Extra large  2rm2180
DEBUTERTE: Vinicius Jr. fikk sine første offisielle minutter for Real Madrid i El Derbi.

Real Madrid 0-0 Atlético Madrid

Begge lag gikk målløse av banen i et El Derbi Madrileño hvor Real Madrid var best.

Real Madrid 0-0 Atlético Madrid
Estadio Santiago Bernabéu
LaLiga Santander, runde 7
Lørdag 29.september, kl:20.45

Lørdag kveld var det duket for oppgjøret mellom de to gigantene i verdens beste fotballby, nemlig El Derbi Madrileño. Lagene har allerede møttes til dyst en gang denne sesongen, i UEFA Super Cup, og den gang stakk Atlético Madrid av med seieren etter ekstraomganger. Siden den gang har Real Madrid levert best, og lå i forkant av oppgjøret to poeng foran sin arge byrival. De siste sesongene har Los Rojiblancos hatt taket på Los Blancos på Santiago Bernabéu, men lørdag kveld var det et revansje-lystent lag som entret gressmatten. Det er ikke kun tapet for lillebror i UEFA Super Cup, men også duellen mellom Ramos og Griezmann, samt Courtois sitt første El Derbi i hvitt som skulle prege oppgjøret lørdag kveld. 

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Nacho - Modric (Lucas 82'), Casemiro, Kroos - Bale (Ceballos 46'), Benzema (Vinicius Jr. 88'), Asensio

Atlético Madrid: Oblak - Juanfran, Gímenez, Godin, Luis - Koke, Rodri (Kalinic 84'), Saúl, Lemar (Correa 60') - Costa (Thomas 69'), Griezmann

Intenst fra start

Det var gjestene fra den sørlige delen av Madrid kom best ut av startblokkene på Santiago Bernabéu lørdag kveld, og Saúl var førstemann til å teste Courtois. Midtbanespilleren klemte til fra langt hold, men Courtois hadde god kontroll og slo ballen ut av farlig område. Et par minutter senere var gjestene frempå igjen, og denne gangen var det Lemar som dro seg forbi på siden før han sendte ballen mot Griezmann i boksen. Franskmannen forsøkte seg på en akrobatisk variant da han skulle avslutte, og ballen gikk til side for mål. Snaut ti minutter ut i oppgjøret nærmet vertene seg målet til Oblak for første gang, da Gareth Bale ble spilt opp i feltet, men innlegget til waliseren ble snappet av Atlético sin burvokter. 

Noen minutter senere ruvet Ramos høyest i feltet, og stanget et hjørnespark mot mål, dog uten å utfordre Oblak nevneverdig. Kapteinen måtte omsider ta telling, da han fikk et kutt i øyenbrynet, men var hurtig tilbake på gressmatta igjen. Drøyt kvarteret ut i oppgjøret kom kampens første store sjanse da Lemar sendte en ball i bakrom mot Griezmann. Franskmannen kom helt alene mot Courtois, men den belgiske målvakten hadde hele kroppen med seg og reddet forsøket til Griezmann med hodet. Snaut fem minutter senere var det vertene sin tur til å skape en stor sjanse da Kroos slo et perfekt frispark mot Bale på bakerste stolpe. Waliseren løpte seg fri, og fikk satt beinet til ballen, men forsøket snek seg like på utsiden av stolpen. 

Kort tid etter sjansen til Bale så bygget Atlético opp en godt angrep, hvor Saúl fikk ballen på om lag 20 meter, og midtbanespilleren skrudde ballen mot det lengste hjørnet, dog en liten meter utenfor. Like før halvtimen passerte så kombinerte Asensio og Carvajal vakkert, hvor sistnevnte sendte ballen inn i boksen mot Benzema. Franskmannen fikk en fot på ballen, men en strålende takling av Gímenez hindret scoring. Ti minutter før hvilen var det Diego Costa sin tur til å sendes alene gjennom med Courtois, men nok en gang gikk belgieren seirende ut av duellen, og hindret mål imot. Fem minutter senere forsøkte Bale lykken fra langt hold, men forsøket gikk rett på Oblak. Like før hvilen var sisteskansen til Atlético nære å rote det til for seg selv, da han sendte et utspill rett i Asensio, men unggutten fikk ikke kontroll på ballen. Dermed gikk lagene til hvilen på 0-0. 

Real Madrid dominerer - målene uteblir

Andre omgang skulle preges av dominans fra Real Madrid sin side, og en rekke halvsjanser. To minutter ut i omgangen fikk Casemiro stå helt fri på rundt 20 meter, og brasilianeren ladet skuddfoten, men ballen endte himmelhøyt over. Et par minutter senere ble Asensio spilt på løp i feltet, og unggutten avsluttet fra skrått hold, dog uten å overliste Oblak. Det neste kvarteret fortsatte Los Blancos å holde i ballen, og gjestene falt dypere og dypere, hvilket gjorde det vanskelig å skape sjanser. En drøy time ut i oppgjøret var det Modric sin tur til å teste lykken fra langt hold, men også han hadde siktet feil innstilt. 

Kort tid senere skapte omsider vertene en kjempesjanse da Ceballos vant ballen på midten, og sendte den videre til Kroos langs side. Tyskeren så Asensio på motsatt side, og spilte en perfekt ball gjennom til unggutten, som kom helt alene med Oblak, men som Courtois gjorde i første omgang så hindret gjestene sin målvakt Asensio denne gang med en god redning. Drøyt ti minutter før full tid lekte Ceballos seg på utsiden av 16-meteren før han sendte ballen videre til Modric, og kroaten var kjapp med å sende en stikker i retning Carvajal. Høyrebacken klemte til, men dessverre gikk forsøket rett på Oblak. Snaut ti minutter før dommeren blåste av forsøkte Felipe Luis seg med et langskudd, men som for alle andre endte det med bom. 

Real Madrid stupte rett i angrep, hvor Kroos forsøkte seg på en frekk skudd-variant fra skrått hold, men igjen var Oblak med på notene. Selv om scoringene manglet på Santiago Bernabéu lørdag kveld så fikk omsider hjemmepublikumet noe å juble for like før slutt da Vinicius Jr. entret banen i sin første offisielle kamp for  Real Madrid. Tre minutter på overtid kunne madridistaene fått enda mer å juble for da Varane ruvet høyest i feltet på et frispark svingt inn av Kroos, men forsøket til franskmannen endte like utenfor mål. Dermed ble 0-0, og poengdeling i El Derbi, hvilket vil si at Los Blancos har spilt seks hjemmekamper på rad mot byrivalen i LaLiga uten å vinne. Tross dette tapte ikke Real Madrid terreng til verken Barcelona eller byrivalen lørdag kveld.

Spillervurderinger

Thibaut Courtois (8): Burvokteren gjør sin beste kamp så langt for Real Madrid, og det mot sin gamle klubb. Har noen flotte redninger, spesielt redningen en-mot-en mot Griezmann, og da Costa er gjennom. Virker trygg og sikker gjennom hele kampen, og gjorde seg verdig til tilliten fra Lopetegui. 

Dani Carvajal (7): Har stort sett god kontroll på sin side, og har ikke problemer med å stoppe Koke, og de andre som angriper rundt han. Blir dog stående noe høyt ved enkelte anledninger, og må muligens kommunisere bedre med sin sidemann. Kommer på enkelte god løp, og kombinerer tidvis bra med angrepet. 

Raphaël Varane (7): Må finne seg i å være et hakk svakere enn sin makker i kveld, og de få sjansene Atlético kommer til er i rommet mellom franskmannen og Carvajal. Utenom dette er han trygg i pasningsspillet, og sterk i luftrommet, og gjør ingen svak kamp, da han og resten av forsvaret holder nullen. 

Sergio Ramos (8 BB): Er særdeles trygg denne lørdagskvelden, og spiller som alltid bra mot lillebror. Veldig lite slipper til rundt kapteinen i kveld, og han er trygg både i pasningsspillet, duellspillet og ikke minst i luftrommet. En god revansje for kapteinen som virkelig var svak på onsdag, og er den beste av de som startet i kveld. 

Nacho Fernández (6): Mange hakk opp fra opptreden mot Sevilla. Har god kontroll på det som kommer hans vei, og lar seg ikke lure av Lemar. Bidrar dog lite offensivt, og venstresiden blir langt mindre enn aktiv enn de gangene Marcelo er på banen. Helt ok kamp fra mannen som kan bekle alle posisjoner. 

Luka Modric (6): Jobber godt gjennom hele kampen, men preger den ikke slik vi vet han kan. Sprer baller, dekker store rom, og gjør det vanskelig for gjestene å bryte gjennom midtbanen. Kunne bidratt noe mer fremover i banen. 

Carlos Casemiro (7): Dekker store rom, sikrer midtbanen og andre som tar løp fremover i banen. Kjemper for hver eneste ball, og går for de sikre løsningene fremfor noe vågalt. Gjør ingen spektakulær kamp, men det er heller ikke rollen hans. 

Toni Kroos (7): Den av de på midtbanen som er med på å skape noe fremover i banen. Vrir spillet, fordeler baller, og binder leddene godt sammen. Blir enda bedre når Ceballos entrer banen, og de skaper flere gode kombinasjoner sammen. 

Gareth Bale (6): Som vanlig forsøker waliseren å skape noe, både i form av skudd og i form av kombinasjoner med angrepet. Får en stor sjanse midtveis i første omgang som han bør omgjøre til mål. Tas av til hvilen, og det fryktes at kantspilleren har pådratt seg en ny skade. 

Karim Benzema (5): En kamp helt på det jevne. Flink til å holde i ballen de gangene han er involvert, og samtidig flink til å finne medspillere, men det skapes lite av franskmannen. Burde muligens vært byttet ut til fordel for Mariano i søken etter scoring tidligere i andre omgang. 

Marco Asensio (5): Som franskmannen ved siden av seg så gjør han en kamp midt på tre. Får en stor sjanse i andre omgang som han både bør og skal omsette til scoring. Forsøker å skape kombinasjoner sammen med resten av laget, men foran mål skaper han ikke mye i kveld. 

Innbytterne: 

Dani Ceballos (8): Kommer inn etter hvilen, og tar fullstendig over kampen. Der det vippet i første omgang, bidrar han til at Real Madrid fullstendig dominerer i den andre omgangen. Leker seg med ballen, tar seg forbi motspillere, er trygg i pasningsspillet, og gjør stort sett som han vil utpå der. Virker til å være i storform. 

Lucas Vázquez (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. 

Vinicius Júnior (N/A): Får endelig sin debut for Real Madrid. Gjør seg ikke bort den lille tiden han er på banen, men spiller for kort tid til å få noen vurdering. 

Hva er dine tanker etter El Derbi Madrileño?

Pmn6