Extra large 112
NYDELIG: Mariano kom inn fra benken og scoret et fantastisk mål mot Roma.

Real Madrid 3-0 Roma

I sesongens første Champions League-kamp ble det en overlegen seier mot Roma.

Real Madrid 3-0 Roma
Santiago Bernabéu, Madrid  
Champions League, gruppespill
Onsdag 19. september, kl: 21.00

1-0 Isco (45')
2-0 Gareth Bale (58') - Assist: Luka Modric
3-0 Mariano Diaz (90+2') - Assist: Marcelo 

Etter helgens 1-1-kamp mot Athletic Club, var det onsdag kveld duket for sesongens første Champions League-kamp. På motsatt banehalvdel på Santiago Bernabeu sto Roma, som var et av fjorårets semifinalelag i Champions League. Før den første gruppespillskampen i årets Champions League, sto Real Madrid bøkført med 10 poeng på fire kamper i La Liga. Roma har på sin side hatt en litt dårligere start på årets sesong, med bare 5 poeng på fire kamper i Serie A. 

Real Madrid: Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric (Ceballos 85'), Casemiro, Kroos - Bale (Mariano 73'), Benzema (Asensio 62'), Isco 

Roma: Olsen - Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov - Zaniolo (Pellegrini 55'), De Rossi, Nzonzi  (Schick 70') - Ünder, Dzeko, El Shaarawy (Perotti 63')

Tidlig dominans

Klokka 21.00 var det avspark på Santiago Bernabeu, og det tok ikke lang tid før vi fekk se hvordan denne kampen kom til utspinne seg. Etter bare 3 minutter fikk vi en stor sjanse. Kroos lempet ballen fra mitbanesirkelen til Bale, løpende gjennom Roma-forsvaret. Han tar ballen ned rett utenfor 16-meteren og avslutter hardt like utenfor. Real Madrid fortsetter trykket som de har etablert mot 16-meteren til Roma. Etter ni minutter spiller Modric Isco nydelig igjennom. Olsen kommer tett oppi situasjonen og stopper avslutningen til Isco. 

De første 25 minuttene er heseblesende for Roma-forsvaret, som blir angrepet av et Real Madrid-lag som er sultne som løver på en scoring. Los Blancos kommer til flere skuddmuligheter, men de aller største sjansene lar vente på seg etter den intensive starten. Roma får etter hvert litt mer pusterom med ballen i laget, men skaper så å si null farligheter for Madrid. Etter 38 minutter kommer Ramos til en bra mulighet etter en heading på corner, men Robin Olsen i Roma-buret bokser over. Etter ca 43 minutter skaffer Isco seg et frispark rett utenfor 16-meteren. Isco tar frisparket selv, og skyter i en perfekt bue over muren og inn i hjørnet, Olsen har ikke sjangs til å nå den. Dermed går Real Madrid til pause med en meget fortjent ledelse. 

Farlige på kontringer

Andreomgang blir blåst i gang av Björn Kuipers og etter 49 minutter kommer Roma til sin første ordentlige sjanse i kampen. Ünder kommer seg forbi Ramos, og skyter fra 20 meter, men Navas er med på notene og bokser ballen over. 2 minutter senere kontrer Real Madrid og Modric hælflikker Benzema igjennom, han sender ballen inn i 16-meteren, men Bale avslutter dårlig. Rett etterpå avslutter Bale igjen. Marcelo finner Bale inne i feltet og han avslutter i tverrliggeren. Noen minutter senere er det Isco som finner Modric. Isco kommer seg fri i mellomrommet og spiller igjennom til Modric som kommer på et susende løp. Modric tar seg litt dårlig tid, og avslutter samtidig som han glir fremover og Olsen plukker ballen forholdsvis greit. 

Etter 58 minutter er det tid for Real Madrid å kontre igjen, og denne gangen blir det uttelling. Luka Modric spiller en nydelig pasning mellom stopper og back på Roma, Bale kommer i høyt tempo, ser opp og avslutter uttagbart for keeper i lengste hjørnet. Deilig for Bale å få scoring etter å ha brukt flere store sjanser til da i kampen. Etter 62 minutter kommer Asensio inn for Benzema, og etter 73 minutter kommer Mariano inn for Bale. Begge to er ute etter å vise seg fram. Og nettopp det gjør Asensio etter 80 minutter. Han tar en helt utsøkt vending i 16-meteren til Roma, og kvitter seg med to mann og kommer alene med keeper. Asensio prøver å avslutte med en «no look-avslutning», men Robin Olsen stopper skuddet med kroppen. Et helt vilt mål viss det hadde gått inn, noe det dessverre ikke gjorde. 

Mariano viser seg frem

Utover i kampen når stadionuret passerer 80 minutter, overkjører Real Madrid et utslitt Roma. Italienerne kommer riktignok på noen greie kontringer her og der, men klarer ikke å gjøre noe veldig skummelt ut av det. Real Madrid angriper i overtall gang på gang, og er uheldige og udyktige som ikke scorer flere. Dette ville Mariano heldigvis gjøre noe med. 2 minutter på overtid mottar han ballen skrått til venstre for 16-metern av Marcelo. Den hjemvendte sønn Mariano drar seg inn og skrur ballen helt opp i hjørnet bak en sjanseløs svenske i mål. Et fantastisk mål av Mariano, som endelig fikk sjansen av Lopetegui. Kampen ender 3-0 på Santiago Bernabeu. Real Madrid spilte fint fotball og fikk vist seg fra en god side, mens Roma viste at de per dags dato er langt unna den formen som gjorde at sendte Barcelona ut av Champions League i våres. 

Spillervurderinger

Keylor Navas (8): Får sjansen fra start etter å ha startet 2 kamper på rad på benken. Viser at han har tenkt å gi Courtois hard kamp om hvem som skal være førstekeeper. Får ikke veldig mange avslutninger på seg, men redder mesterlig hver gang. 

Daniel Carvajal (6): Spiller en grei kamp. Har god kontroll på Ünder defensivt, og er en del med offensivt. Kommer til en mulighet, men header svakt foran mål. Løper som vanlig mye. Kan vise enda mer initiativ offensivt. 

Raphael Varane (7): Har som vanlig full kontroll defensivt. Får ikke veldig mye å gjøre, men løser hver situasjon på en veldig god måte.  Man legger nesten ikke merke til at Dzeko spiller. 

Sergio Ramos (7): Spiller en god kamp. Må ta et gult kort ganske tidlig, men fortsetter å spille aggressivt gjennom hele kampen. Er viktig på defensiv dødball, og farlig på offensiv.  

Marcelo Vieira (7):  Er som vanlig mye med offensivt, og får med seg en målgivende på slutten. Blir ikke satt på de store prøvene defensivt, men legger som alltid igjen en del rom bak seg. Prøver skuddbeinet et par ganger, men går over mål. 

Luka Modric (8 BB): En helt annen Luka Modric enn vi har sett tidligere denne sesongen. Briljerer på midtbanen og slår en fantastisk målgivende pasning til Gareth Bale. Er involvert i veldig mye av det som skjer på banen. 

Carlos Casemiro (7):  Har fullstendig kontroll på midtbanen. Er ikke ofte Roma-spillerne klarer å spille seg gjennom på midten. Vinner mange baller, og gjør at det blir lite å gjøre for Varane og Ramos. 

Toni Kroos (7): Styrer skuta på midtbanen med ro og pasningsikkerhet. Har som vanlig så å si ingen feilpasninger, og har også flere gode pasninger framover i banen som skaper farlige situasjoner. Prøver seg flere ganger på langskudd, men må justere siktet. 

Gareth Bale (8): Er som vanlig mye involvert framover og skaper mange sjanser. Scorer et fint mål, der han igjen viser fram farten sin og avslutningferdighetene. Kunne helt klart vert hvassere foran mål ved flere anledninger. 

Karim Benzema (6): Var mye med i det oppbyggende spillet og skapte sjanser. Kunne ved flere situasjoner vert mer klinisk innenfor 16-meteren og avsluttet selv. Får konkurranse framover av Mariano. 

Isco (7): Er veldig kreativ i dag og kombinerer fint med flere spillere offensivt. Scorer på et vakkert frispark rett før pause. Blir litt ukonsentrert noen ganger og mister ball. Viser noen lekre vendinger og detaljer underveis i kampen som det er umulig å ikke like. 

Innbytterne: 

Marco Asensio (7): Kommer inn og viser at han er på hugget ved flere anledninger. Gjør en sinnssyk dragning inne i feltet og avslutter med en "no look-avslutning", som dessverre ikke går inn. 

Mariano Diaz (8): Kommer inn for Bale med et kvarter igjen å spille, og viser at han virkelig er gira på vise seg fram for fansen. Jobber hardt og blir belønnet med et vilt mål, der han viser fram avslutningsferdighetene sine. Dette kan bli spennende!

Dani Ceballos (N/A): Spiller for kort tid til noen vurdering. 

 Hva tenker du om onsdagens kamp mot Roma?

Pmn6