Extra large  he29773 0
NYE ANSIKTER: Flere nye spillere var i startelleveren da Real Madrid spilte sin første treningskamp natt til onsdag.

Referat: Manchester United (N)

Det endte med tap i den første treningskampen med Lopetegui som hovedtrener for Los Blancos.

Manchester United 2-1 Real Madrid
Hard Rock Stadium, Miami
International Champions Cup, treningskamp
Onsdag 1.august, kl:02.00

1-0 Alexis Sánchez (17') - Assist: Matteo Darmian
2-0 Ander Herrera (26') - Assist: Alexis Sánchez
2-1 Karim Benzema (45+3') - Assist: Theo Hernández

Real Madrid avsluttet den foregående sesongen på fantastisk vis med seier i Champions League-finalen mot Liverpool. Natt til onsdag var det omsider duket for sesongens første kamp, da Manchester United stod på motsatt banehalvdel på Hard Rock Stadium. En rekke spillere har tilbragt sommeren i Russland, og var derfor utilgjengelige eller satt på benken fra start for begge lag, hvilket resulterte i at flere unggutter fikk prøve lykken. Laget fra England stod uten seier i ordinær tid i årets pre-season, mens Real Madrid spilte deres første kamp. 

Real Madrid: Casilla (Lunin 46') - Odriozola (López 62'), Vallejo (Nacho 79'), Sánchez, Theo Reguilón 46') - Llorente (Kroos 79'), Valverde (Asensio 79') - Bale (Ødegaard 46', Isco 79'), Ceballos (Óscar 62'), Vinicius Jr (de Tomas 62') - Benzema (Mayoral 46')

Manchester United: De Gea - Darmian, Mensah, Bailly, Shaw - Herrera, Fred, Pereira, McTominay, Mata, Sánchez

Tre scoringer

Til å være sesongens første treningskamp for Real Madrid, og den siste treningskampen til Manchester United før de vender snuten hjem, så åpnet kampen i relativt greit tempo. Britene kom til kampens første sjanse etter fem minutter, da Alexis lobbet gjennom til Mata. Spanjolen med en fortid i Real Madrid la ned ballen, og sendte avslutningen like utenfor stolpen. Et par minutter senere kombinerte Los Blancos flott, hvor Odriozola stormet fremover langs siden og fikk ballen fra Bale, før han sendte et hardt innlegg langs bakken mot Benzema, men også hans avslutning snek seg like utenfor stolpen. Ti minutter ut i oppgjøret kombinerte Alexis og Mata på ny, men denne gang avsluttet spanjolen rett på Kiko Casilla. 

Et drøyt kvarter ut i kampen kom den første scoringen, og det var britene som tegnet seg på scoringslisten først. Herrera spilte Darmian på løp bak Theo, og italieneren fant Sánchez i feltet med et lavt innlegg. Ingen plukket opp chileneren, og Alexis hadde få problemer med å sette ballen forbi en statisk Casilla. Noen minutter senere kontret Real Madrid fremover, hvor Bale spilte Vinicius på løp, og brassen gjorde et par finter, før han slapp tilbake til Bale som løpte ballen utenfor mål. Like før halvtimen doblet Manchester United ledelsen. Mata ble sendt i bakrom, og spilte videre mot Alexis som elegant headet ned mot Herrera som kom på et sugende løp, og satte ballen lavt i mål forbi Casilla. Nok en gang svakt av Casilla, som ikke gjør stort for å hindre scoringen. 

En halvtime ut i oppgjøret var Los Blancos og Bale frempå igjen, da waliseren trakk seg innover i banen og ladet skuddfoten, dog til side for mål. Snaut ti minutter senere ble Marcos Llorente spilt opp i feltet, og spanjolen vendte rundt, men fikk ikke avsluttet og det endte til slutt med hjørnespark. I omgangens siste ordinære spilleminutt ble Luka Shaw spilt frem på siden av feltet og briten sendte ballen inn i feltet, men Theo kom i veien og headet ballen til hjørnespark. Tre minutter på overtid skulle omsider den hvitkledde gjengen på Hard Rock Stadium få noe å juble for. Ceballos slapp ballen til Theo på siden, og den unge backen slo er godt innlegg mot Benzema på løp, som hadde få problemer med å lirke ballen forbi De Gea til 2-1. Dette ble det siste som skjedde i omgangen. 

Overkjøring fra unggutta

Den andre omgangen startet som ventet med press fra Real Madrid, og selv om stjernene til Los Blancos forlot banen, så ble sjanser skapt. Snaut ti minutter ut i omgangen ble ballen lagt inn i feltet mot Mayoral, og spanjolen tok ned kula, men avslutningen ble blokkert. Noen minutter senere kombinerte Vinicius og Reguilón på den venstre siden, hvor backen spilte 45 grader ut til Ødegaard som kom på et sugende løp. Nordmannen var helt upresset, men avslutningen gikk dessverre like over mål. Stor sjanse for den norske unggutten. Like etter timen var passert kjempet Reguilón til seg ballen på dødlinja, før han slapp ut til Óscar som ladet skuddfoten, men avslutningen gikk en meter over mål. 

Et kvarter før full tid fikk Ødegaard muligheten med et frispark fra skrått hold, og nordmannen forsøkte lykken med en frekk variant, men De Gea var med på notene og bokset unna. Ti minutter før full tid sendte Asensio en ball gjennom til de Tómas som la ned, og avsluttet, men forsøket ble blokkert. Nacho vant i feltet på det påfølgende hjørnesparket, men ballen trillet rolig ut over dødlinja. Et minutt senere kombinerte Asensio og de Tómas igjen, hvor Asensio slo inn, og de Tómas fikk en fot på ballen, men utrolig nok reddet De Gea fra kloss hold. I kampens siste ordinære spilleminutt testet Nacho lykken fra langt hold, hvor ballen duppet i nettaket til De Gea. På overtid forsøkte Raúl de Tómas seg fra omlag 16 meter, men forsøket ble for svakt og De Gea reddet lett. Dermed endte det 2-1 til Manchester United, i en kamp hvor en rekke unggutter fikk prøve seg. 

Spillervurderinger:

Vi starter opp med det vanlige systemet nærmere sesongstart, og bemerker foreløpig hvilke spillere som har prestert positivt og negativt. 

Positive prestasjoner: 

Álvaro Odriozola: Kommer på en rekke gode løp, har kontroll defensivt, og kombinerer flott med angrepet. 

Marcos Llorente: Styrer midten flott, har relativt god kontroll, og slipper seg tidvis med fremover i banen. 

Federico Valverde: Trygg med ballen i beina, god kontroll bakover, og er tidvis med fremover. 

Vinicius Jr: Viser frem enkelte flotte tekniske varianter, kombinerer godt med Reguilón. 

Sergio Reguilón: Stormer fremover langs siden, spiller smarte baller, spesielt langs bakken. Jobber iherdig. 

Martin Ødegaard: Viser frem enkelte tekniske varianter, kommer til en stor sjanse og burde scoret. 

Dani Ceballos: Full kontroll overalt på banen, flotte tekniske detaljer, styrer spillet, og involverer seg mye. 

Raúl de Tómas: Involverer seg mye, kommer til sjanser, og er svært nære en scoring. 

Negative prestasjoner: 

Kiko Casilla: Statisk ved begge scoringer, svake utspill, og virker ikke interessert. 

Gareth Bale: Lite involvert, skaper lite - ønsker å se mer av waliseren. 

Hva syns du om kampen mot Manchester United? 

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07