Intervju med Adam Bader

Vår skribent Magnus Ra stilte Real Madrids ansvarlige for sosiale medier noen spørsmål.

For dere som ikke vet hvem Adam Bader er så er han journalist for Real Madrid TV, men først og fremt er han leder for sosiale medier i Real Madrid (I hovedsak Facebook og Twitter). Så det du ser av statusoppdateringer, bilder og nyheter på disse frontene er det han som står bak eller har godkjent.

Han er også en svært aktiv person på twitter, der han også utleverer hva han mener personlig om ting og prøver å svare på de fleste spørsmål så raskt som mulig.

1. Real Madrid er den ledende klubben i verden når det kommer til sosiale medier. Tatt i betraktning at du er leder for sosiale medier i Real Madrid, hva betyr det og hvorfor er det slik?

Det som det betyr er at Real Madrid er en innovativ klubb. Hver Madridista vet at denne klubben har visse verdier og en av disse er innovasjon. Sosiale medier er en ny metode for kommunikasjon og det er vanskelig å implementere for fotballklubber, spesielt de store, fordi det er sterkt koblet til kommunikasjonsstrategien til klubben, den mest følsomme delen av klubbens generelle strategi. Dette til tross, arbeider vi hardt for å omfavne dette nye mediet og bringe fansen tettere til klubben og spillerne. Hvorfor Real Madrid fotballklubb er ledende i sosiale medier? Vel, dette er hovedsakelig takket være en sterk merkevare og fanbase, samt personer som jobber med klubbens sosiale mediestrategi.

2. For alle som ønsker å være i dine sko, sett ut i fra at det er en drømmejobb, hvordan får man en slik jobb? Måtte du ofre mye for å få det?

Ja, jeg ofret bokstavelig talt "alt" for å få det. Du kan du spørre Kay Murray, en av mine nærmeste venner i Madrid. Historien er lang, men den korte versjonen er at jeg forlot familie og venner, sluttet på skolen og i jobben min og flyttet til Madrid. Det var den vanskeligste perioden av livet mitt, fordi jeg ga opp mye og risikerte mye for å forfølge drømmen min, men det var verdt det. Det hjalp at jeg hadde en sterk personlig merkevare og at det var kjennskap til meg i Real Madrids verden, men jeg måtte likevel bevise at jeg kunne bidra med noe av verdi til klubben og jeg er best på akkurat det jeg gjør. Det var folk som trodde på meg og de tilbød meg en jobb på RealmadridTV (hvor jeg jobber deltid for øyeblikket) og i Real Madrid CF (Hvor jeg har kontor på Bernabeu og arbeider på fulltid med sosiale medier).

3. Vi som jobber i realmadrid.no har en forkjærlighet til Canteranos, med Sarabia som har forlatt klubben, re-signeringen til Morata og Callejons retur, hvordan vurderer du sjansene for de unge spillerne å få en plass i troppen og kanskje i startelleveren?

Jeg synes personlig at det er veldig vanskelig for en Canterano å få en plass i startelleveren grunnet mange faktorer. Den mest åpenbare er at det i Real Madrid er mye press på treneren for å vinne, så det er vanskelig for ham å gi Canteranos rimelig med sjanser. Når det er sagt er det ikke umulig, og det i stor grad avhengig av spilleren selv. Hvis han får en sjanse og gjør det beste ut av det, kan han være en del av førstelaget. Når det gjelder de som har forlatt klubben, er det bra for dem fordi de trenger å få litt La Liga-erfaring og lære mye. Når de er klare kan de komme tilbake og spille for oss, akkurat som Arbeloa gjorde.

4. Real Madrid har signert mange nye unge spillere. Tror du dette vil gjøre det vanskeligere for de unge spillerne å kvalifisere seg til førstelaget, eller tror du de trener enda hardere for å bevise sin verdi?

Canteranos er alltid motivert for å vise at de er gode nok for førstelaget. Bare tanken på å få spille på Bernabeu er nok motivasjon for dem. Jeg tror ikke de nye singeringene vil bety noe for de.

5. Hva synes du om den nye signering for sesongen? Hvem tror du vil overraske oss mest positivt?

Jeg har blitt imponert Callejon. Han virker som en virkelig god spiller og vil gi oss mye. Jeg tror også at Coentrao er en strålende signering siden han kan spille så mange i posisjoner. Det er for tidlig til å komme med et fasitsvar, men disse to vil vise seg frem.

6. Nylig sa Arbeloa at årets Real Madrid tropp kan være den sterkeste gjennom alle tider,hva tror du?

Det er for tidlig å si at det er den sterkeste, men jeg kan si det er den bredeste. De på benken kan enkelt danne et sterkt lag på egenhånd.

7. Både du og er svært aktiv Kay Murray på twitter, føler du det er viktig at å holde kontakten med fansen og lære dere noe fra dem?

Ja, jeg synes det er veldig viktig for oss og for alle i denne industrien faktisk, å være på Twitter for å kommunisere med fans og bygge nettverk med andre journalister og bransjeeksperter.

8.Fra hvilken dag begynte du å følge som Real Madrid som tilhenger? Noen spesielle minner?

Jeg har fulgt Real Madrid siden 2001. Spesielle minner inkluderer å vinne ligaen med Capello og slå Barcelona 2-0 på Bernabeu i samme sesong, og å vinne Copa del Rey i Valencia sist sesong.

9. Hva er ditt beste minne fra arbeidet i Real Madrid TV?

Godt spørsmål. Jeg tror det å dra til Valencia for Copa del Rey-finalen og se på kampen med mine kolleger og feire med de er en av de beste opplevelsen jeg har hatt så langt. Men også da jeg gjorde min debut på ExtraTime og da jeg lagde min første reportasje var det også ganske spesielt!

10. Har du noe forhold til Norge?

Ikke egentlig, men det er et land jeg vil besøke!

11. Hva synes du om våre nettsider (realmadrid.no)?

Jeg absolutt elsker designet! Det er rent og enkelt. Siden jeg ikke forstår norsk kan jeg ikke bedømme innholdet, men jeg er sikker på at det er kjempebra! Det gjør meg alltid glad når det finnes nettsteder om Real Madrid på andre språk enn engelsk og spansk.

Vi i realmadrid.no vil gjerne få takket Adam Bader for intervjuet og ønsker han lykke til videre i sin jobb.

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07