Extra large 111q1
SEIER: Lopetegui var mest fornøyd med at det ble 3 poeng til slutt i kampen mot Espanyol.

Lopetegui etter kamp: Espanyol (H)

Julen Lopetegui snakket med pressen etter seieren over Espanyol.

Real Madrid spilte lørdag kveld mot et hardtarbeidende Espanyol hjemme på Estadio Santiago Bernabeu. Det endte med en 1-0 seier til Los Blancos, som fortsetter den gode hjemmeformen sin. Etter kampen var Lopetegui godt fornøyd med 3 poeng. 

Kamper etter Champions League er tøffe og vi vet det. Vi led i andre omgang, det var en tøff, kompleks kamp. Espanyol gjorde det bra, de er godt strukturert og organisert i begge ender. De har en strålende trener og spillere med talent. Vi savnet sjansene våre når vi prøvde å gå for 2-0.
 Vi har klare sjanser i andre omgang, men det var en nervøs siste strekk av kampen. Det var følelsesmessig og fysisk utmattende etter å ha spilt i uken. Kamper som dette etter Champions League skaper alltid problemer, og vi er klar over det.

Sammenligning med Champions League-kamper

Det er to forskjellige konkurranser. La Liga utgjør utfordringer underveis, det kan være tøft. Det viktigste er at vi fikk de tre poengene, og vi visste hvordan vi skulle komme oss gjennom kampen. Du må gjøre det hvis du vil vinne La Liga, og det er vi glade for. Vi visste hvordan vi skulle få til et resultat i en vanskelig situasjon mot store rivaler, til tross for at vi ikke klarte å drepe kampen.

Ramos ble med i angrep

Disse situasjonene skjer i en kamp, det er en del av sporten. Det var ikke planlagt, det var spontant og skjedde bare i øyeblikket. Ikke alt er forberedt i fotball.

Espanyol sin spillestil

Vår motstand er fri til å spille som de ønsker. Det kommer til å bli lag som kommer hit for å stenge butikken. Espanyol er bra på å stenge av spillet, men de angriper godt og holder på ballen også. Det som var mest skadelige for oss i dag var hvordan vi mistet kontrollen over ballen for visse perioder. Med tanke på omstendighetene gjorde laget en fantastisk innsats i dag, og vi tok tre svært viktige poeng.

Courtois spiller ut bakfra

Han har evnen til å gjøre det, og han gjør det. Jeg er sikker på at han vil fortsette å forbedre seg. Jeg skal ikke fokusere på problemer som ikke eksisterer. Han har et bra tak på det, motstanden legger press på oss i dag. 

Spilletid for ikke-startende 

Det er mye positivt å hente fra prestasjonene til Odriozola og Llorente. Nacho spilte en god kamp, men ble litt begrenset av det gule kortet. Konkurransen vi har over de kommende ukene tvinger oss til å ta beslutninger. 

Vinicius Junior

Vi tok han inn fordi for 48 timer siden hadde vi noen spillere som fortsatt ikke trente, og vi måtte vurdere de hele morgenen. Det var en sportslig beslutning, og til slutt fikk han ikke spille. La oss se om han spiller med Castilla i morgen.

Spanske spillere

Jeg ser ikke på nasjonaliteten til spillerne når jeg velger startoppstillingen min. Vi har mange gode spanske spillere. Det er mange som kjenner dette stedet bra, og det legger til noe ekstra, men jeg tenker ikke på det når jeg velger startelleveren.

Hva synes du om det Lopetegui hadde å si etter kampen?

Pmn6