Extra large  lvaro odriozola 5.7.2018
REAL MADRID: Etter en fantastisk sesong for Real Sociedad så har Álvaro Odriozola blitt hentet av Real Madrid.

- Han var et angrep alene

Vi har intervjuet Real Sociedad-supporter Josu Galdos Frantzen om Álvaro Odriozola.

I slutten av forrige uke bekreftet Real Madrid at de hadde gått til innkjøp av den spanske landslagsbacken Álvaro Odriozola. Til tross for at det ikke ble noe spilletid under VM i Russland så gjorde 22-åringen seg bemerket etter en fantastisk 2017/18-sesong for laget fra San Sebastián. Julen Lopetegui belønnet den offensive høyrebacken med en plass på flyet til Russland, men Odriozola måtte som sagt se kampen fra benken igjennom hele turneringen. Lopetegui skal ha vært krystallklar på at han ønsket å hente Odriozola til den spanske hovedstaden, og 22-åringen ble sommerens første storsignering for Los Blancos da Florentino Pérez bladde opp litt over 300 millioner kroner for den offensive backen. I den anledning har vi intervjuet Real Sociedad-supporter Josu Galdos Frantzen, for å høre litt om hans tanker om overgangen, hva Real Madrid kan forvente seg og hva som skiller han med Asier Illarramendi, som mislyktes da han byttet ut San Sebastián med Madrid tilbake i 2013. 

Hvordan vil du beskrive Álvaro Odriozola som person?

Odriozola virker som en jordnær person. Veldig flink sosialt, sier omtrent alltid det riktige (det som er forventet). På banen er han en kriger og gir 100% for laget. Det står aldri på innsatsen. Man trenger ikke gå lenger enn til den ville kampen mellom Real Sociedad og Real Betis på Anoeta forrige sesong som endte 4-4. Odriozola fikk et saftig kutt på øyenbrynet og måtte stiftes fem ganger der og da, samt skifte sin nedblødde drakt. Han hadde vondt, men kom seg raskt på beina og fullførte kampen. På fritiden er han glad i trav, og eier selv to hester. 

Hvordan er spilleren Odriozola? Og hva slags styrker og svakheter har han?

Álvaro er først og fremst en utrolig underholdende spiller å se på offensivt. Det er det jeg kommer til å savne mest med han i Real Sociedad. Folk flest spretter opp av setet når han kommer på et av raidene sine. Det er en viss magi over hurtigheten hans. Odriozola er god til å kombinere med indreløpere og kanten sin, og han er alltid tilgjengelig på overlapp. Han har 4-5 lunger, fordi han løper like mye i det 90. minutt som ved kampstart. Der Odriozola har flest problemer er defensivt. Først og fremst er han veldig lav, han er svak i boksen og vil få problemer med dueller innenfor 16-meteren. Det har også hendt han glipper markering ved enkelte anledninger. Jeg tror han kommer til å forbedre dette i Real Madrid, men jeg tror også at han vil få bedre hjelp av medspillere i hovedstaden. 

Hvor langt kan han nå? Kan han utfordre Carvajal?

Odriozola er opprinnelig kantspiller konvertert til back. Altså den moderne backen. Han debuterte for A-laget til Real Sociedad som 21-åring. Nå er han 22 år gammel. Alt har gått ekstremt fort, fra å spille på nivå tre i Spania til å debutere på landslaget. Jeg lurer litt på hvor mye lenger han kan nå? Han er nå en del av et av verdens beste klubblag, kanskje den beste. Hans utfordring nå blir å konkurrere med Carvajal. Hadde du spurt meg for et år siden da Real Madrid også viste interesse for Odriozola ville jeg sagt at han ikke kunne utfordre Carvajal. Jeg tror fremdeles at Carvajal er et ganske så klart førstevalg, men trenerbyttet nå i sommer spiller i Odriozolas favør. Det tror i det minste jeg. Lopetegui er veldig begeistret for Odriozola, og jeg tror han vil få en del sjanser denne sesongen. 
Carvajal og Odriozola er ikke like spilletyper i det hele tatt, og jeg mener Álvaro har en ekstrem X-faktor i angrep som kan brukes om Real Madrid sitter litt fast. Han var et angrep alene for Real Sociedad da de slet mest forrige sesong. Han kan bryte gjennom et forsvar på egenhånd. For å oppsummere tror jeg Carvajal er et klart førstevalg, men Odriozola vil absolutt gi konkurranse. Dessuten slet Carvajal en del med skader forrige sesong, da er det godt å ha en så artig spiller som Odriozola på benken. 

Hva er ryktene i San Sebastián hva angår overgangsprosessen og summen?

I San Sebastián har det over lang tid vært mange rykter rundt Odriozola og Real Madrid. Det var ventet at han kunne forsvinne i sommer. Real Sociedad sin klubbpresident, Jokin Aperribay, var nylig i Madrid for å avslutte forhandlingene, omtrent samtidig med Odriozolas hjemkomst. Mediene opplyser forskjellige summer, men jeg tror den endelige summen endte på €30 millioner + €5 millioner i variabler. Da skal det være snakk om €1 million per 20 offisielle kamper Odriozola spiller for Real Madrid. 

Tror du han har gjort et riktig valg med å gå til Real Madrid?

Jeg synes det er veldig vanskelig å svare på dette spørsmålet. Jeg tror at Odriozola skal slite litt med å ta plassen fra Carvajal, men jeg tror han vil fortsette å utvikle seg bare ved å trene med de beste - og at han samtidig kommer til å vise seg frem de gangene han får sjansen. Det jeg er ganske sikker på er at han har mentaliteten til å klare seg i Madrid, noe jeg ikke så hos Asier Illarramendi i sin tid. 

Tror du Odriozola kommer til å lykkes i Madrid?

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07