Extra large  he26718
STRÅLET: Karim Benzema gjorde en god jobb, og scoret to mål på bortebane mot Girona søndag kveld.

Girona 1-4 Real Madrid

Los Blancos tok med seg tre poeng fra Catalonia hvor tre forskjellige spillere scoret mål.

Girona 1-4 Real Madrid
Estadio Montilivi, Girona
LaLiga Santander, runde 2
Søndag 26.august, kl:22.15

1-0 Borja Garcia (16')
1-1 Sergio Ramos (38') - [Straffespark]
1-2 Karim Benzema (51') - [Straffespark]
1-3 Gareth Bale (59') - Assist: Isco Alarcón
1-4 Karim Benzema (80') - Assist: Gareth Bale

En uke etter seieren mot Getafe i serieåpningen på Santiago Bernabéu, var det igjen duket fot spill i LaLiga Santander for Real Madrid. Denne gang gikk turen til Girona, laget som leverte over all forventning forrige sesong, hvilket var deres første i LaLiga noensinne. Los Blancos seiret i deres første kamp denne sesongen, og hadde mulighet til å ta deres andre seier på rad i Catalonia søndag kveld. Girona spilte på sin side uavgjort mot Valladolid, og stod derfor med et poeng. 

Real Madrid: Navas - Carvajal, Nacho, Ramos, Marcelo (Varane 59') - Isco (Modric 76'), Casemiro, Kroos - Bale (Lucas 86'), Benzema, Asensio

Girona: Bounou - Porro (Aday 79'), Espinosa, Juanpe, Muniesa - Pons (Garcia 71'), Timor, Granell - Portu, Lozano (Stuani 58'), Garcia

Scoret mot gamleklubben

Det ble en rolig åpning på kampen i Catalonia, hvor ingen av lagene helt festet grepet de første minuttene. Fem minutter ut i oppgjøret kom Bale seg forbi langs siden, og waliseren forsøkte å legge inn, men Bounou plukket ned ballen. Like før klokken viste ti minutter ble Benzema spilt i bakrom, og angriperen skrudde ballen vakkert forbi Girona sin sisteskanse, men franskmannen var plassert i offside, så scoringen ble annulert. Et lite minutt senere kom vertene på deres første visitt, hvor ballen ble spilt mot Lozano, men Navas var med på notene og bokset unna. Da klokka nærmet seg femten spilte minutter sendte Isco gjennom til Asensio, og angriperen slo 45 grader tilbake mot Isco, men avslutningen til magikeren endte utenfor. 

Like etter kvarteret stormet Lozano inn i boksen, og ladet foten, men Nacho blokkerte. Borja Garcia plukket opp den løse ballen, tok en skudd-finte og sendte ballen rett i krysset til 1-0. Noen minutter senere tok vertene et hurtig frispark, hvor Portu ble sendt alene i bakrom, men angriperen var i offside og ble avblåst. Kort tid senere var samme mann på farten igjen, og denne gang trakk han seg inn i feltet langs dødlinja før han la inn, men Portu og ballen var utenfor linja og Navas fikk ballen. Et par minutter før halvtimen var passert kombinerte Portu og Lozano, hvor førstnevnte ladet foten fra skrått hold, men Carvajal blokkerte. 

Frekk scoring fra kapteinen

Da klokka rundet halvtimen klarte Real Madrid å flytte seg fremover i banen, og begynte å presse vertene. Marcelo var den første til å forsøke lykken, da han ladet foten fra langt hold, men forsøket gikk langt til side for mål. Et par minutter senere var brasilianeren arkitekt og sendte et innlegg inn mot Ramos, hvor kapteinen løpte seg fri og stanget ballen like til side for mål. Snaut fem minutter senere var samme duo frempå igjen, og nok en gang fant brasilianeren sin kaptein i feltet, men denne gang endte headingen langt utenfor. 

I underkant av ti minutter før hvilen kom Real Madrid seg fremover langs siden, hvor innlegget ble slått mot Isco i boksen. Magikeren fikk foten på ballen, men Bounou reddet. Benzema plukket opp returen, men avslutningen ble blokkert. Deretter plukket Asensio opp, og angriperen ble felt i boksen, hvilket gjorde at dommeren pekte på krittmerket. Sergio Ramos gjorde seg klar, og kapteinen var iskald da han chippet ballen i mål via nettaket til 1-1. Fem minutter før hvilen kom vertene fremover på ny, men Nacho var god og brøt i siste sekund. I omgangens siste ordinære spilleminutt tok Benzema seg forbi på siden på elegant vis, og fant Asensio i boksen, men angriperen traff ikke ordentlig på ballen. Bale plukket opp, men forsøket ble reddet. Dermed stod det 1-1 til pause. 

Benzema iskald fra krittmerket

Vertene gikk rett i angrep da omgangen ble sparket i gang, og etter få sekunder gikk Portu ned i feltet, og ropte på straffe, men dommeren vinket spillet videre. Real Madrid kontret umiddelbart, hvor ballen til slutt endte opp hos Bale, men waliseren sendte ballen milevis over. Fem minutter ut i omgangen sendte Marcelo en ball gjennom mot Asensio hvor angriperen kjempet om ballen, før han ble lagt i bakken, og igjen pekte dommeren på krittmerket. 

Denne gang var det Karim Benzema som gjorde seg klar, og franskmannen var iskald da han sendte målvakten feil vei og Real Madrid i ledelsen. Tre minutter etter scoringen kom vertene fremover igjen, hvor ballen ble spilt i bakrom mot Portu, men Navas var våken og snappet opp ballen. Et par minutter senere stormet Portu fremover, og dro seg forbi Carvajal før han var helt alene mot Navas, men Real Madrid sin sisteskanse var tidlig ute og sparket ballen vekk. Målvakten fra Costa Rica avverget en stor sjanse for vertene. 

Bale scorer igjen

Like før klokken passerte en time, så satte Real Madrid på turboen igjen, hvor Isco sendte en frekk pasning i bakrom mot Gareth Bale. Waliseren løpte enkelt fra Muniesa, og satte ballen iskaldt i hjørnet til 1-3. Real Madrid festet nå grepet om kampen, og det virket som om luften gikk ut av ballongen for vertene. Fem minutter etter scoringen ble Bale spilt på løp igjen, denne gang i boksen til vertene, men pasningen mot Benzema ble for svak. Tjue minutter før full tid kombinerte Asensio og Benzema, før ballen ble sendt videre til Kroos. Tyskeren la ballen til rette, og klemte til, men avslutningen ble for svak og Bounou plukket enkelt. Et kvarter før full tid vartet Isco, Benzema og Asensio opp med flotte kombinasjoner, hvor Asensio kom fri på siden, og deretter sendte ballen tilbake til Benzema i boksen. Franskmannen klarte omsider ikke å bestemme seg for hva han skulle gjøre, og det ebbet ut i intet. 

Kort tid senere ble et hjørnespark sendt inn fra Kroos, hvor Nacho fanget opp returen og klemte til fra langt hold. Forsøket ble omsider mer som et innlegg, og Varane headet mot mål, men Bounou fanget forsøket lett. Vertene kontret umiddelbart og kom frem på siden, hvor ballen ble lagt inn i feltet mot Granell. Kapteinen til Girona ladet foten og sendte ballen mot mål, men en strålende Keylor Navas hindret scoring. Ti minutter før full tid kom Bale seg forbi på siden nok en gang, og denne gang var pasningen perfekt mot Benzema som enkelt scoret sitt andre for kvelden. På overtid forsøkte Granell seg langt hold, men igjen var Navas bunnsolid og stoppet forsøket fra kapteinen til Girona. Flere sjanser og scoringer ble det ikke, og det endte derfor 1-4 på Estadio Montilivi. 

Statistikk:

Ballbesittelse: 64%
Antall skudd: 19
Skudd på mål: 6
Antall pasninger: 789
Vellykkede pasninger: 618
Hjørnespark: 7
Antall balltap: 67
Baller gjenvunnet: 51

Spillervurderinger: 

Keylor Navas (8 BB): Spiller en bunnsolid kamp, og gjør omtrent alt rett. Er tidlig ute på baller som spilles gjennom, redder skuddene som kommer hans vei. Setter tidlig i gang, og har god kontroll med beina. Gjør det vanskelig for Lopetegui å erstatte han med Courtois. 

Dani Carvajal (6): Er ikke veldig aktiv fremover denne kampen, men har relativt god kontroll defensivt. Gjør jobben sin som han skal bakover, men kan tidvis slippe seg litt mer løs offensivt. 

Nacho Fernández (6): Har noen meget viktige brudd og taklinger tidlig i kampen, og håndterer som vanlig godt å spille i flere forskjellige posisjoner. Trygg med ballen, og gjør få feil. 

Sergio Ramos (6): Er iskald fra krittmerket, og scorer som han gjorde i UEFA Super Cup-finalen. Har relativt god kontroll defensivt, men som vanlig sliter han litt med posisjoneringen. Leder laget på en positiv måte. 

Marcelo Vieira (6): Er som vanlig aktiv fremover på banen, men gjør ikke mye ut av seg den første halvtimen. Kommer mer til hektene etter det, og er delaktig i angrepsspillet. Sliter tidvis med å kontrollere Portu, men gjør ellers en grei jobb. 

Carlos Casemiro (5): Ser ikke helt ut til å passe inn laget til Lopetegui, og ferdighetene hans faller gjennom. Pasningsspillet holder ikke mål, men gjør dog noen gode gjenvinninger. 

Toni Kroos (7): Ikke like dominerende som i kampen mot Getafe, men spiller dog en annen rolle i denne kampen. Slår enkelte gode pasninger, men slurver tidvis også med ballbehandlingen. Sliter med å kontrollere midtbanen i første omgang, men tar seg godt opp i den andre. 

Isco Alarcón (6): Er med på mye av det som skjer før hvilen, og er involvert i deler av angrepsspillet etter hvilen. Løper mye, og jobber hardt, men blir tidvis litt treg med ballen i beina. Får med seg en målgivende pasning. 

Gareth Bale (7): Det walisiske hurtigtoget scorer nok en gang. Løper fra Muniesa lett som bare det, og er sikker foran mål. I tillegg til å score et mål tar han med seg en målgivende pasning. Grei kamp fra waliseren som fortsetter scoringsformen. 

Karim Benzema (8): Er delaktig i det meste som skjer fremover på banen for Real Madrid. Setter opp spill, er flink til å kombinere med resten av angrepet, og scorer to mål. Er iskald fra krittmerket, og gjør ingen feil når han blir servert foran mål. God kamp av franskmannen, og muligens fortsetter han å score mål fremover?  

Marco Asensio (7): Spiller slik han som oftest gjør. Er tidvis veldig delaktig og tidvis litt ute av kampen. Skaper en rekke gode kombinasjoner både med Isco, Benzema, og Bale. Går i bakken to ganger i feltet, og blir tildelt straffespark begge ganger. 

Innbytterne: 

Raphaël Varane (6): Kommer inn for Marcelo, men gikk naturligvis inn som en midtstopper. Fortsetter der de to andre var, og gjør en solid jobb når de minuttene han er på banen. Sterk i luftrommet, og gjør få om noen feil. 

Luka Modric (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. 

Lucas Vázquez (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. 

Hva syns du om kampen mot Girona? Hvem var lagets beste spiller? 

Pmn6