Extra large roma
MÅLSCORERE: Asensio og Bale scoret hvert sitt mål i seieren mot Roma.

Referat: Roma (N)

Real Madrid nedkjempet Roma onsdag natt og avsluttet dermed USA-touren med to seire.

Real Madrid 2 - 1 Roma                                                                                                                                                                                                                                     MetLife Stadium, New Jersey                                                                                                                                                                                                           
International Champions Cup                                                                                                                                                                                                                       Onsdag 8. august, kl: 02:30

1-0 Marco Asensio (2') - Assist: Gareth Bale                                                                                                                                                                                                   2-0 Gareth Bale (15') - Assist: Dani Carvajal                                                                                                                                                                                                   2-1 Strootman (83') - Assist: Patrik Schick

Natt til onsdag var det duket for Real Madrids siste kamp av sommerens pre-season-turné i USA. Etter et svært godt resultat i forrige kamp mot Juventus, ville det bli spennende å se Los Blancos i aksjon igjen. I første omgang startet Real Madrid med tilnærmet toppet lag med tanke på hva som var tilgjengelig. Utover i andre omgang fikk også flere av ungguttene muligheten til å vise seg fram. Kampstart i New Jersey var i utgangspunktet kl. 02:00, men på grunn av uvær ble kampstart utsatt med en halvtime og kampen ble sparket i gang kl. 02:30. 

Real Madrid: Navas - Carvajal (López 71'), Nacho (De Tomás 82'), Ramos (Sánchez 46'), Reguilón (León 71') - Ceballos (Ødegaard 71'), Kroos (Llorente 46'), Isco (Valverde 56')- Bale (Vázquez 56'), Benzema (Mayoral 56'), Asensio (Vinicius Jr. 56')

Roma: Olsen - Florenzi, Fazio, Marcano, Kolarov - Pastore, De Rossi, Cristante - Perotti, Dzeko, El Shaarawy

To tidlige scoringer

Det skulle ikke ta lang tid før Real Madrid tok ledelsen i New Jersey. Gareth Bale mottok ballen på sin høyreside og så et løp fra Marco Asensio sentralt. Bale spilte en fantastisk utsidepasning mot den spanske unggutten, som fant seg helt alene med Robin Olsen. Asensio var rolig og tuppet ballen forbi den svenske målvakten. Spanjolen har virkelig vist fram målteften sin de siste par kampene. Roma var likevel godt med i kampen i innledningen og kom til en avslutning etter 8 minutter ved Dzeko. Navas gjorde en god redning og avverget scoring. Real Madrid hadde i perioden etter scoringen mye ball og stod for noen svært fine samspill og kombinasjoner. Dette skulle etterhvert også lønne seg, da Dani Carvajal slo en lang pasning i bakrom mot Gareth Bale. Waliseren havnet i en løpsduell med Marcano, før han skar inn i banen og plasserte ballen enkelt i nærmeste hjørne. Nok en veldig god prestasjon av Bale, som virket veldig påskrudd så lenge han spilte. 

Real Madrid fortsatte å dominere ballbesittelse og vi fikk se noen veldig gode offensive tendenser. Etter drøye halvtimen fikk Benzema to muligheter på rad da han ladet skuddfoten fra om lag 20 meter. Skuddet var ikke godt nok plassert og Olsen hadde god kontroll og slo ballen til corner. På påfølgende corner fikk Benzema nok en mulighet, denne gangen med hodet. Han fikk ikke helt god kontakt med ballen og han fikk ikke til en ordentlig avslutning. Like etterpå fikk Real Madrid nok en mulighet da Carvajal kom på et godt løp på sin høyrekant. Høyrebacken slo et hardt innlegg mot Benzema, men Olsen fikk noen hender på det. Asensio sto klar på returen, men skuddet ble blokkert på streken av Fazio. Ceballos og Bale fikk hver sin skuddmulighet fra omlag 20 meter, men ingen klarte å sette ballen i mål. Dermed sto det 2-0 til pause etter en svært god omgang av Real Madrid.  

Bytter og sen Roma-redusering

De første 15 minuttene av andre omgang var preget av mange bytter, og kampen virket litt som om den var i en overgangsfase. Roma hadde mer ball enn i første omgang, men de klarte ikke helt å skape de store sjansene. Det virket som begge lagene slet med å finne rytmen gjennom hele omgangen på grunn av de mange byttene som stadig stoppet spillet. Ti minutter ut i omgangen gjennomførte Lopetegui flere bytter, og ungguttene fikk nå muligheten til å vise seg fram. Etter timen spilt fikk vi se en god mulighet da Vinícius Jr. la an til skudd fra 20 meter. Avslutningen var god, men den snek seg dessverre utenfor stolpen. Kun minutter senere fikk Llorente muligheten fra samme posisjon, men denne gangen hadde Romas keeper god kontroll på avslutningen. 

Selv om Roma var bedre med i første halvdel av andre omgang, skapte de svært lite, og heller ikke Real Madrid virket veldig farlige framover da de vant ballen. Nærmest var Pellegrini med et skudd fra 30 meter som gikk noen meter over målet til Navas. Begge lag gjorde flere bytter, og også i denne kampen fikk vi se Martin Ødegaard på banen for Real Madrid. Schick fikk en mulighet med hodet ti minutter før slutt, men avslutningen gikk like utenfor. Roma skulle likevel få en redusering da et innkast fra Santon ble stusset videre av Schick og Strootman plutselig sto helt alene med ballen i beina. Nederlenderen gjorde ingenting feil og banket ballen i mål fra kloss hold. Etter scoringen tok Real Madrid over initiativet i kampen igjen, og de skapte et par sjanser i sluttminuttene. Mayoral fikk en kjempemulighet fra innenfor sekstenmeteren, men avslutningen gikk noen meter over mål. Roma fikk aldri kjørt igang en ordentlig sluttspurt, og det endte 2-1 til Real Madrid i New Jersey. Real Madrid dra dermed hjem fra USA med to seire og én uavgjort. 

Spillervurderinger

Positive prestasjoner: 

Gareth Bale: Scorer ett flott mål og har en fantastisk assist til Asensio på 1-0 scoringen. Virker farlig hver gang han får ballen og er veldig delaktig i alt som skjer framover så lenge han spiller. 

Marco Asensio: Scorer nok en gang for Real Madrid i pre-season. Kombinerer godt med spillerne rundt seg og bidrar med mye positivt offensivt. 

Kroos: Kontrollerer midtbanen sin med gode bevegelser og fantastiske pasninger. Viser at han har et skyhøyt toppnivå.

Ceballos: Bruker litt tid på å komme inn i kampen, men han tar ansvar på midtbanen når Kroos går av og han gjør en svært god kamp etter det. Er også nærme en scoring i slutten av første omgang. 

Valverde: Virket veldig positiv når han kom innpå og var god til å bryte opp spillet. Også god til å lese pasninger og avskjære dem. 

Negative prestasjoner: 

Carvajal: Sliter med Kluivert til tider på kanten. Virket bedre offensivt i dag og fikk også assist, men gjør mye pasningsfeil og virker ikke helt i form enda. 

León: Var slapp i markering i boks da Schick fikk sin kjempesjanse. Burde også klart å klarere stussen som førte til Romas scoring. Mangler tilstedeværelse i boks. 

Hva synes du om kampen?

Pmn6