Extra large zidane
SAVNET: Mange Real Madrid-supportere savner å se denne mannen på sidelinjen!

Zidane: – Liker du fotball, liker du Benzema

Zinedine Zidane har gitt et langt og omfattende intervju med UEFA.

Zinedine Zidane er for øyeblikket ikke trener for noen lag, og nyter tilstedeværelsen som en fri mann. I den anledning har han for første gang etter at han sluttet som Real Madrid-trener gitt et langt og omfattende intervju med UEFA.

Hvilken av de tre Champions League-titlene er du mest stolt av?

Alle tre var fantastiske. Alle tre er spesielle på hver sin måte. Den første var jo min første tittel som trener, mens den andre var både symbolsk, intenst og noe av det beste vi har gjort i finalen mot Juventus. Den tredje ble spesiell på grunn av at det ble tre på rad.

Din tredje Champions League-triumf kom etter mange sterke oppvisninger på bortebane mot gode lag...

Jeg har alltid vært lojal mot min fotballfilosofi uavhengig av motstanderen. Vi sto sammen og kjempet som et lag.

Dere slet mer på hjemmebane, hvorfor tror du det var slik?

Veldig ofte var det slik at vi klarte å sikre oss et godt resultat på bortebane, noe som kan være en årsak til at vi ikke var like konsentrerte i returoppgjørene. Likevel følte jeg aldri at det var panikk involvert. Når du jobber med spillere av slik kvalitet takler de å stå i stormen som ingen andre. Min jobb var egentlig å holde spillerne rolig og fokuserte.

Hva synes du om Tottenham som slo dere og toppet gruppen?

De har et godt og ungt lag, som er veldig balanserte og godt organiserte. Vi klarte ikke å spille som vi ønsket i de to kampene mot de, dessverre. Uansett bidro de svake prestasjonene mot Tottenham til at vi ble sterkere og mer samlet som en spillergruppe.

Og hva med Juventus, det eneste andre laget som slo dere?

Det resultatet skyldes uten tvil at vi ble for komfortable etter å ha vunnet første oppgjøret 3-0. Det er dette som er så fint med fotball; uansett hvor mye du leder kan ting alltid snu. Det er aldri over før det er over.

Lagoppstillingen i Kiev var det samme som i Cardiff, men laget så litt annerledes ut...

Kamp-planen vår var annerledes i Kiev. Vi spilte ikke i diamantformasjonen som vi gjorde i Cardiff. Jeg ville ha Isco inne sentralt slik at vi kunne spille med to spisser på topp. Vi ble også enige om å kjøre Marcelo offensivt, mens Ramos dekket rommene han etterlot seg.

Er erfaring og rutine viktig i slike kamper?

Uten tvil. Erfaring spiller alltid en stor rolle i store kamper.

Benzema blir ofte kritisert, men du stolte alltid på han...

Karim var veldig viktig for balansen i det offensive spillet vårt. Han er virkelig en lagspiller og liker man fotball verdsetter man ting han gjør.

Er ballbesittelse viktig for deg?

Når du har ballen kan du styre spillet som du vil, så det er klart det er viktig. Med de spillerne vi hadde følte jeg at vi måtte implementere en ballbesittende fotballstil. 

Ga du Marcelo og forsvaret spesielle råd før finalen mot Salah og Liverpool?

Ikke i det hele tatt. Jeg fokuserte kun på oss selv. Spillerne visste allerede hva Liverpool kom med, så jeg trengte ikke å proppe dem med tips.

Hva tenker du om Ramos og Ronaldo?

De er to spillere med masse energi og innflytelse i garderoben. Ramos er en naturlig leder og en stor figur i garderoben, mens Ronaldo er den som er den store lederen på banen basert på hans prestasjoner i store kamper.

Hva gjør du nå som du er arbeidsledig?

Jeg trener og gjør det viktigste i livet; tilbringer tid med familien.

Savner du Zidane?

Pmn6