Extra large  3am8562
POENGDELING: Isco scoret kampens eneste mål for Los Blancos i oppgjøret mot Athletic Club.

Athletic Club 1-1 Real Madrid

Det endte med poengdeling lørdag kveld etter scoringer av Muniain og Isco.

Athletic Club 1-1 Real Madrid
Estadio San Mamés, Bilbao
LaLiga Santander, runde 4
Lørdag 15.september, kl:20.45

1-0 Iker Muniain (32') - Assist: Iñaki Williams
1-1 Isco Alarcón (63') - Assist: Gareth Bale

Landslagspausen er over, og en meget hektisk periode venter for Real Madrid. Lørdag kveld var det igjen duket for spill i LaLiga Santander for Los Blancos, da turen gikk til Bilbao og Estadio San Mamés. Athletic hadde kun spilt to kamper før Lopetegui og hans Real Madrid kom på besøk, hvor en kamp hadde endt med seier, og en med poengdeling. Los Blancos hadde på sin side vunnet samtlige tre kamper i den spanske ligaen, og gjorde seg klare for deres første store test i LaLiga Santander lørdag kveld. 

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric (Isco 61'), Kroos, Ceballos (Casemiro 46') - Bale (Lucas 75'), Benzema, Asensio

Athletic Club: Simon - De Marcos, Yeray, Martinez, Berchiche - R. Garcia, D. Garcia, Beñat (Rico 81') - Susaeta, Williams (San José 76'), Muniain (Capa 53')

Høyt tempo

Lagene gikk rett i strupen på hverandre lørdag kveld på San Mames, og gjestene fra hovedstaden var først frempå. Et minutt ut i oppgjøret ble Modric spilt opp i feltet av Asensio, og kroaten ladet foten, men forsøket ble blokkert til hjørnespark. Kun sekunder senere var vertene på vei fremover, og Ramos havnet i trøbbel, men fikk til slutt frispark. De ti neste minuttene ble dog mindre hektiske, hvor begge lagene presset hverandre uten å skape noe nevneverdig. Et kvarter ut i oppgjøret ble Iñaki spilt frem på siden av feltet, og angriperen ladet foten, men forsøket gikk til side for mål. Kort tid senere var Susaeta frempå og ladet foten, men også han bommet på målet. 

Et par minutter senere fikk Benzema ballen på 16-meteren, og franskmannen forsøkte lykken, dog uten hell. Gareth Bale var også frempå kun sekunder senere, men waliseren var i offside og skuddet ble ikke tellende. Ting gikk fort nå, og Athletic Club stormet rett i angrep hvor Susaeta kom seg forbi Ramos, og forsøkte å spille på tvers mot Iñaki, men Varane stod i veien og hindret vertene. Et par minutter senere fikk Yuri Berchiche to muligheter, først på skudd fra langt hold som Courtois reddet og deretter plukket han opp returen og sendte ballen mot mål igjen, men denne gangen holdt Courtois. 

Vertene i føringen

Like før halvtimen kom Real Madrid fremover, hvor Carvajal forsøkte lykken fra skrått hold, men Simon hadde full kontroll og holdt forsøket. Et par sekunder senere var det Asensio sin tur til å lade skuddfoten, også han fra skrått hold, men igjen reddet Simon. Drøyt ti minutter før hvilen skulle kampens første scoring omsider komme. De Marcos ble spilt på løp inn i boksen, og sendte ballen mot mål, hvor Iñaki fikk en fot på ballen. Ballen var innom flere spillere, og til slutt pirket Muniain ballen forbi linja til 1-0. Noen minutter senere lå ballen i mål nok en gang, da Beñat svingte inn et frispark som Raul Garcia satte i mål, men mannen med høyt temperament var plassert i offside og scoringen ble annulert. 

Snaut ti minutter før hvilen var Modric frempå igjen, og kroaten dro seg forbi en spiller før han sendte kula mot mål. Ballen var innom en motspiller, men den unge målvakten i buret til Athletic var hurtig nede og reddet. Et lite minutt senere var det Asensio sin tur til å forsøke lykken, men forsøket til unggutten med feil ben endte langt over mål. Flere sjanser ble det ikke for noen av lagene, hvor Real Madrid hadde store problemer med å bryte gjennom forsvaret til vertene gjennom hele omgangen, og gikk derfor målløse av banen. 

Byttene endrer kampbildet 

Dani Ceballos var en av de få som gjorde en god innsats i den første omgangen for Los Blancos, men unggutten ble tatt av banen i pausen og ble erstattet av Casemiro. Tross byttet så var det vertene som kom til den første sjansen i andre omgang, da Beñat sende Iñaki gjennom, men igjen endte skuddet til angriperen utenfor. Snaut ti minutter ut i omgangen landet ballen hos Bale etter et hjørnespark, og waliseren klemte til med høyre fot, men forsøket endte over mål. Drøyt en time ut i oppgjøret kombinerte Benzema og Carvajal, hvor backen slo hardt inn i boksen mot Bale, men igjen sendte waliseren ballen over. 

Et lite minutt senere sendte Kroos en vakker ball i bakrom mot Gareth Bale, og waliseren sendte ballen perfekt inn i feltet med feil fot mot Isco. Den drible-glade midtbanespilleren hadde løpt seg fri i feltet, og stanget enkelt inn utlikningen. Dermed var lagene igjen like langt. Noen minutter senere var Marcelo på full fart fremover, og sendte ballen inn i feltet mot Bale, men igjen sendte waliseren ballen over mål. Vertene gikk rett i angrep, og ballen traff en skliende Casemiro i armen i feltet, men dommeren lot spillet gå videre. Det gikk veldig fort nå, og Real Madrid stormet umiddelbart i angrep, hvor Asensio ble spilt i bakrom. Unggutten tok ned ballen, og sendte den mot mål med feil fot, men igjen gjorde den unge sisteskansen til Athletic en god inngripen og reddet. 

Tjue minutter før full tid var vertene på vei fremover igjen, hvor Iñaki nok en gang forsøkte lykken, men denne gang ble forsøket blokkert. Minuttet senere var Isco på full fart fremover, og magikeren ble felt like utenfor feltet. Sergio Ramos gjorde seg klar, men forsøket til kapteinen endte over. Like etter dette valgte Julen Lopetegui å bytte ut Gareth Bale for Lucas Vázquez, og dette ødela rytmen i spillet til Los Blancos. Det ble derfor ikke flere sjanser skapt, nærmest var Rico for vertene som testet lykken på overtid, men Courtois hadde få problemer med å holde forsøket. Dermed endte det med poengdeling på Estadio San Mamés, og Real Madrid tapte terreng til Barcelona i LaLiga. 

Spillervurderinger

Thibaut Courtois (6): Sisteskansen ble foretrukket fremfor Navas i denne kampen, og gjør seg ikke bort. Har god kontroll på langskuddene, han er rolig de gangene han har ballen i beina, og er tidlig ute de gangene han skal. Kan ikke klandres for scoringen. 

Dani Carvajal (6): Løper mye, og har relativt god kontroll på Muniain defensivt. Offensivt kombinerer han godt med angrepet, men kan til fordel ta enda flere løp for å tilføre flere alternativer offensivt. 

Raphaël Varane (7): Er som vanlig alltid trygg defensivt, og sikrer sin makker ved flere anledninger. Tar i tillegg mange løp med ballen oppover i banen da det blir store rom for han. Spiller en god kamp, og kan ikke klandres for scoringen. 

Sergio Ramos (6): Er som vanlig tidvis ute av posisjon, og gjør enkelte svake involveringer defensivt. Han er som vanlig alltid god med ballen i beina, og strør baller som få andre midtstoppere kan. 

Marcelo Vieira (6): Slipper Susaeta, og De Marcos litt for enkelt forbi ved enkelte anledninger. Fanger ikke opp De Marcos i forkant av scoringen. Er delaktig offensivt, og viser ved en rekke anledninger frem sitt tekniske repertoar. 

Dani Ceballos (6): Spiller en god omgang sammenliknet med de to andre på midten. Trygg med ballen i beina, velger gode pasningsalternativer og gjør svært få feil. Blir byttet ut etter første omgang. 

Toni Kroos (5): Er veldig statisk, og virker tung i kroppen gjennom store deler av kampen. Tilfører lite bevegelse, men har samtidig enkelte meget gode pasninger. Tredje sist på scoringen til Isco. 

Luka Modric (5): Ingen spesielt god kamp av kroaten, og klarer ikke å styre midtbanen sammen med sine to andre makkere i første omgang. Har et par skudd på mål, og skaper noen gode kombinasjoner. 

Gareth Bale (5): Waliseren er som vanlig veldig av og på. Tilfører lite, og er veldig usynlig i enkelte perioder av kampen, mens han i andre perioder er involvert i alt som skjer. Har noen skuddforsøk, men siktet var ikke stilt inn på San Mamés. 

Karim Benzema (5): Jobber hardt, og er flink til å holde i ballen, men utretter svært lite. Blir en kamp på det jevne for Benzema, og burde muligens vært byttet ut til fordel for Mariano? 

Marco Asensio (6): Skaper mange fine kombinasjoner, og er delaktig i det offensive spillet til Los Blancos. Burde muligens scoret et mål da han kommer alene med keeper. Ingen toppkamp, men unggutten er bedre enn de to andre på topp. 

Innbytterne: 

Carlos Casemiro (8 BB): Endrer kampbildet for Los Blancos da han tar over midtbanen når han kommer inn. Vinner baller, sender baller til lagkameratene, og deltar i enkelte løp offensivt i banen. Gjør et godt innhopp og er Real Madrid sin beste på San Mamés. 

Isco Alarcón (7): Scorer kampens eneste mål for Real Madrid. Er aktiv da han kommer inn, og gjør et flott løp i forkant av scoringen. Er som vanlig alltid sikker med ballen, og tilførte et friskt pust til laget da han kom inn. 

Lucas Vázquez (4): Gjør særdeles lite bra, og tar vekk hele rytmen til Los Blancos. Burde blitt sittende på benken, da han verken skaper noe eller tilfører en trussel foran målet til motstanderne. 

Hva syns du om kampen på San Mamés? 

Pmn6