Extra large treneren
PK: Kampene kommer på rekke og rad, og denne gangen har Lopetegui møtt pressen i forkant av morgendagens kamp mot Espanyol.

Lopetegui før kamp: Espanyol (H)

Julen Lopetegui har snakket med pressen i forkant av morgendagens kamp mot Espanyol.

I morgen kveld er det duket for LaLiga-fotball på Santiago Bernabéu igjen når Real Madrid tar imot formlaget Espanyol. Los Blancos sprudlet stort og spilte en veldig god kamp mot Roma som ble kronet med 3-0-seier. Nå er derimot fokuset rettet mot LaLiga og i den anledning har vår baskiske trener møtt pressen for å diskutere morgendagens utfordring.

Jeg er sikker på at det blir en krevende og vanskelig kamp. Espanyol er sterkere enn forrige sesong og de behersker flere av spillets faser på en god måte. De har hatt hele uken til å forberede seg i forkant av denne kampen, og vi må gi alt hvis vi skal vinne. Det blir den tøffeste testen på hjemmebane så langt i sesongen.
Terminlisten er utfordrende og sånn er det bare. Vi har syv kamper på tre uker, noe som er vanlig for en Champions League-klubb av Real Madrid sitt kaliber. Vi må bare møte utfordringene og forberede oss så godt vi kan før hver eneste kamp. Vi har god bredde i troppen og det hjelper oss under slike perioder der det er et tøft kampprogram.

Roteringer og Carvajal

Vi må ta en kamp om gangen. Vi må prøve å ta de beste valgene til enhver tid og samtidig ta ut et lag som egner seg best til å slå motstanderen. Det å rotere på laget er veldig viktig. Det er bare 48 timer siden forrige kamp vi spilte i Champions League, så vi får se hvilken ellever som får starte morgendagens kamp.  Dani føler på et lite ubehag og vi følger med på situasjonen hans. Han kommer ikke til å spille i morgen, men vi håper han er tilbake til kampen mot Sevilla (onsdag).

100 dager som Real Madrid-trener

Tiden har flydd avgårde og det har gått veldig fort. Jeg er fokusert på mitt daglige arbeid. Jeg visste ikke at det var 100 dager siden jeg ble trener for denne klubben, men jeg håper det blir mange flere enn det og at laget fortsetter å få gode resultater. Foreløpig gir jeg spillerne mine 10/10 for innstillingen og arbeidsetikken de har vist på treningsfeltet og i kampene.

Skryt etter Roma-kampen

Vi gjemmer oss ikke fra folkets meninger uansett om de er positive eller negative. Vi er enige i at vi spilte en god kamp mot Roma, men vi har fremdeles enkelte aspekter ved spillet vårt som vi må jobbe mer med. Den kampen tilhører nå fortiden, og det eneste viktige som gjelder nå er neste kamp mot Espanyol.
Vi avslører startelleveren i morgen. Odriozola jobber bra i likhet med lagkameratene sine, men jeg har enda ikke tatt noe endelig valg angående hvem som skal starte kampen. Jeg skjønner at dere ønsker å se Vinicius eller de andre medlemmene i troppen som enda ikke har spilt, men min jobb er å ta det jeg føler er de beste avgjørelsene. Deres tid vil komme.

Cristianos utvisning

Jeg har ikke sett det ordentlig enda, men jeg har sett det på bilde og har hørt at andre mener at han ikke burde ha blitt utvist. Feil skjer i ny og ne, og VAR bidrar til at det skal bli mindre feil da man får sett en hendelse om igjen. Med det sagt så har jeg ikke mer å si om den saken da det ikke angår meg.

Troppen

Fotball handler ikke bare om startelleveren. Hver eneste spiller i troppen er viktig da alle sammen drar i samme retning og har et felles mål; nemlig å vinne.

Målvaktene

De trener veldig bra og konkurrerer godt. Det er ingen snakk om dette innad i garderoben, selv om situasjonen er uklart for de som ser det utenfor klubben. Når profesjonelle folk tar avgjørelser ordner det seg alltid, og faktum er at jeg er veldig fornøyd med de tre målvaktene jeg har til min disposisjon.

The best-prisen

Jeg er ikke særlig entusiastisk over individuelle priser og jeg ser på fotball som en lagidrett. Jeg hadde elsket å se Modric vinne prisen med tanke på hans fantastiske prestasjoner dette året, men fotball handler om det kollektive.

Hva synes du om det Lopetegui hadde å si?

Pmn6