Extra large lopetegui
VANSKELIG: Julen Lopetegui har en svært vanskelig oppgave foran seg.

- Jeg har aldri vært så spent før

I denne artikkelen har Shayan Jalilian kommet med refleksjoner i forkant av ny sesong.

19.august 2018 sparkes LaLiga i gang igjen. Los Blancos starter sesongen på hjemmebane mot Getafe. Det har foregått så mye siden vi vant vår trettende Champions League-tittel at jeg nesten ikke har ord til å beskrive. Zinedine Zidane, vår legendariske manager er borte. Cristiano Ronaldo, kanskje tidenes beste fotballspiller er også borte. Inn har Julen Lopetegui kommet, og for en vanskelig oppgave han har foran seg. I denne artikkelen ønsker jeg å komme med mine meninger i forkant av ny sesong. Det er som sagt mine meninger og synspunkter og det er helt lov å være uenig. Jeg kommer til å gå gjennom tre positive og tre negative punkter om den nye sesongen, og vi starter med de negative punktene først.

Cristiano Ronaldo

Hvor skal jeg begynne? Hver eneste sommer i flere år har Ronaldo vært ryktet ut av klubben og det har nesten alltid endt med at han har fått ny kontrakt. Denne sommeren var det derimot helt annerledes. Portugiseren fyller 34 år i februar, og flere og flere medier var samstemte om at Ronaldos tid i Real Madrid er over. Det viste seg å stemme, og på undertegnedes fødselsdag, den 10.juli ble det klart at vi har solgt vår store stjerne til Juventus for omtrent 100 millioner euro. Cristiano Ronaldo er på mange måter spilleren som har fått meg til å bli forelsket i fotball. I forrige generasjoner snakket folk om Di Stéfano, Pele, Maradona, Cruyff, Zinedine og Zidane, men jeg kommer alltid til å se på Cristiano Ronaldo som tidenes største fotballspiller.  Jeg som nettopp har fylt 17 år har gjennom hele mitt liv som Real Madrid-supporter fått den store gleden av å se Ronaldo herje, og det er tøft å innse at han for første gang på ni år ikke kommer til å spille i den spanske hovedstaden. Cristiano Ronaldos kommer aldri til å bli glemt i Madrid, og nå har klubben mistet en som nærmest har scoret 50 mål hver eneste sesong. Det er fullt mulig at vi kommer til å klare oss, men jeg er helt sikker på at det tar en del tid før klubben får en spiller som Cristiano Ronaldo igjen.

Bale som stjernespiller 

Med en gang Ronaldo forlot klubben begynte naturligvis ryktene å svirre angående hans erstatter. Hazard, Neymar og Mbappé er navn som har blitt hyppig nevnt. Både Neymar og Mbappé har bekreftet at de blir i PSG, mens ryktene tilsier at Real Madrid ikke ønsker å gå for Hazard på grunn av prislappen og for at klubben allerede har Isco og Asensio. Gareth Bale sa etter CL-finalen at hans fremtid i klubben kan være over, men nå har ting endret seg drastisk og Bale kommer til å være klubbens store stjerne dersom man kan si det på den måten. Det er noe som bekymrer meg. Bale er 29 år, og vi alle vet at han er meget god på sitt beste, men dessverre er han også veldig skadeutsatt. Tenk hvis han igjen ryker på en muskelskade og vi må klare oss i flere måneder med bare Lucas Vazquez som høyrekant. Ja, jeg vet at jeg er ganske så pessimistisk på det feltet, men det bekymrer meg stort at han er så skadeutsatt som han er.

Spiss-plassen

Spiss-plassen er uten tvil det som bekymrer meg mest når jeg skriver dette akkurat nå. Per dags dato har vi tre spisser i troppen, og deres navn er Karim Benzema, Borja Mayoral og Raul de Tomas. Igjen, vi har mistet en viss portugiser som garanterte mange mål hver eneste sesong, og nå som han er borte må vi håpe at Benzema leverer varene. Franskmannen var helt krise foran mål forrige sesong og endte på fem ligascoringer. Dersom Benzema sliter med scoringsformen eller ryker på en skade må vi altså sette inn Borja Mayoral som knapt spilte forrige sesong eller Raúl de Tomás. Ja, jeg vet at de Tomas ble toppscorer i Segunda forrige sesong, men spiss-plassen er noe som vi burde prøve å få orden på. MARCA har vinglet mye den siste tiden, men de siste rapportene er at Lopetegui har innsett at vi trenger en ny spiss. Da er drømmen min Mauro Icardi, men det tviler jeg på kommer til å skje. Derfor er jeg ikke så negativ til Cavani eller Lewandowski. De har ikke alderen på sin side, men det er målgarantister som vi vet kan prestere i 2-3 sesonger før vi eventuelt får på plass en ny spiss. Dersom du ser tilbake to sesonger hadde vi Benzema og Morata som roterte på spiss-plassen. Per dags dato er det altfor dårlig etter min mening med Benzema/Mayoral eller de Tomás og jeg ser gjerne at Lewandowski spiller i Madrid denne sesongen.


Positivt: Julen Lopetegui

Nok fokus på det negative nå, Jeg tror at jeg snakker på vegne av nesten alle Madrid-supportere når jeg sier at ingen hadde forventet at Lopetegui skulle ta over skuta. Det kom som et fullstendig sjokk på meg når det ble bekreftet at baskeren skulle ta over. Allerede i mai hadde han skrevet under på en ny kontrakt med det spanske landslaget, men når Zinedine Zidane ga seg, kom Real Madrid å banket på døren og da ble det vanskelig å si nei. Det falt ikke i god jord hos Luis Rubiales som er president i det spanske fotballforbundet, og han bestemte seg for å gi Lopetegui sparken og dermed fikk han ikke lede det spanske landslaget i VM.  Men nok om det. Jeg er utrolig glad for at Florentino Pérez valgte å ansette Julen Lopetegui og jeg både tror og håper at han er rett mann for denne jobben. Han har ikke særlig gode resultater å vise til når det gjelder klubblag. Den perioden da han var trener for Porto endte ikke så bra, men samtidig må man ikke glemme at det var en vanskelig tid å være Porto-trener i med masse turbulens. Det som gjør meg mest positiv er måten det spanske landslaget så ut på under hans ledelse. Spania spilte fantastisk bra i kvalikken til VM, og spilte en type fotball med masse ballbesittelse, men samtidig også stor gjennombruddskraft. Det sier også litt at flere av spillerne etter VM har hintet til at en av årsakene til at de røk ut så tidlig mot Russland kan ha vært at de mistet Lopetegui før VM startet. Lopetegui har også tidligere vært trener for det spanske U21-landslaget og kjenner flere av Real Madrid-spillerne godt fra før av (kommer tilbake til det senere). I Real Madrid har vi per dags dato mange unge talentfulle fotballspillere, og jeg tror Lopetegui kommer til å bidra til at de utvikler seg ved at de får mer spilletid enn det de har fått tidligere.

Isco og Asensio

Isco og Asensio er to spillere som kanskje nå kommer til å spille sine viktigste sesonger i deres karriere. Isco er en spiller som supporterne er glade i, men jeg sitter likevel med følelsen på at vi fremdeles ikke har sett det beste av Isco. Under Zinedine Zidane hadde Isco perioder der han var strålende og perioder der han var helt ok. Under Lopetegui tror jeg han virkelig kommer til å blomstre. Enten som offensiv midtbanespiller eller som venstrekant. Isco var uten tvil den beste spilleren på det spanske landslaget under Lopetegui sin ledelse og han var blant annet toppscorer fra sin venstrekant-posisjon. Jeg mener bastant at Lopetegui kommer til å få det beste ut av Isco, og dersom det skjer skal det bli utrolig mye bra fotball på Bernabéu denne sesongen. I tillegg har vi Asensio, som jeg føler ble litt glemt forrige sesong. Asensio er nå 22 år og denne sesongen kommer han til å spille en viktig rolle i dette "nye" Real Madrid-laget. Asensio har fantastiske ferdigheter når det gjelder posisjonering, løp, skuddbein og driv med ball. Klubben har vist klart og tydelig at de stoler på han, siden man har valgt å ikke signere Eden Hazard, og dermed er det opp til Asensio å ta vare på denne store muligheten.

Unggutta

Som sagt tidligere er Lopetegui glad i de yngre spillerne. Det kryr av gode unge fotballspillere i klubben og tror at spillere som Ceballos, Vallejo og Vinicius kommer til å få bra med spilletid denne sesongen. I tillegg så har vi jo vår egen Martin Ødegaard som akkurat nå er i Miami med resten av laget. Dersom han imponerer skal man ikke se helt bort i fra at han får en plass i troppen denne sesongen, selv om det nok ikke så sannsynlig. Uansett så føler jeg at vi ofte glemmer at vi har Vallejo og Ceballos som er to helt fantastiske spillere dersom de får riktig "coaching".  Med en Luka Modric og Sergio Ramos som begynner å dra på årene er tiden inne for å gi spilletid til de yngre gutta og det er ingen bedre på enn Lopetegui.

Til slutt ønsker jeg å ønske alle Real Madrid-supportere lykke til med ny sesong som forhåpentligvis vil bli fylt med mange gode øyeblikk.

Hva tenker du om denne sesongen?

Pmn6