Extra large mariano 12123
RETUR: En rekke medier rykter at Mariano Díaz returnerer til Real Madrid før overgangsvinduet stenger.

ABC: Real Madrid henter Mariano

En rekke medier melder at den hardtarbeidende angriperen vender tilbake til Real Madrid.

Mariano Díaz ankom Real Madrid sommeren 2011, da i en alder av 18 år, og gikk de neste sesongene gradene i klubben, før han ble en del av førstelaget sesongen 2016/17. Den anvendelige og meget hardtarbeidende angriperen fikk 302 minutter, fordelt på 14 opptredener, hvor fem mål og to målgivende pasninger var fasiten. Det ble omsider kun en sesong med førstelaget til Real Madrid for angriperen, før han ble solgt til Lyon sommeren 2017 i en overgang verdt rundt åtte millioner euro. 

Mannen med dobbelt statsborgerskap hadde en meget god sesong i Lyon, hvor han var på banen i hele 45 kamper, scoret 21 mål og spilte syv målgivende pasninger. Totalt noterte han seg for 3286 minutter, og spilte fra start i over 30 av kampene han var på banen. Det var stor usikkerhet knyttet til detaljene i kontrakten til Mariano, og generelt salget til Lyon, hvor Real Madrid vanligvis har med en tilbakekjøpsklausul på interessante spillere, men da dette ikke er lov i Frankrike, måtte en annen løsning til. 

En rekke medier har meldt at Real Madrid fortsatt eier rundt 35% av rettighetene til spilleren, hvilket vil si at en liknende andel av et eventuelt tilbud fra en annen klubb kan tas bort fra det Real Madrid må betale for å hente han tilbake. Det ble tidligere ryktet at Sevilla var interesserte i å hente Mariano til Andalusia, og medier som ABC, Marca og COPE melder at klubben har lagt inn et tilbud på rundt €35 millioner. De samme mediene melder at Real Madrid nå ønsker å benytte seg av sine rettigheter, og kuppe overgangen for rundt €23 millioner. 

Det kan da se ut som at Los Blancos ikke er ferdige på overgangsmarkedet enda, og at en gammel kjenning returnerer til klubben. Mannen med statsborgerskap fra både Den dominikanske republikk og Spania, vil derfor meget sannsynlig tre inn i rekkene blant angriperne til Real Madrid, og opptre som backup for Karim Benzema. Dette kan føre til klubben vil ha tre spisser den kommende sesongen, i Benzema, Mariano og Borja Mayoral. 

Håper du Mariano returnerer til Real Madrid? 

Pmn6