Extra large lope leganes
PK: Julen Lopetegui snakket med pressen etter kampen mot Leganés i går kveld.

Lopetegui etter kamp: Leganés (H)

Den spanske hovedtreneren til Real Madrid snakket med pressen etter seieren over Leganés.

Julen Lopetegui har nå ledet Real Madrid i fire offisielle kamper. Den første endte med tap mot byrival Atlético Madrid i UEFA Super Cup, men etter dette har treneren og Los Blancos gjort rent bord. Getafe ble slått 2-0, Girona ble slått 1-4, og Leganés ble beseiret med samme sifre i går. Real Madrid topper dermed tabellen i LaLiga Santander med 10-2 i målforskjell, samtidig som 16 spillere har fått prøve seg under den nye hovedtreneren. Thibaut Courtois gjorde sin debut i går, Karim Benzema og Gareth Bale fortsatte å score mål, og den franske midt-spissen topper nå listen over målscorere i LaLiga. Etter kampen snakket Lopetegui med pressen, og spanjolen hadde følgende å si til pressen. 

Vi spilte bra med unntak av en liten periode i den første omgangen. De overrasket oss, og fikk et straffespark, vi stresset litt for mye. I andre omgang så spilte laget generelt sett bra, med scoringer, sjanser og samtidig slapp vi veldig sjeldent til motstanderen. 
Vi begynner å kjenne hverandre bedre og bedre med tiden som går, og vi er i stand til å innføre den kollektive holdningen, hvor angrepet og forsvarer jobber som en enhet. Spillerne forstår veldig godt hva vi krever av dem, og de har evnene til å forbedre seg ytterligere. Nå mister vi en stor andel spillere til landslagene, men trening er en mulighet til å forbedre seg hver eneste dag. Vurderinger er best mot slutten av sesongen, jeg fokuserer på sulten og lidenskapen denne gruppen viser til hardt arbeid. De ønsker å jobbe og forbedre seg på hver eneste trening, og vi er begeistret over holdningen deres. 

Bale og Benzema

Det er hele lagets ansvar å score mål. Det er spillere som finner det lettere å score mål, men det er noe hele laget må hjelpe til med, og det er den beskjeden vi forsøker å få gjennom til laget. Uansett hvem som scorer, så er vi veldig glade, og ikke kun for personen som scorer målene, men fordi det tilfører noe til idéen denne gruppen jobber mot. Vi er fornøyde uansett hvem som scorer. Jeg har ikke konvertert noen. Benzema er en fantastisk spiller, det handler kun om han selv, og hans mål hjelper laget, og jeg er sikker på at dette fortsetter. 

Målvakt

Vi har fantastiske valgmuligheter i mål. Keylor spilte fantastisk i Girona, og har fått utmerkelsen som sesongens beste målvakt av UEFA. Vi har en ide om hvordan vi kommer til å løse det, men uansett hva vi bestemmer oss for, så vil vi forsøke og sikre oss om at det er det beste valget for laget. 
Ordet urørlig eksisterer ikke innen fotballen. Vi har en måte å spille på, noen gode alternativer på gressmatta og noen på benken. Noen ganger kan spilleren som kommer fra benken avgjøre kampen, på godt og vondt. Vi er fornøyde med dette laget, og vi kommer til å fortsette arbeidet. 

Sidebacker 

Sidebackene spiller en nøkkel-rolle i laget, som må være med i angrep og i forsvar. Om man kun har en spiller på flanken så kan det fort bli komplisert. I enkelte perioder gjorde vi det bra, men jeg syns ikke at kantspillet er det eneste området vi burde fokusere på.  Våre sidebacker spilte bra i dag, både offensivt og defensivt. 

VAR

VAR var en ny ting for oss i kveld. Teknologien ble bragt inn for å avklare ting, og det var et mål. VAR hjalp til med å rette den feilen, vi gjør alle feil. Vanligvis når du ser det klart, så er det slik. 

Benzema til å vinne pichichi? 

Vell, hvorfor ikke? Det viktigste for at laget skal vinne er å score mål, det er ikke noe vi presser veldig. Laget jobber hardt for å få ballen fremover på banen, og det er kun en spiller som kan avslutte. Karim er god til det.  

Courtois sin debut

Vi diskuterer ikke planene. Vi visste at Thibaut skulle spille i dag, så får vi se hva som skjer fremover. Vi har fantastiske målvakter her, og vi ønsker å finne den beste løsningen, det er fantastisk å ha konkurranse i enhver posisjon. 

Hva syns du om det Lopetegui hadde å si etter kampen mot Leganés? 

Pmn6