Extra large jeiloo
ELSKER LAGET: Julen Lopetegui sier at han elsker troppen sin, og at han ikke angrer på at han skrev under for denne klubben.

Lopetegui: – Jeg angrer ikke på noe

Julen Lopetegui ga et svært interessant intervju med Onda Cero for noen dager siden.

Landslagspausen er i gang, og det betyr at de aller fleste spillerne er ute å reiser med sine respektive landslag. I den anledning tok Julen Lopetegui seg tid til å ta en prat med Onda Cero, og der snakket han blant annet om konflikten med det spanske landslaget, Vinicius, hvor høyt han elsker Real Madrid og troppen han har til rådighet, og en rekke andre interessante saker.

Landslaget

Jeg måtte ta et valg og jeg hadde gjort akkurat det samme igjen. Jeg gjorde det på en ærlig måte og jeg angrer ikke på noe. Madrid har utviklet seg bra de siste årene, og spesielt nå er de uten tvil verdens beste lag basert på prestasjonene i de siste årene. Jeg er veldig fornøyd med denne utfordringen og ønsker Luis Enrique.

Konflikten

Jeg er en livslang supporter av det spanske landslaget, men alt som har skjedd tilhører nå fortiden. Måten det skjedde på kan ikke endres, og jeg har allerede snakket om mine følelser den dagen jeg ble presentert som ny Real Madrid-trener. Jeg ville gjort alt på samme måte igjen hvis jeg hadde havnet i samme situasjon.

Avskjed med spillerne

Alt skjedde så raskt. Spillerne måtte gjøre det som var viktig for dem, og det var å fokusere på kampene som ventet. Det vi snakket om forblir privat, men det var emosjonelt. Slike ting gjør deg sterkere, og jeg har vokst som person av denne hendelsen.

Utfordring

Den store utfordringen med å være trener er å styre alle individene slik at alle drar i samme retning. Når du er trener for et landslag, er forskjellen det at du bare har korte perioder der du kan spre budskapet ditt. Jeg elsker begge deler, men det er klart at det er helt annet å være klubbtrener.

Førsteinntrykk i Madrid

Etter presentasjonen fikk jeg se fasilitetene her, og deretter startet vi treningene fra 15. august. Det var mange som spilte VM, men gradvis fikk vi flere og flere spillere tilbake. I starten forklarte jeg spillerne hvordan jeg ønsket at vi skulle framstå på banen og en rekke andre taktiske ting. Slike ting tar ofte lang tid så jeg har vært forsiktig med at det ikke skal bli for mye.

Cristiano Ronaldo

Jeg snakket aldri med han. Han hadde allerede bestemt seg for hva han ville, og klubben jobbet med å legge ting til rette for han. Jeg uttrykte tidlig til presidenten hvilken spillere jeg ønsket å beholde. Jeg elsker troppen min og den oser av kvalitet.

Courtois og Navas

Jeg har snakket med begge, selvfølgelig. Jeg har ikke sagt at den ene skal stå fast i LaLiga og den andre fast i Champions League. Begge kommer til å få sine sjanser og vi tar fortløpende vurderinger.

Vinicius

Vi så han når han spilte for Castilla. Han er et ungt talent og klubben signerte han. Vi kommer til å gjøre det vi mener er viktig, men det er viktig å være tålmodig slik at han får tid til å utvikle seg. Han har store kvaliteter men han må tilpasse seg kravene i Madrid og europeisk fotball. Han er intelligent og vet at det er lurt å ta det med ro. Han kommer til å få sjansen sin når tiden er inne.

Sesongåpningen

Vi har gjort det helt greit, og vi jobber med å forberede oss til Champions League som starter om tre uker. Målet vårt var å stå med ni poeng etter tre kamper og det har vi klart. Vi ønsker å vinne alt.

Er du glad for at vi har Lopetegui som trener?

Pmn6