rykter har det vært rundt Ronaldo i hver eneste sommer, men det finnes flere aspekter ved dette som gjør at han aldri før har vært så nære en exit som det han er nå. I den anledning har vi spurt tre av våre skribenter om deres tanker angående denne situasjonen.

Håper du at Real Madrid selger Ronaldo?

Martin Hellerud: Tja, håper og håper. Hvis Real Madrid selger Cristiano Ronaldo så kommer klubben til å bli svekket på kort sikt, men jeg mener at den kommer til å bli styrket på lang sikt. Ronaldo tar mye plass, både på og utenfor banen, og selv om jeg tror Real Madrid kan komme til å slite i den første perioden uten Ronaldo, så tror jeg klubben vil komme styrket ut av dette på sikt. Sånn sett kan jeg si at jeg ser på dette som det riktige tidspunktet for Real Madrid å selge Ronaldo etter en fantastisk periode, og med ny trener og slikt så ja, jeg håper Real Madrid selger Ronaldo nå.
Muhamed Iseni: Nei, det håper jeg virkelig ikke, men jeg har forståelse for det. Ronaldo har vunnet alt som er å vinne med Madrid. Han har vunnet CL, La Liga, Supercupen, både spanske og europeiske, han har vunnet VM for klubblag og Copa del Rey så jeg skjønner hvorfor han drar hvis han drar. Med den formen Ronaldo har vist i det siste så vil jeg helst ha han i Real Madrid i 2 sesonger til. Han har knust rekorder på rekorder og er nok den beste Real Madrid spilleren gjennom tidene. Det å skulle miste han kommer til å være veldig surt og trist.
Hiwa Hosseinzadeh: Hjertet mitt sier nei, men det virker som om at det er klappet og klart for portugiserens avgang. Ronaldo har gitt klubben mye, og det hersker liten tvil om at han er en legende i klubben. Dersom han drar håper jeg han får en verdig avskjed. Det har han fortjent. 

Tror du Real Madrid selger Ronaldo?

Martin Hellerud: Da disse ryktene først kom så trodde jeg at det var det samme tullet som har kommet frem stort sett hver sommer siden Ronaldo kom til klubben. Da jeg etter hvert skjønte at dette faktisk var reelt, så slet jeg fortsatt med å se for meg at Real Madrid kom til å selge sin største stjerne. Etter dette så har jeg variert i hvor sikker jeg er på at Ronaldo kommer til å forlate klubben, men jeg står fortsatt på at jeg tror han kommer til å dra. 60-40 i favør at han spiller i Torino neste sesong.
Muhamed Iseni: Jeg tror ikke at Real Madrid selger han av egen vilje. Om Ronaldo drar fra Madrid, så er det et valg han tar selv. Perez vil nok gjøre alt i sin makt for å overbevise Ronaldo om å bli, men til syvende og sist så tror jeg Ronaldo får viljen sin. Siden Ronaldo ankom Madrid i 2009, så har det alltid vært rykter og hver overgangsvindu så var han ryktet vekk fra Madrid, men i år så har jeg en følelse på at dette er litt mer enn bare tomme rykter. Vi fikk jo en "varsel" på dette rett etter CL-finalen, og det kommer nok ikke helt som et sjokk. At Zidane valgte å gi seg tror jeg også har påvirkning på avgjørelsen til Ronaldo, også vil han i tillegg vise at han får det til uansett hvor han drar, selv i Italia, så jeg tror at Ronaldo ikke lenger er Real Madrid spiller etter at overgangsmarkedet har stengt.
Hiwa Hosseinzadeh: Jeg synes det er vanskelig å si. Ronaldo gikk jo som kjent ut etter Champions League-finalen med noen oppsiktsvekkende uttalelser. Samtidig har vi sett dette før, og det er ingen bombe at Cristiano ønsker seg mer i lønn. Problemet er selvfølgelig at Real Madrid har ingen garanti for at han skal fortsette å levere på et så høyt nivå som vi har blitt bortskjemt med. Jeg er også usikker på om en så stor omveltning denne sommeren er så lurt, at Zidane dro var overraskende, takler klubben enda en stjerneavskjed? 

Hvem burde eventuelt erstatte Ronaldo?

Martin Hellerud: Dette er et veldig godt, og vanskelig spørsmål. Jeg mener at dersom Real Madrid selger Cristiano Ronaldo så kan han ikke erstattes av bare en spiller. Han har stått for så mange av Real Madrids scoringer de siste sesongene, og vi kan faktisk ikke forvente at noen annen enkeltspiller skal bidra med et likt antall scoringer i løpet av en sesong. Det jeg ser på som den ideelle løsningen ville vært å hente Eden Hazard og Kylian Mbappé til klubben. Tidligere har jeg uttalt at jeg ikke er noen stor fan av å hente Hazard, men jeg ser på han som alternativet til Neymar, og jeg liker også personen Hazard mye bedre enn Neymar, samt at han sannsynligvis blir mye, mye billigere. Hvis Real Madrid ikke henter Neymar så ser jeg også på det som mer sannsynlig at man klarer å hente Kylian Mbappé. Paris Saint-Germain komme aldri til å selge sine to største stjerner, men det er lov å håpe at de lar en gå. Hvis ikke Mbappé er aktuell så håper jeg at Real Madrid henter Eden Hazard og går all-inn for å hente Mauro Icardi.
Muhamed Iseni: Det å finne en erstatter til Ronaldo vil være veldig vanskelig, men det er noen navn som står høyere på lista enn andre. Personlig så er jeg en veldig stor fan av Hazard.  Hazard har farten, teknikken, overblikket og er en veldig god spiller. For å kunne hente en spiller så må man jo tenke på tilgjengeligheten også, og Hazard har ved flere annledninger flørtet med Madrid og det er ingen hemmelighet at han er fan av Los Blancos. Det at Chelsea ikke er med i CL neste sesong gjør det også enklere for Madrid. Andre navn som kommer opp når jeg tenker på en erstatter til Ronaldo er Neymar og Mbappé. Neymar er en av verdens største talenter og har enormt potensiale, men mye utenomsportslig gjør det litt vanskelig å se han i Real-trøya. Mbappé har også veldig stort potensiale, og har også under VM vist at han er en spiller å regne med. Han er også veldig moden som spiller, tross en alder av 19. Vi har jo også spillere som allerede er i Madrid som kan være en erstatter, og den første som dukker opp da er Asensio. Personlig så håper jeg at Real får i både pose og sekk i årets overgangsvindu og da ønsker jeg å se både Hazard og Mbappé i Madrid neste sesong.
Hiwa Hosseinzadeh: Som jeg hintet til i det forrige spørsmålet, tror jeg at hvis Ronaldo drar vil det føre til en ganske stor omveltning. Ikke bare trengs en ny målscorer som kan levere opp mot det Cristiano har levert tidligere, trengs det i så måte en ny dynamikk i angrepsspillet. Benzema får kanskje ikke gjort like mye nytte for seg blant annet. Jeg ser for meg at man eventuelt må erstatte Ronaldo med minst to nye spillere: en kantspiller og en spiss. Mine favoritter er Eden Hazard og Harry Kane. To spillere som virkelig har bevist at de hører hjemme i det aller gjeveste selskap, og som ville bidratt med ny giv og masse energi inn i Lopeteguis prosjekt. Det kan bli kostbart men jeg tror Pérez ville gjort en god handel dersom han solgte Ronaldo og Bale og erstattet de med Hazard og Kane. Da ville man fått inn yngre spillere og summen inn/ut ville vært overkommelig.

Hva er dine tanker angående denne situasjonen?

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07