Extra large  1rm0530 0
SEIER: Real Madrid vant i sesongens første LaLiga-kamp, og sikret dermed tre poeng i åpningen.

Real Madrid 2-0 Getafe

Los Blancos scoret to ganger og sikret tre poeng mot byrivalen søndag kveld.

Real Madrid 2-0 Getafe
Estadio Santiago Bernabéu
LaLiga Santander, runde 1
Søndag 19.august, kl:22.15

1-0 Dani Carvajal (20')
2-0 Gareth Bale (51') - Assist: Marco Asensio

En meget blandet pre-season for Real Madrid sine spillere er over, hvor enkelte har tilbragt mye tid med landslagene, mens andre har fått en god periode med klubblaget. Kampene i pre-season startet med tap, før det ble seier i de resterende kampene, men tross dette så måtte Los Blancos gi tapt for Atlético Madrid i UEFA Super Cup onsdag kveld. Søndag var det duket for den første kampen av årets LaLiga-sesong for Real Madrid, og det var nok en byrival som stod på motsatt banehalvdel da Getafe gjestet Santiago Bernabéu. 

Real Madrid: Navas - Carvajal, Nacho, Ramos, Marcelo - Ceballos (Modric 71'), Kroos, Isco (Casemiro 58') - Bale (Lucas 76'), Benzema, Asensio

Getafe: Soria - Suarez, Djene, Bruno, Cabrera - Arambarri, Shibasaki, Maksimovic - Portillo (Alejo 64'), Molina (Ángel 71'), Ndiaye (Mata 58')

Carvajal åpner ballet

Real Madrid tok kontrollen fra begynnelsen av kampen søndag kveld, og det tok ikke lang tid før Bale fikk muligheten. En lang ball ble spilt opp mot waliseren, og Bale klemte til mot det lengste hjørnet hvor Soria gjorde en meget god redning, men angriperen var offside. Getafe la seg dypt og Los Blancos trillet ball de neste ti minuttene, men et kvarter ut i oppgjøret fikk waliseren en ny sjanse. Marcelo kom frem på hjørnet av 16-meteren og la inn i feltet mot Bale som stupte frem og headet ballen i tverrliggeren. Stor sjanse for vertene. Fem minutter senere kom omsider kampens første scoring. Bale sendte et innlegg inn i boksen, hvor Soria bokset, og ballen landet hos Carvajal, som kontrollert headet ballen i en bue over Soria til 1-0. 

Om lag fem minutter senere ble Asensio spilt frem på hjørnet av 16-meteren, og unggutten forsøkte å skru ballen i det lengste hjørnet, dog like utenfor. Like etter halvtimen var passert plukket Benzema opp en løs ball, gjorde et par driblinger og sendte ballen mot mål, men forsøket ble blokkert til hjørnespark. Et lite minutt senere ble franskmannen spilt fri på siden av 16-meteren, og Benzema la inn mot Ramos som ble dyttet i ryggen, men det korrekt avblåst for offside. Tre minutter før hvilen ble et frispark svingt inn i feltet, hvor Ramos kranglet til seg en god posisjon før han klemte ballen i mål, men dommeren blåste korrekt frispark mot Ramos. Den første halvsjansen til gjestene kom et minutt før hvilen da Ndiaye sendte ballen gjennom mot Molina, men Navas var med på notene og snappet ballen. Dermed gikk lagene til pause på 1-0. 

Bale øker ledelsen

Det skulle ikke gå mange minutter ut i den andre omgangen før ballen lå i mål nok en gang. Asensio jaktet en ball og fikk den med seg på siden, før han sendte ballen mot bakerste stolpe, hvor Gareth Bale ventet, og waliseren sendte ballen i mål via målvakten til Getafe. Snaut ti minutter ut i omgangen lå ballen løst på 16-meteren, og Asensio ladet foten, men stolpen stod i veien for unggutten. En time ut i oppgjøret kombinerte Asensio og Benzema, hvor førstnevnte fikk ballen tilbake og klemte til, men Soria reddet. Snaut fem minutter senere forsøkte Bale å heade gjennom mot Benzema, men ballen ble akkurat for lang for franskmannen. Tjue minutter før full tid sendte Kroos ballen ut til Bale på hjørnet av 16-meteren, og waliseren klemte til, men forsøket strøk treverket. 

Et kvarter før full tid kom gjestene fremover for deres første store sjanse da en ball ble spilt tvers over mot Alejo. Kantspilleren sendte ballen direkte inn i boksen mot Ángel, men spissen var noen tideler for sent ute. Ti minutter før full tid kombinerte Marcelo og Asensio, hvor spanjolen sendte ballen inn i boksen mot Marcelo som hoppet over. Bak han var omsider ikke Benzema med på notene, og det ebbet ut i intet. Noen minutter senere var gjestene frempå igjen, hvor ballen ble spilt inn mot Mata som fikk en fot på ballen, men forsøket endte over mål. På overtid endte et langt innkast opp hos Ángel, og angriperen forsøkte noe akrobatisk, men Navas hadde kontroll på avslutningen. Dermed endte det 2-0 i serieåpningen, og Lopetegui vant sin første kamp i LaLiga med Real Madrid. 

Statistikk:

Ballbesittelse: 78%
Antall avslutninger: 10
Avslutninger på mål: 3
Hjørnespark: 3
Treffsikkerhet pasninger: 91%
Dueller vunnet i luften: 58%

Spillervurderinger: 

Keylor Navas (6): Får ikke mye å gjøre i løpet av kampen, men har full kontroll på det som kommer. Tidlig ute på gjennomspill, og holder det ene skuddet som kommer hans vei. Kan jobbe litt mer med pasningsspillet sitt. 

Dani Carvajal (7): Jobber godt både offensivt og defensivt. Scorer kampens første mål med en meget smart heading, hvor han er på rett sted til rett tid. Få problemer med å stoppe Ndiaye defensivt. 

Nacho Fernández (8): Stopper alt som kommer hans vei, sikrer Ramos de gangene han er feilplassert, og har noen meget viktige taklinger. Gjør ingen om noen feil, og har full kontroll defensivt. Legger inn en god søknad om fast spilletid. 

Sergio Ramos (7): Gjør ingen store feil, er som vanlig feilplassert ved enkelte tilfeller, men har ellers full kontroll på det som kommer hans vei. Sterk i luftrommet, og vinner de fleste dueller han er involvert i. Trygg i pasningsspillet er han også. 

Marcelo Vieira (7): Er som vanlig aktiv i spillet fremover, og har et meget godt innlegg til Bale tidlig i kampen. Blir tidvis noe passiv i den første omgangen, men tar seg opp i andre omgang. Har kontroll bakover helt til Alejo entrer banen, da sliter han noe mer. 

Dani Ceballos (6): Er trygg i pasningsspillet, og gjør særdeles få feil. Løper som en helt, og gir absolutt alt hele tiden. Kan til fordel risikere litt mer i den offensive delen av spillet, og ikke alltid gå for den trygge løsningen. 

Toni Kroos (8 BB): Fordeler ballene elegant ute på gressmatta, treffer på 98% av pasningene sine, og styrer Real Madrid som en dirigent. Vender spillet, sender i bakrom eller tar de trygge pasningene, alt ettersom hva behovet er. Banens beste i åpningen av LaLiga. 

Isco Alarcón (5): En kamp helt på det jevne. Gjør ikke noe spesielt ut av seg, og gjør heller ingen store feil. Burde muligens fått en kamp eller to med hvile, slik at han kan finne tilbake formen. 

Gareth Bale (7): Scorer mål, har en meget god heading, og et meget godt skudd like utenfor mål. Er som vanlig inn og ut av kampen, hvor han tidvis skinner og tidvis er usynlig. Får en god start på sesong med scoring. 

Karim Benzema (6): Jobber som vanlig utrettelig, og skaper noen flotte kombinasjoner, men er ikke i nærheten av å score mål. Trenger muligens å ha en back-up som presser han noe mer enn Mayoral. 

Marco Asensio (8): Litt som Bale så er han inn og ut av kampen, men er alltid i fyr og flammer når Real Madrid angriper. Skaper flere gode kombinasjoner, gjør en rekke god løp, og burde muligens fått et straffespark? Har et par gode skudd. 

Innbyttere: 

Carlos Casemiro (5): Gjør ingenting nevneverdig ut av seg da han kommer inn. Kontrollerer midtbanen, og stopper Getafe når de kommer fremover. Helt ok innhopp. 

Luka Modric (5): Er aktiv fremover, og forsøker skape kombinasjoner, men kommer muligens inn noe sent. Gjør ting helt ok, og har et godkjent innhopp. 

Lucas Vázquez (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. 

Hva syns du om kampen mot Getafe? Hvem syns du var banens beste? 

Pmn6