Extra large  3am7562
TØFT: Diego Costa og Sergio Ramos tegnet seg begge på scoringslisten og var i sentrum da Atlético Madrid slo Real Madrid i Tallin.

Real Madrid 2-4 Atlético Madrid

Personlige feil kostet Real Madrid dyrt da Atlético Madrid vant 2-4 i UEFA Super Cup-finalen i Tallin.

Real Madrid 2-4 Atlético Madrid
A. Le Coq Arena, Tallin
UEFA Super Cup, finale
Onsdag 15. august, kl. 21:00 

0-1 Diego Costa (1') - Assist: Diego Godín
1-1 Karim Benzema (26') - Assist: Gareth Bale
2-1 Sergio Ramos (62') - [Straffespark]
2-2 Diego Costa (78') - Assist: Ángel Correa
2-3 Saúl Ñíguez (98') - Assist: Thomas Partey
2-4  Koke (103') - Assist: Vitolo

Onsdag kveld var det duket for sesongens første offisielle kamp for Real Madrid sin del. Regjerende Champions League-mester Real Madrid skulle møte regjerende Europa League-mester Atlético Madrid på bittelille A. Le Coq Arena i Tallin. Real Madrid, med sin nye trener, Julen Lopetegui, skulle lede Real Madrid i sin første offisielle kamp, mens Diego Simeones menn jaktet en etterlengtet seier mot byrivalen i en europeisk turnering.

Real Madrid XI: Navas - Carvajal, Varane, Ramos - Isco (Vázquez 83'), Casemiro (Ceballos 76'), Kroos (Mayoral 101') - Bale, Benzema, Asensio (Modric 57')

Kalddusj etter svakt forsvarsspill

Det skulle ikke ta lang tid før ballen lå i nettet denne onsdagskvelden. Før minuttet var spilt, fikk Diego Godín ballen, og den uruguayanske stopperen slo langt mot Diego Costa. Den tidligere Chelsea-spilleren slo en passiv Sergio Ramos i hodeduellen, og når Raphaël Varane var slapp i sikringsspillet, kom Costa alene med Navas fra skrått hold. Fra tilnærmet død vinkel så det ut som en umulig oppgave å score, men 29-åringen hamret til. Keylor Navas hørte bare nettsusen i ørene og fikk ikke opp armene på skuddet, og dermed hadde Atlético Madrid tatt ledelsen i Tallin allerede før minuttet var spilt, og samtidig scoret tidenes raskeste mål i en finale i regi av UEFA.

Til tross for sjokkåpningen, kom Real Madrid seg mer og mer inn i kampen, og etter et drøyt kvarter kom Los Blancos seg til sin første store sjanse i kampen. Champions League-mesteren rullet opp et angrep på venstresiden og ballen havnet hos Marcelo. Brasilianeren kom seg nesten ned til dødlinjen, før han slo et knallhardt innlegg mot Marco Asensio. Spanjolen prøvde å hælflikke ballen i mål, men Jan Oblak vartet opp med en svært god redning på den knallharde flikken. Returen gikk rett foran beina på Karim Benzema, men franskmannen rakk ikke kaste seg frem for å tuppe ballen i målet.

Overtak og fortjent utlikning

Etter 25 minutter var det Marcelo som skulle prøve lykken. Denne gangen prøvde brasilianeren lykken fra rundt 25 meter med høyrefoten, men skuddet gikk noen få meter over målet til Jan Oblak. Minuttet senere skulle imidlertid Los Blancos få den etterlengtede utlikningen sin. Ballen havnet hos Gareth Bale som regelrett parkerte Lucas Hernández på fart før han slo inn med høyrefoten. Det lange innlegget landet på pannebrasken til Karim Benzema, som stanget ballen i nettet bak Jan Oblak og lagene var like langt i Tallin.

Noen minutter senere, var det Marco Asensio som skulle teste lykken, også han med feil fot. Spanjolen dro seg innover fra venstresiden og klemte til med høyrefoten, men dessverre for Real Madrid, gikk avslutningen noen få centimetere til side for målet til Jan Oblak. Real Madrid hadde tatt over taket på kampen, men Atlético var farlige på kontringer. Ti minutter før pause fikk nevnte Asensio gult kort for å rive ned Diego Costa i en Atlético Madrid-kontring. Etter en jevn, fartsfylt og morsom førsteomgang, var lagene like langt da dommer Szymon Marciniak blåste av for de første 45 minuttene.

Straffescoring og ny Costa-scoring

Etter pause var det Real Madrid som tok tak i kampen. Los Blancos hadde mye ball, men slet mye med å trenge seg gjennom det kompakte Atlético Madrid-forsvaret. Rett etter timen var passert i Tallin, kom dog den polske kamplederen i fokus. En corner ble slått inn, og Karim Benzema og Juanfran gikk opp i en hodeduell. Ballen traff hånda på tidligere Real Madrid-spiller Juanfran, og Marciniak pekte på straffemerket. Fra elleve meter var det Sergio Ramos, og ikke Gareth Bale, som steg frem. Kapteinen var iskald mot Jan Oblak, og Real Madrid var i føringen.

Real Madrid fortsatte å styre kampen, men foruten om et skudd fra 20 meter fra Luka Modric med 20 minutter igjen av kampen, var kampen inne i en sjansefattig periode. Cirka et kvarter før slutt skulle Atlético Madrid få utlikningen sin, og nok en gang var det en personlig feil som var grunn til scoring. En ball var på vei ut av banen, men Marcelo kastet seg inn for å hindre innkast. Istedenfor havnet ballen hos Juanfran, som spilte til Ángel Correa. Argentineren kom seg ned til dødlinja og slo inn til Diego Costa, som nok en gang scoret for Atlético Madrid, og det sto 2-2 i Tallin. På overtid fikk Real Madrid en gyllen kontringsmulighet, og ballen ble spilt til Gareth Bale. Marcelo kom stormende fremover og prøvde seg på en akrobatisk avslutning, men brasilianeren traff ikke ballen, og det var duket for ekstraomganger i den estlandske hovedstaden.

Kollaps i ekstraomgangene

Real Madrid har ofte vunnet kamper i ekstraomganene, men i denne kampen skulle det bli annerledes. Dani Carvajal testet Jan Oblak med et skudd på halvvolley etter snaut fem minutter av ekstraomgangene, men Atlético Madrid-keeperen reddet greit. Åtte minutter ut i den første ekstraomgangen skulle imidlertid Atlético Madrid komme tilbake i ledelsen. Sergio Ramos og Raphaël Varane surret det til da de prøvde å spille seg ut bakfra, og ballen havnet hos Thomas Partey. Midtbanespilleren la inn til tidligere Real Madrid-spiller Saúl Ñíguez, som klinket ballen i krysset, og det sto 2-3 i Tallin.

Fem minutter senere hadde Real Madrid kastet det meste av folk fremover, og Atlético Madrid fikk en gyllen mulighet på en kontring. Ballen havnet til slutt hos Koke som bredsidet ballen nede i det lengste hjørnet bak Keylor Navas, og nå så ting vanskelig ut for Los Blancos. Den andre ekstraomgangen ble rene transportetappen for Atlético Madrid, bortsett fra en halvvolley fra Luka Modric fra 20 meter, men også denne gangen hadde Jan Oblak få problemer med å redde forsøket. Kampen ebbet etterhvert ut, og Atlético Madrid vant endelig over Real Madrid i en europeisk turnering. 

Spillervurderinger:

Keylor Navas (5): Fikk tillit i målet, til tross for at Thibaut Courtois har blitt hentet, men Navas åpnet kampen med en svært svak opptreden på 1-0-scoringen etter kun 40 sekunder. Foruten om dette så tok Navas det han skulle ta, men han ble faktisk ikke satt på så fryktelig mange prøvelser gjennom kampen, foruten om scoringene. De tre andre scoringene kunne ikke Navas gjøre så mye med.

Dani Carvajal (5): Jobber som en helt igjennom absolutt hele kampen, men slet litt med sluttproduktet. Hadde en periode hvor han bommet på uvanlig mange enkle pasninger, og det var litt representativt for kvelden totalt sett. Har litt å gå på, men absolutt ikke den beste kampen han har spilt.

Raphaël Varane (5): Virket til tider litt ufokusert og ble tatt på senga ved flere anledninger. Er innblandet med negativt fortegn både ved 1-0- og 2-2-scoringen. Viser samtidig sine styrker med fart i sikringsspillet, noe som trekker opp.

Sergio Ramos (6): På samme måte som Varane, er Ramos innblandet med svake involveringer i både 1-0- og 2-2-scoringen, men Ramos trekkes opp med en glimrende straffescoring.

Marcelo (6): Marcelo var ekstremt mye involvert offensivt, særlig i begynnelsen av kampen. Er en konstant trussel og slår gode innlegg. Brasilianeren trekkes dog kraftig ned etter den hodeløse involveringen som førte til 2-2-scoringen.

Isco (5): Som vanlig så bidro Isco svært mye i det oppbyggende spillet med lekre kombinasjoner, fine finter og gode bevegelser. Men som man har sett i pre-season, så virker Isco litt rusten, og han har manglet det lille ekstra. Byttet ut med ti minutter igjen av kampen.

Casemiro (5): Casemiro slet til tider voldsomt med pasningsspillet, og han hadde flere upresise pasninger, særlig i førsteomgangen. Det som trekker opp, er at han som vanlig gjorde det godt i gjenvinningsfasen, hvor han flere ganger hindret potensielt farlige Atlético-kontringer med gode taklinger. 

Toni Kroos (8): Et av kveldens store lyspunkter. Har fått en rolle hvor han kanskje er noe mer involvert, og han bidrar med pasninger som kun Kroos kan. Svært viktig med pasninger igjennom ledd, samt i vending av spill. Etter en god kamp ble Kroos byttet ut i ekstraomgangene.

Gareth Bale (8 - BB): Waliseren begynte kampen svært godt, og han viste fart, råskap og lekre detaljer igjennom førsteomgangen. Bale slo et fantastisk innlegg til Benzema på 1-1-scoringen etter glimrende forarbeid. Etterhvert forsvant han litt fra kampen, men han var Real Madrids beste til tross for at det ble tap. 

Karim Benzema (7): Franske Benzema var virkelig på i kveld og scoret på et vakkert hodestøt midtveis i førsteomgang. Som vanlig jobbet han godt og skapte rom for andre, samtidig som at han var viktig i det oppbyggende spillet. 

Marco Asensio (6): Aseniso åpnet kampen veldig godt og var svært nære scoring i førsteomgangen, men etterhvert forsvant han litt ut av kampen og ble ganske anonym. Det ble mye nesten for Asensio før han ble byttet ut etter en snau time.

Innbyttere:

Luka Modric (6): Midtbanemagikeren kom inn etter en snau time til fordel for Marco Asensio, da for å jakte scoring. Kroaten prøvde seg på to skudd og bidro med trygghet på midtbanen, men det var ikke nok til seier.

Dani Ceballos (5): Byttet inn med et kvarter igjen av ordinær tid for å trygge ledelsen. Ceballos jobbet enormt godt og ville veldig mye, men det ble mye nesten for midtbanespilleren. 

Lucas Vázquez (5): Lucas Vázquez ble byttet inn med ti minutter igjen av ordinær tid. Jobbet som vanlig som en helt og prøvde å komme seg til dødlinja for å få slått innlegg inn i boksen, men det endte som regel med at forsøket ble blokkert eller et en Atlético Madrid-spiller var først på ballen. Greit innhopp av kantspilleren.

Borja Mayoral (N/A): Kastet innpå i jakten på scoring, men spiller for kort tid til vurdering. 

Hva er dine tanker rundt kveldens kamp?

Pmn6