Extra large  3asensio1382thumb
FØRSTE KAMP: I kveld møter Los Blancos Roma i sin første Champions League kamp.

I rivalens bakgård: Roma (H)

Vi har tatt en prat med visepresident i Roma Club Norvergia, Dane Lundberg.

Hvordan ble du Roma-supporter? 

Begynte for alvor å følge med på italiensk fotball etter VM 2006, og på den tiden var Roma den eneste utfordreren til et vanvittig sterkt Inter som dominerte serien fullstendig. Jeg har alltid likt underdogs, og lojaliteten spillere som Totti og De Rossi viste ved å takke nei til tilbud fra Real Madrid og Manchester United, det satte spor. Så ble det endelig en tur til Roma og Olimpico våren 2008, og da var det ingen vei tilbake.

Har dere vært aktive på overgangsmarkedet? I såfall hvor har dere styrket og hva syntes du om forsterkningene? 

"Aktive" er et altfor positivt ord. Vi håper alle Monchi vet hva han driver med, men enn så lenge fremstår sommerens overgangsvindu som en nesten total rasering av sentrallinjen. Salget av Alisson var nok uunngåelig, men å sende både Nainggolan og Strootman på dør virker helt meningsløst. Roma kan ikke konkurrere med de største klubbene i Europa når det kommer til lønnsutbetalinger, men her var det altså snakk om to helt sentrale spillere som ønsket å fortsette i klubben. 

Det positive er investeringene i unge spillere som Bryan Cristante og Justin Kluivert, og utviklingen til Cengiz Ünder. Steven N'zonzi har hittil vist lite som tyder på at han kan erstatte profiler som Strootman og Nainggolan, men jeg er villig til å gi han mer tid. Signeringen av Javier Pastore virker det derimot som om verken klubben eller spilleren selv skjønner stort av.

Hvilke svakheter har Roma som kan bli utnyttet av Real Madrid? 

Foruten at midtbanen ikke har spilt seg inn og at laget kun har én virkelig klassestopper i Manolas, så er Romas største svakhet som alltid at den mentale kollapsen alltid lurer i bakgrunnen. Trener Eusebio Di Francesco ble fullt fortjent hyllet etter snuoperasjonen mot Barcelona i fjor, men i semi-finalen mot Liverpool gjorde han mesteparten av jobben for Klopp allerede før avspark med en hinsides høy forsvarslinje mot verdens beste kontringslag.

Di Francesco er en de fremste disiplinene til den tsjekkiske virtuosen Zdenek Zeman, og ekstremt lojal til konseptet om en aggressiv 4-3-3 med høyt press og direkte angrepsspill. Dessverre går dette altfor ofte på bekostning av taktisk fleksibilitet, og per dags dato tyder lite på at Di Francesco har mannskapet som trengs for å spille den typen fotball han ønsker. 

Hva gjelder konkrete svakheter, så er jeg livredd for hva Gareth Bale kan finne på mot en Koloarov som ser fryktelig rusten ut om dagen...

Dere kom dere til semifinalen i fjor. Har du forhåpninger om en mulig finale i år? 

Nei, dessverre. For mange sentrale spillere er byttet ut med erstatninger som enn så lenge ikke holder mål, og laget havner altfor ofte i mental ubalanse. Per dags dato er Dzeko, De Rossi og Manolas de eneste virkelige bærebjelkene i laget, og det holder neppe til en finaleplass.

Hvordan tror du kampen utspiller seg og hva blir resultatet?

Jeg sa før helgens fadese mot Chievo (2-0 etter å ha ledet 2-0, og kun en feberredning av Robin Olsen på overtid unna å tape 2-3), at det ville vært klassisk Roma å snuble hjemme mot Italias tabelljumbo for så å levere en praktkamp på Santiago Bernabéu. Roma har en fin tradisjon med å overraske mot spanske storklubber, og det er ikke helt umulig at Di Francesco klarer å vekke til å live ånden som tok oss til semi-finale i fjor. Dersom midtbanen klarer å holde 90 minutter uten å rakne og Ünder eller Dzeko er litt ekstra inspirerte, så kan de skape en del trøbbel for Real Madrid.

Med det sagt er det lite ved Roma hittil denne sesongen som gir særlig grunnlag for optimisme i morgen kveld. Jeg tror Real vinner uten større problemer, og at Roma heller må peile seg inn på. 

Om du ønsker å følge med videre på Roma AS, så kan du følge med her Asroma.no 

Hva tror du stillingen blir?

Pmn6