Extra large reaaa

Offisielt: Courtois til Real Madrid

Real Madrid har kjøpt den 26 år gamle målvakten fra Chelsea.

Det har lenge vært kjent at Real Madrid har jaktet på Thibaut Courtois. Den 26 år gamle målvakten var helt strålende i VM og ble kåret til mesterskapets beste målvakt da han og resten av det belgiske landslaget tok en VM-bronse. Courtois har en fortid i Atlético Madrid og det er nettopp i Madrid hans barn er oppvokst. Han er ikke lenger sammen med moren til barna, og han har flere ganger uttrykt sitt ønske om å returnere til den spanske hovedstaden. Nå har han fått ønsket sitt oppfylt og blir dermed vår nye målvakt.

Courtois hadde i utgangspunktet et år igjen av kontrakten sin med Chelsea, men i samtaler med klubben bekreftet han at han ikke ønsket å forlenge kontrakten sin. Dermed hadde Chelsea valget mellom å beholde han og dermed la han gå gratis neste sesong, eller å selge han i dette vinduet og finne en erstatter. Mot slutten av VM meldte troverdige journalister at Courtois og Real Madrid var enige om de personlige betingelsene angående en overgang, men London-klubben ønsket ikke å gi slipp på han før de hadde på plass en erstatter. På mandag, for to dager siden skulle Courtois i utgangspunktet være tilbake på trening, men belgieren nektet å møte opp for å vise at han mente alvor. Derfor begynte i går kveld ryktene å svirre om at Chelsea har utløst utkjøpsklausulen til Kepa Arrizabalaga for å erstatte Courtois, og dermed ble det for kort tid siden bekreftet at Courtois er Real Madrids nye målvakt og har skrevet under på en 6-årskontrakt. Prisen har ikke blitt bekreftet, men ifølge rapportene er det snakk om en overgang for rundt 35 millioner Euro. Klubben har kommet med følgende pressemelding.

Real Madrid og Chelsea har blitt enige om en overgang Thibaut Courtois som blir Real Madrid-spiller de neste seks sesongene. Etter den medisinske undersøkelsen som vil finne sted i morgen, torsdag 9.august, vil spilleren bli presentert klokken 13:00 i presidentboksen på Santiago Bernabéu. Deretter vil Courtois entre banen for første gang ikledd Real Madrid-trøyen.

Velkommen til Real Madrid, Thibaut Courtois!

Pmn6