Extra large espanyo
SERIELEDERE: Real Madrid står lørdag kveld som serieledere i La Liga etter seieren mot Espanyol.

Real Madrid 1-0 Espanyol

Real Madrid slo Espanyol 1-0 lørdag kveld og inntok dermed tabelltoppen i La Liga.

Real Madrid 1 – 0 Espanyol
Santiago Bernabéu, Madrid
LaLiga Santander, runde 5
Lørdag 22.september, kl:20.45

Real Madrid slo Roma i midtuken og startet Champions League-sesongen på best mulig måte. Real Madrid er nå inne i en svært hektisk periode med mange kamper på kort tid. Lørdag kveld var det Espanyol som gjestet Santiago Bernabéu og dette ble Real Madrids tredje kamp på syv dager. Allerede på onsdag skal Real Madrid igjen spille mot Sevilla. Espanyol hadde levert en sterk åpning på sin La Liga-sesong og lå på fjerdeplass før kampen mot Real Madrid. Espanyol hadde før denne matchen vunnet to av sine tre siste kamper, inkludert en sterk seier mot Valencia og mot et Levante-lag som imponerte mange i sesongåpningen. Alt lå klart for en god match på Santiago Bernabéu. 

Real Madrid: Courtois - Odriozola, Ramos, Varane, Nacho - Modric, Casemiro, Ceballos (Vázquez 63') - Isco (Llorente 79'), Benzema (Mariano 60'), Asensio

Espanyol: López - López, Naldo, Hermoso, Vila - Darder (Mata 55'), Roca, Granero - Pérez (Garcia 70'), Iglesias, Piatti (Baptistao 55')

Rolig start

Kampen startet jevnt og begge lag var brukbart med i begynnelsen av matchen. Real Madrid dominerte som vanlig mye ball og kontrollerte kampen relativt bra i innledningen. Etter fem minutter fikk Isco en mulighet da Odriozola slo et lavt innlegg mot spanjolen. Isco avsluttet på første berøring, men magikeren fikk ikke god kontakt med ballen og avslutningen gikk utenfor. Da et knapt kvarter var spilt på Santiago Bernabéu fikk Espanyol en god mulighet. Varane klarte ikke å klarere en ball tilstrekkelig like innenfor Real Madrids banehalvdel og ballen havnet til slutt hos Pérez som tok ballen med seg framover. Han spilte ballen videre til Piatti som tok ett touch før han avsluttet fra like utenfor sekstenmeteren. Courtois var ute i full strekk, men heldigvis gikk ballen like utenfor. 

Real Madrid fortsatte å kontrollere mye ball, men de helhvite slet med å bryte gjennom Espanyols tette og solide forsvarslinje. Real Madrid klarte ikke helt å skape de store sjansene den første halvtimen. Casemiro var svært nære ved å sende Real Madrid i føringen etter 34 minutter da en Modric-corner landet på hodet til brasilianeren. Casemiro headet ballen ned, men dessverre like utenfor mål. Også Espanyol skulle få en mulighet like etter da Iglesias sendte Pérez på et godt løp ned høyresiden. Kanten skar inn i banen før han avsluttet med venstrebenet. Skuddet var rett på Courtois og belgieren ga en farlig retur. Casemiro gjorde følgelig en viktig jobb og klarerte ballen med en god sklitakling. 

VAR-scoring og Real Madrid-press

Real Madrid skulle endelig få den forløsende scoringen om lag fem minutter før pause. Modric snappet ballen på midtbanen før han satte fart framover. Han spilte ballen ut til Benzema som returnerte pasningen til Modric like utenfor sekstenmeteren. Kroaten prøvde seg på et skudd, men ballen ble blokkert og havnet til slutt hos Asensio innenfor sekstenmeteren. Spanjolen gjorde ingen feil og fyrte av et godt skudd i høyre hjørnet. Dommer Mateu så i utgangspunktet ut til å annullere scoringen for offside, men etter litt om og men og VAR-analyse ble scoringen godkjent og Real Madrid var i føringen på Santiago Bernabéu. 

Etter scoringen fortsatte Real Madrid trykket mot Espanyols sekstenmeter. Asensio slo et langt innlegg mot bakerste stolpe hvor både Benzema og Sergio Ramos sto klare til å stange ballen i mål. Innlegget var litt for høyt og franskmannen nådde ikke helt opp. Et par minutter senere var det Nacho som var nære ved å øke Real Madrids ledelse. Ramos fikk et frispark et par meter fra hjørnet av sekstenmeteren og Marco Asensio slo nok en gang et godt innlegg inn i Espanyols sekstenmeter. Nacho raget høyest av alle, men forsvareren fikk ikke god nok kontakt med ballen og avslutningen gikk like utenfor målet til den tidligere Real Madrid-keeperen Diego López. Dermed sto det 1-0 til vertene til pause. 

Sjanserik andreomgang

Real Madrid kom virkelig ut av startblokkene i hundre da spillerne startet andre omgang. Allerede to minutter inn i omgangen fikk Modric en stor mulighet da han mottok ballen fra Ceballos inne i sekstenmeteren. Kroaten tok en berøring til å kontrollere ballen før han avsluttet med venstrebenet. Kun en Diego López i full strekk hindret at det sto 2-0 til vertene. Like etter var Isco kun få centimeter unna å øke Real Madrids ledelse med et av hans signaturskudd. Spanjolen krøllet høyrefoten rundt ballen og skuddet snek seg nesten i lengste kryss, men dessverre like utenfor. Real Madrid fortsatte å dominere kampen og kontrollerte mye ball også i begynnelsen av andre omgang. Kombinasjonene fungerte bra og tempoet var høyt. Los Blancos klarte likevel ikke å skape de helt store sjansene og det ble ikke mer enn noen halvsjanser i denne perioden av kampen. 

Etter 65 minutter fikk hele Santiago Bernabéu hjertet i halsen da Espanyol var enormt nære ved å utligne. Sergio Ramos gav Espanyols spiss Borja Iglesias en gavepakke med et håpløst pasningforsøk som Espanyol-spissen plukket opp. Iglesias kom da alene med Courtois og forsøkte å lobbe ballen over den to meter høye keeperen. Ballen dalte lenge og landet til slutt på tverrliggeren. Etter Iglesias' skremmeskudd fortsatte Real Madrid å presse Espanyol dypt og Ramos var kort tid etter nære ved å sette inn 2-0-scoringen. Diego López var ute på bærtur da han forsøkte å bokse ut et Nacho-innlegg og ballen landet like foran Real Madrids kaptein. Ramos virket ikke forberedt på at han skulle få ballen og han fikk ikke satt fram benet i riktig tid til å få til en avslutning. 

Real Madrid hadde relativt god kontroll i sluttminuttene og Espanyol maktet ikke helt å dra i gang en ordentlig sluttspurt. Det var derimot Sergio Ramos som skulle få den største sjansen i slutten av kampen da han fant Isco på venstresiden. Ramos fortsatte det offensive løpet sitt og stanget et fantastisk Isco-innlegg på mål. Nok en fantastisk redning av den tidligere Real Madrid-keeperen Diego López gjorde at det ikke sto 2-0 på Santiago Bernabéu. Kampen endte 1-0 og Real Madrid vant dermed lørdagens oppgjør etter en svært viktig scoring av Marco Asensio. Kampen viste seg å være en slitekamp, selv om Real Madrid dominerte og hadde god kontroll gjennom hele matchen. Dermed inntok Real Madrid tabelltoppen i La Liga, selv om dette så klart kan endre seg på søndag når Barcelona skal spille. 

Spillervurderinger

Thibaut Courtois (6): Får relativt lite å gjøre, men gjør det meste bra. Gir en litt farlig retur på et Pérez-skudd i første omgang. En helt OK kamp fra belgieren. 

Álvaro Odriozola (7): Får sin offisielle debut for Real Madrid i denne kampen i Carvajals fravær. Gjør en svært god figur og er veldig offensiv gjennom hele kampen. Imponerer med gode løp og gode kombinasjoner, samt en enorm fart. Er til tider noe upresis i innleggene. 

Sergio Ramos (6): Får noen store sjanser foran mål i denne kampen og burde kanskje vært på scoringslisten. Brukbar kontroll defensivt sammen med sin makker, men kapteinen er nære ved å gi Espanyol en scoring i andre omgang. 

Raphaël Varane (6): Har sammen med Ramos relativt bra kontroll defensivt, både i luften og langs bakken. Blir heller ikke utfordret noe særlig i bakrom. En helt godkjent kamp av franskmannen. 

Nacho Fernandéz (6): Poteten Nacho tar plass på venstreback mens Marcelo får seg en velfortjent pause. Gjør som alltid en god jobb, men gjør lite ut av seg i denne kampen. Laget mister mye offensivt og det blir vanskelig for Nacho å slå innlegg fra venstresiden ettersom han er høyrebent. 

Casemiro (7 BB): Er Real Madrids beste i denne kampen, som han også var forrige helg i Bilbao. Er som alltid sterk i duellene, både langs bakken og i lufta. Er også enormt taklingssterk og god til å lese spillet og snappe pasninger. Også nære ved å komme på scoringslisten. God kamp av Casemiro. 

Dani Ceballos (6): Gjør veldig lite ut av seg i denne kampen. Skaper lite og spiller stort sett alltid på det trygge. Det trygge gjør han likevel bra og han er solid i pasningspillet og god i bevegelsene sine. 

Luka Modric (7): Modric spiller hele kampen for Real Madrid og gjør sakene sine svært bra. Viser glimt av sin klasse og leverer noen lekre detaljer og pasninger. Er også nærme scoring i begynnelsen av andre omgang. 

Isco (6): Gjør ganske lite ut av seg i denne kampen, men vi fikk til tider se glimt av Iscos klasse. Han er veldig nære ved score en vintage Isco-scoring og leverer et fantastisk innlegg til Ramos i slutten av kampen. En brukbar kamp av Isco.

Marco Asensio (7): Scorer kampens eneste mål og blir derfor helt avgjørende for Real Madrid i denne kampen. Kombinerer bra med spillerne rundt seg og gjør sakene sine bra. En god kamp av unggutten. 

Karim Benzema (5): Benzema er så godt som usynlig i denne kampen. Kommer ikke nærmere scoring enn en ball som passerer en meter over hodet hans. Blir byttet ut etter en drøy time og får hvile litt etter mange kamper den siste tiden. 

Innbyttere:

Lucas Vázquez (6): Har slitt mye de siste kampene, men Vázquez gjør sakene sine bedre i denne kampen. Blir viktig for å holde ledelsen, men bidrar med lite utover det. Et helt greit innhopp av Lucas Vázquez. 

Mariano Díaz (6): Får en halvtime i nier-rollen i denne kampen. Vil mye og jobber hardt, men kommer ikke helt til noen store sjanser. Kommer inn med energi og vilje og gjør et brukbart innhopp

Marcos Llorente (N/A)


Hva synes du om kampen mot Espanyol?

Pmn6