Extra large  2rm8066 0
NI POENG: Real Madrid slo Leganés 4-1 lørdag kveld og står dermed med ni poeng etter tre serierunder i LaLiga.

Real Madrid 4-1 Leganés

Real Madrid måtte slite i en omgang men så løsnet det da Leganés ble slått 4-1 lørdag kveld.

Real Madrid 4-1 Leganés                                                                                                                                                                                                                                    
Santiago Bernabéu, Madrid                                                                                                                                                                                                                              
LaLiga Santander, runde 3                                                                                                                                                                                                                                
Lørdag 1. september, kl. 20:45   

1-0 Gareth Bale (16') - Assist: Dani Carvajal
1-1 Guido Carrillo (24') - [Straffespark]
2-1 Karim Benzema (48') - Assist: Marco Asensio
3-1 Karim Benzema (61') - Assist: Luka Modric
4-1 Sergio Ramos (66') - [Straffespark]

Lørdag kveld var det duket for sesongens tredje seriekamp, og nok en gang var det duket for et Madrid-oppgjør på Santiago Bernabéu. Etter å ha slått Getafe på eget gress for to uker siden så var det Leganés som denne gang tok den korte turen til Chamartín. I den siste seriekampen før sesongens første landslagspause så var Mariano med i troppen, dagen etter at han ble presentert som Real Madrid-spiller. I tillegg så fikk Thibaut Courtois endelig sin debut for Real Madrid etter å ha sett de to første seriekampene fra benken.

Real Madrid XI: Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric (Isco 62'), Casemiro, Kroos - Bale (Vázquez 84'), Benzema, Asensio (Ceballos 77')

Tidlig scoring og strafferedusering

Det var Real Madrid som tok tak i kampen fra første stund på Santiago Bernabéu og allerede etter fem minutter kom hjemmelaget til en god mulighet. Marco Asensio ble spilt igjennom og kom alene med Leganés-keeper, Iván Cuéllar. Den spanske landslagsspilleren prøvde å lobbe Cuéllar, men dessverre for hjemmefansen så landet ballen på nettaket. Det gikk imidlertid ikke lenge før bortelagets 34 år gamle keeper måtte hente ballen ut av sitt eget nett. Drøyt et kvarter ut i kampen rullet Los Blancos nemlig opp et fint angrep, hvor ballen havnet hos Sergio Ramos. Kapteinen slo en presis pasning til Dani Carvajal som headet tilbake mot Gareth Bale, og waliseren klemte til på hel volley med høyrefoten. Cuéllar fikk en arm på ballen men maktet ikke å holde ballen utenfor nettet, og dermed sto det 1-0 i den spanske hovedstaden.

Til tross for et spillemessig overtak så skapte ikke Real Madrid noen store sjanser etter scoringen, og mot spillets gang var det bortelaget som istedet reduserte på Santiago Bernabéu. På deres første visitt inne i Real Madrid-16-meteren så havnet ballen hos Javier Eraso. Spanjolen prøvde å dra seg vekk fra Casemiro, men brasilianeren var noe klønete og felte 28-åringen. I sin Real Madrid-debut fikk dermed Thibaut Courtois oppgaven med å stenge buret på et straffespark, men Guido Carillo var iskald fra elleve meter. Argentineren sendte Courtois til venstre og trillet ballen nede i det høyre hjørnet, og det sto 1-1 i Madrid.

Etter scoringen slet Real Madrid mer med banespillet. Til tross for at Los Blancos fortsatt hadde enormt mye ball så ble det etterhvert veldig statisk og Leganés lå kompakt og forsvarte seg. Med to kompakte murer så var det vanskelig for Real Madrid å bryte igjennom, og hjemmelaget så rett og slett litt paffe ut etter Leganés reduserte. Et par minutter før pause kom dog Los Blancos seg til en god mulighet. Marco Asensio slo et langt innlegg mot Karim Benzema, som prøvde seg på hel-volley fra tilnærmet død vinkel. Franskmannen viste ypperlig teknikk og fikk sendt av gårde en god avslutning, men Cuéllar vartet opp med en god redning. Stort mer skjedde ikke i den første omgangen, og lagene var like langt da de gikk til pause. 

VAR-historie

Etter en skuffende avslutning på førsteomgangen så var det et helt annerledes Real Madrid som gikk ut til andreomgangen. Det hadde knapt gått to minutter av den andre omgangen før Cuéllar måtte hente ballen ut av nettet sitt for andre gang denne kvelden. Marco Asensio slo et glimrende innlegg til Karim Benzema, som stanget Los Blancos i føringen. Dommer Jaime Latre blåste først frispark mot franskmannen, men etter å ha sett situasjonen på nytt med video så gjorde han om på avgjørelsen, og scoringen til franskmannen ble stående. Dermed sto det 2-1 i Madrid. Dette var forøvrig et historisk øyeblikk siden VAR aldri har vært i bruk i LaLiga før på måten med at dommeren må av banen for å se situasjonen på skjerm.

Real Madrid fortsatte presset og ti minutter senere kom hjemmelaget til nok en god mulighet. Nok en gang slo Dani Carvajal et presist innlegg, men denne gang kom Toni Kroos på et dypt løp fra sin indreløper-posisjon. Tyskeren prøvde seg på en hel volley og klemte til, men dessverre for Los Blancos så gikk avslutningen like utenfor stolpen til Leganés-keeperen. Ikke mange minuttene senere lå ballen i nettet bak Cuéllar nok en gang. Los Blancos vartet opp et fantastisk angrep med pasningskombinasjoner det luktet svidd av. Ballen havnet til slutt hos Karim Benzema som dunket inn sin andre scoring for kvelden, og det sto 3-1 i hovedstaden.

Ny straffescoring

Ikke mange minuttene etter scoringen til Benzema så gikk Marco Asensio i bakken. Spanjolen kom seg foran i en duell med Unai Bustinza og ble felt. Dommer Jaime Latre pekte på straffemerket og Asensio hadde dermed fremprovosert tre straffer på like mange seriekamper denne sesongen. Til tross for at Karim Benzema kunne få sitt hat-trick så var det Sergio Ramos som steg frem for å prøve seg fra elleve meter. Som mot Atlético Madrid og Girona så var kapteinen iskald da han denne gangen plasserte ballen oppe i det høyre hjørnet, mens Cuéllar gikk ned til venstre.

Etterhvert gjorde Julen Lopetegui noen bytter, og blant annet Isco og Dani Ceballos entret banen. Førstnevnte underholdt Santiago Bernabéu-publikumet med flere vakre driblinger i løpet av den knappe halvtimen han fikk på banen, og mot slutten av kampen var kampbildet preget av at det hele var avgjort. Real Madrid trillet ball og var fornøyde med stillingen, mens Leganés hadde innsett at slaget var tapt. Dermed ebbet kampen ut i en 4-1-seier, og Los Blancos går dermed inn i landslagspausen med ni av ni mulige poeng i LaLiga etter tre strake seire. 

Spillervurderinger

Thibaut Courtois (5): Får sin Real Madrid-debut og har en rolig dag på jobben. Kan ikke gjøre stort med straffesparket og foruten om det så blir han knapt satt på prøve. 

Dani Carvajal (8): En av kveldens aller beste spillere var Dani Carvajal. Høyrebacken løp opp og ned på høyresiden igjennom 95 minutter, og han slo flere fantastiske innlegg. Imponerende forestilling!

Raphaël Varane (6): Etter å ha blitt benket i de to første LaLiga-kampene så var Varane tilbake i startelleveren. Franskmannen hadde stort sett god kontroll men utpekte seg ikke i lik stor som sin stoppermotstander. Grei oppvisning av franskmannen.

Sergio Ramos (7): Som med Varane så har de begge god kontroll defensivt. Ramos deltar mer i det offensive spillet og er tredjesist på ballen før 1-0-scoringen. I tillegg scorer kapteinen på straffe og han gjør en god kamp.

Marcelo (5): Brasilianeren slet mer med å involvere seg offensivt i denne kampen og han så rett og slett litt tung ut til tider. Marcelo hadde god kontroll defensivt og gjorde en helt grei kamp.

Luka Modric (6): Modric startet sin første kamp denne sesongen i kveld og viste hvorfor han er så viktig for Real Madrid. Når det trengs som mest så bidrar han med trygghet, erfaring og ballbehandling som få kan matche. Allikevel var det tydelig at kroaten enda har litt å gå på hva angår match-fitness. Helt grei kamp frem til han ble byttet ut etter en time.

Casemiro (5): Som vi har sett tendenser til så sliter Casemiro litt med å tilpasse seg Julen Lopeteguis spillestil. Brasilianeren lagde et klønete straffespark og hadde noen unødvendige balltap, men han kompenserer med flere viktige ballgjenvinninger. Alt i alt en grei kamp av ankeret. 

Toni Kroos (7): Nok en gang ser vi at Toni Kroos passer som hånd i hanske med spillestilen til Julen Lopetegui. Tyskeren kommer virkelig til sin rett og det fikk vi se i kveld. Kroos styrte kampen med jernhånd og var også mer offensiv enn man har sett han på lenge. God kamp av landslagsspilleren. 

Gareth Bale (8): Gareth Bale fortsetter sin fantastiske form og scoret nok en gang i kveld, denne gang på hel volley med feil fot. Waliseren var aktiv i det oppbyggende spillet og var en stor trussel for Leganés-forsvaret, og han gjorde en god kamp før han ble byttet ut til stående applaus fra Santiago Bernabéu-publikumet.

Karim Benzema (9 - BB): Wow. Det er ikke stort annet å si. Karim Benzema er virkelig i form og han scoret to vakre mål i kveld, et på hodet og et med høyrefoten. Franskmannen er svært delaktig i spillet og jobber hardt i samtlige minutter, og han ser ut til å blomstre sammen under Julen Lopetegui.

Marco Asensio (7): Marco Asensio var svært nære scoring i kveld men det ville seg ikke for spanjolen. Dog så skaffet han straffen som fastsatte resultatet til 4-1 og han var et konstant uromoment for Leganés-forsvaret. Asensio ble byttet ut med ca. et kvarter igjen av kampen og han gjorde en god oppvisning foran Santiago Bernabéu-publikumet. 

Innbyttere:

Isco (7): Isco fikk en halvtime på å vise seg frem i kveld og han ga virkelig Santiago Bernabéu-publikumet valuta for pengene sine. Spanjolen underholdt med flere lekre detaljer og bidro til at Real Madrid beholdt ballen mot slutten av kampen. Godt innhopp!

Dani Ceballos (N/A): For kort spilletid til vurdering.

Lucas Váquez (N/A): For kort spilletid til vurdering.

Hva syns du om kveldens kamp?

Pmn6