Intervju med Magnus Holteberg Skjeltorp

Magnus Holteberg Skjeltorp er en norsk Zaragoza-supporter, og står blant annet bak en internasjonal fanside for Real Zaragoza. Les hele intervjuet her!

Magnus Holteberg Skjeltorp er en norsk Zaragoza-supporter. Han er 21 år gammel og er bosatt på Rena. Magnus driver blant annet rzfans.net som er supporterside for Real Zaragoza (på engelsk), han er også en av drivjernene bak SpanskeFans.com og ikke minst er han veldig aktiv på nettstedet Twitter, både med oppdateringer om Real Zaragoza og La Liga generelt. Magnus er aktuell fordi vi idag spiller årets første seriekamp, nettopp mot Real Zaragoza.

Det er nok mange som lurer på hvordan du ble fan av akkurat Zaragoza, kan du fortelle oss dette?

- Som med de fleste fotballfans så kom interessen som en følge av tilfeldigheter. Jeg var i Spania på ferie med min familie i 2004. Jeg lå på hotellrommet en kveld og skrudde på tv'en. Tilfeldig nok ble Copa del Rey-finalen sendt på samme tidspunkt, og den vant Real Zaragoza det året. Jeg syntes det var kult at et mindre lag også klarte å vinne troféer og begynte derfor å følge dem i det små. Ettersom årene har gått har også interessen økt voldsomt.

Zaragoza har blant annet signert Juan Carlos fra Real Madrid Castilla i sommer, syntes du klubben din har kommet styrket eller svekket ut av sommeren?

- Vanskelig å si, men jeg vil påstå vi er styrket, tross tapet av Gabi og Ander. Spillermaterialet vi har fått inn er, spiller for spiller, bedre enn det vi hadde i fjor. Allikevel har Javier Aguirre en stor oppgave med å få laget til å fungere. Kontinuiteten i laget er totalt fraværende ettersom vi har signert såpass mange spillere, men jeg har tro på at Aguirre klarer å håndtere dette.

Hvem blir de viktigste spillerne for Zaragoza denne sesongen?

- Først og fremst Leonardo Ponzio. Han var visekaptein i fjor, og har nå tatt over kapteinsbindet etter Gabi. Han går også inn i sin 9. sesong i Zaragoza og kjenner derfor klubben veldig godt. Han er nødt til å stå frem som et forbilde for resten i år.

I tillegg tror jeg at Ruben Micael og nevnte Juan Carlos blir viktige. Juan Carlos har vært vår fremste spiller gjennom oppkjøringen til sesongen, mens Ruben Micael tilfører laget den kreativiteten som Ander ga oss i fjor.

Hvordan ser du på Zaragozas sjanser mot Real Madrid?

- Real Madrid besitter et lag i ypperste verdensklasse, men ingenting er umulig hjemme på La Romareda. Etter at Javier Aguirre tok over i fjor var vi et av de beste hjemmelagene i serien, og vi må bygge selvtillit ut ifra det. Jeg har ingen forventninger, bare forhåpninger.

Real Madrid har jo også signert noen spillere denne sommeren, tror du noen av disse klarer å bli fast mann i startelleveren denne sesongen?

- Muligens Coentrão, selv om jeg ikke forstod helt hvorfor han ble signert. Dere har jo tross alt Marcelo, og jeg tror det blir vanskelig å få plass til begge i troppen. Jeg tror heller ingen av dem aksepterer å sitte på benken i det lange løp (det samme gjelder Di Maria, da Coentrão også kan spille kant). Varane og Sahin vil nok få sine innhopp, men jeg tror resten av gjengen vil slite med spilletiden. Drenthe og Callejon burde gått på lån, eller blitt solgt, mens de kunne.

Til slutt noen kjappe spørsmål:

Hvem liker du mest, og hvem liker du minst på Real Madrid?

- Mest: Esteban Granero - Herlig spiller som er undervurdert av mange. Minst: Royston Drenthe - En klyse i mine øyne, som i tillegg er dårlig til å rappe.

Hvilke plass havner Zaragoza og Real Madrid på i årets La Liga?

- 12. plass, med sikker klaring til nedrykk. Real Madrid havner dessverre på 2. plass igjen, bak Barcelona.

Hvem er din favorittspiller?

- Angel Lafita - En av de få lokale som er igjen på A-laget.

Hva blir resultatet mellom Zaragoza eller Real Madrid?

-Realist: 1-3. Optimist: 2-1

Hvem blir toppscorer i årets La Liga?

- Ronaldo tar den igjen.

Vi takker Magnus Holteberg Skjeltorp for intervjuet og ønsker hans Zaragoza lykke til i sesongen som kommer. Vi oppfordrer alle som har Twitter til å følge han der for både La Liga- og Real Zaragoza-nyheter.

Pmn6