Extra large tema dos ligas consecutivas3
LA LIGA-GULL; I sin siste sesong med klubben vant Robinho sitt andre La Liga-trofe.

Robinho: – Jeg ville til Chelsea

Robinho innrømmet i et intervju med FireFireTo at hans egentlig ønske var å dra til Chelsea da han forlot Real Madrid i 2008.

Robinho ble hentet til Real Madrid i 2005 fra Santos og tilbragte fire sesonger i hovedstadsklubben før han ble solgt videre til Manchester City. Han var en favoritt blant fansen og en viktig brikke for klubben men endte likevel opp med å forlate Real Madrid etter at tidligere president Ramón Calderón gjentatte ganger brøt løfte om å forhandle frem en ny kontrakt. Dette førte til at brasilianeren ba om å bli solgt, helst til Chelsea. I et intervju med FireFireTo fortalte han hvorfor han ikke endte opp hos London-klubben.

Jeg ønsket å signere for Chelsea, Scolari fortalte meg at jeg ville være en viktig brikke for laget. Det endte dårlig fordi Real Madrid ikke likte at Chelsea signerte drakter med navnet mitt på før overgangen var gjennomført. Jeg er sikker på at det er derfor forhandlingene avsluttet. Det handlet om stoltheten til Real Madrid. Samtidig så ønsket de ikke å selge med til en klubb som skulle spille Champions League den sesongen, noe City ikke skulle.

Likevel angrer ikke Robinho på at han forlot Madrid.

Jeg angrer ikke men jeg er lei meg over hvordan det endte. Madrid var klubben som åpnet døren for meg og ga meg muligheten til å oppnå suksess i Europa, kanskje måten jeg forlot klubben på ødela alle de gode minnene. Jeg hjalp dem å bli mestere og jeg tror jeg spilte bra men jeg var fast bestemt på å forlate klubben, jeg har en bestemt personlighet. 

Han fortalte også hvorfor han valgte Real Madrid fremfor Barcelona.

Madrid var klubben som var mest interessert i meg. Både Real Madrid og Barcelona er store klubber med fans verden rundt, men da Madrid ønsket meg så jeg at de hadde en del brasilianere i klubben, samt Vanderlei Luxemburgo som trener. Hvorfor skulle jeg valgt Barcelona da?

Beckham var også en favoritt blant brasilianerne i klubben.

Han var alltid med oss, han var en del av gruppen. Spanjolene var faktisk misunnelige fordi han pratet mer portugisisk enn spansk, siden han tilbragte mer tid med oss. Han er en ydmyk mann med føttene festet på bakken mer enn noen andre.

Robinho forlot Manchester City etter en halvannen sesong og spilte videre i Santos, AC Milan, Guangzhou Evergrande, Atlético Mineiro. I dag kan man finne han i den øverste ligaen i Tyrkia der han spiller for Sivasspor. Totalt spilte Robinho 135 kamper for Real Madrid og scoret 35 mål, samt vant to La Liga-trofeer og ett Spansk Super Cup-trofe. 

Hva er ditt beste minne med Robinho?

Pmn6