Extra large  3rm7889
DRØMMESTART; Lopetegui og laget har fått en perfekt start på årets La Liga-kampanje.

Spillerkommentarer: Leganés (H)

Sergio Ramos, Asensio, Kroos og Courtois tok seg tid til å prate med pressen etter gårsdagens seier på Bernabéu.

Sergio Ramos

Vi angrep kampen veldig bra. Vi hadde tid til å studere motstanderen hele uken og vi utførte en komplett kamp. Vi gjorde mye riktig og kontrollerte kampen bra. I forhold til målene; det er godt tegn å se laget spille på denne måten, forhåpentligvis varer det en stund.
Det er en veldig lang sesong og det er viktig at vi holder fokus. Vi må alle være tilgjengelig når treneren trenger også. Vi så det i dag, på måten innbytterne kom på og viste sult, intensitet og motivasjon som kreves når du trer på denne drakten. Vi må ta det en kamp av gangen og fortsette å sikre poeng.

Straffer

Etter Cristiano var jeg nummer to på listen, nå er det mitt ansvar å ta straffer. Jeg er glad for å kunne bidra med mål. Så lenge jeg scorer så vil ikke Benzema irritere seg over at jeg tar straffene.

Keeperplassen

Vi sier alltid at Real Madrid holder døren åpen for gode spillere. Courtois er en verdensklasse keeper, det har han vist i løpet av hans karriere, men man kan ikke overse hva Keylor har gjort opp igjennom årene. Slik konkurranse forbedrer laget, noe som er positivt. At treneren står overfor vanskelige valg er et sterkt tegn. Alle vil få spilletid og muligheter i løpet av sesongen.
VAR ødela feiringen vår men teknologisk hjelp er bare bra for oss. Målet ble avblåst men takket være VAR ble det dømt riktig. Vi har slitt en del tidligere men jeg tror dette vil gjøre det bedre for alle som er involvert. 

Kroos

Dette er slik vi ønsket å starte sesongen. Det var ikke enkelt, spesielt i første omgang, men vi vant tre poeng og går nå inn i landslagspausen. Jeg tror vi så to veldig forskjellige omganger. Vi slet en del i første omgangen siden vi manglet rytme. Vi startet bra men utligningen rystet oss. Vi endret oss i andre omgangen. Vi kom ut sterkere, spilte mye bedre og scoret flere mål.
Bale og Benzema er i brilliant form, men det er også de andre. Målene deres er viktige men de scorer kun hvis vi andre gjør jobben vår, noe vi har gjort bra så langt. Det mest avgjørende er å vinne kamper og sikre ni poeng etter tre kamper.

Asensio

Vi er glade for å ha vunnet enda en kamp og spilt bra fotball. Det handler om å vinne poeng og reise hjem tilfredsstilte. Støtten fra fansen var strålende fra begynnelsen av, vi ser bra ut på et kollektivt nivå og vi håper å kunne fortsette på denne måten.
Jeg jobber hardt og det lønner seg, laget skaffer de nødvendig resultatene. Det viktigste er at laget gjør sitt beste. Jeg nevnte til Ramos as jeg gjerne tar straffer, men det er bra han tar ansvar og scorer dem, det er viktig. La Liga-sesongen er lang, vi trenger å fokusere på kampene våre og fortsette fremover. 

Courtois

Jeg er veldig fornøyd, det viktigste er å vinne før landslagspausen. Jeg er glad for å ha debutert for det beste laget i verden. Treningen er bra men å gå ut på Bernabéu er noe helt annet. Jeg har ventet på denne stunden lenge. 
Jeg takker fansen for støtten, jeg håper de fortsetter å støtte oss på denne måten for å hjelpe laget å vinne kampene. Det er veldig viktig å ikke gi bort sjanser, vi spiller høyt på banen og presser mye. Alle er forpliktet, noe man ser de siste minuttene av kampen når laget spiller på et høyt nivå. 

Konkurranse

Jeg er klar for å spille. Keylor og jeg gir alt hver eneste treningsøkt, det er opp til treneren hvem som spiller. Konkurransen fører til at vi begge gir vårt beste. Vi spiller for den beste klubben i verden og da kreves det konkurranse. Når Keylor spiller har han vært god og jeg tror jeg gjorde det bra i dag. Det er den beste situasjonen for laget. Pressen er ute etter kontroverser men det eksisterer ikke. Vi kommer godt overens og ønsker hverandre lykke. Det eksisterer ikke et problem.

Hvem burde ta straffer for laget?

Pmn6