Extra large  1am7662
TAP: Måltørken vedvarte mot Alavés, og Los Blancos tapte for andre kamp på rad.

Alavés 1-0 Real Madrid

Real Madrid gikk på nok et sjokktap da Alavés avgjorde på overtid lørdag kveld.

Alavés 1-0 Real Madrid
Estadio Mendizorrotza, Vitoria
LaLiga Santander, runde 8
Lørdag 6.september, kl:18.30

1-0 Manu García (90+5) 

Los Blancos er inne i en travel periode, og den siste tiden har kampene endt med skuffende resultater. El Derbi ble avsluttet på resultatet 0-0, mens kampene mot Sevilla og CSKA Moskva begge endte med tap. Dette har ført til at Lopetegui har måttet tåle en god mengde kritikk fra mediene, og ikke bare for resultatene, men også for måltørken laget for øyeblikket har. Lørdag kveld hadde de omsider en mulighet til å snu den dårlige trenden, da Real Madrid reiste til Vitoria for å møte Alavés til dyst. 

Real Madrid: Courtois - Odriozola, Varane, Ramos, Nacho - Modric, Casemiro (Asensio 61'), Kroos - Ceballos - Bale (Vinicius Jr 80'), Benzema (Mariano 46')

Alavés: Pacheco - Navarro, Laguardia, Maripan (Aguirregabiria 86'), Duarte - Brasanac, Pina, Wakaso (Garcia 74'), Gomez (Sobrino 67'), Calleri, Jony

Gjestene best fra start

Det var som forventet gjestene fra hovedstaden som kom ut for å ta tak i kampen fra start, og skapte derfor de første sjansene. Et par minutter ut i oppgjøret spilte Ceballos frem Benzema på 16-meteren, og franskmannen skjøt hurtig med venstre fot, dog rett på Pacheco. Et lite minutt senere spilte Modric frem Bale utenfor boksen, og waliseren hælet ballen til Benzema, som igjen sendte videre til Ceballos. Midtbanespilleren kom i god posisjon, og sendte et skudd mot nærmeste stolpe, men igjen var Pacheco med på notene. Noen få sekunder senere sendte Ceballos ballen inn i feltet mot Nacho, og forsvareren steg til værs, men stusset ballen utenfor. Like før klokka viste ti minutter var det Odriozola som sendte ballen inn i boksen mot Benzema, og franskmannen fikk hodet på ballen, men Maripan stod i veien og fikk klarert. 

Et kvarter ut i oppgjøret fikk Benzema ballen på siden av 16-meteren, og franskmannen sendte ballen inn mot Bale som ruvet høyest i feltet, men headingen ble for svak og endte over mål. Tjue minutter ut i oppgjøret kom vertene til deres første halvsjanse da Jony lurte Odriozola, og stakk i bakrom. Kantspilleren var helt alene med Courtois, men klarte ikke å få en fot på ballen, så belgieren plukket opp. Fem minutter senere var Wakaso på full fart inn i feltet til gjestene, og midtbanespilleren testet lykken fra skrått hold, men forsøket ble for svakt og trillet inn til Courtois. Et lite minutt senere sendte Jony et flott innlegg mot Gómez, men angriperen så ikke ballen, og Calleri plukket opp. Han sendte ballen inn igjen, men Varane stup-headet ballen unna. De siste tjue minuttene av omgangen klarte ingen av lagene å skape noe nevneverdig, og de gikk derfor til hvilen på 0-0. 

Måltørken fortsetter

Lopetegui valgte å gjøre en endring i hvilen, hvor Mariano erstattet Benzema, og nettopp Mariano kom til omgangens første sjanse. Angriperen ble spilt gjennom, og fintet en rekke ganger i feltet, men forsvareren klarte akkurat å sette ut en fot, hvilket hindret Mariano å skyte. Kun sekunder senere sendte Jony et godt innlegg mot Ibai Gómez, og angriperen tok ned ballen på brystet, men Kroos kom i full fart og klarerte ballen langt vekk. Ting gikk fort nå, og på motsatt side plukket Casemiro opp en ball i returrommet som han sendte hardt og lavt mot nærmeste stolpe, men igjen var Pacheco med på notene og reddet. Like før timen plukket Duarte opp en ball på om lag 30 meter, og forsvareren klemte til. Ballen fikk en ekkel stuss, men Courtois vartet opp med en god redning, og hindret scoring. Los Blancos kontret umiddelbart hvor Bale la inn mot Mariano, angriperen fikk ikke kontroll, og Pacheco plukket. 

Noen minutter etter timen var passert sendte Modric en ball gjennom mot Odriozola, hvor backen forsøkte å legge inn lavt, men ballen ble brutt. Drøyt tjue minutter før full tid forsøkte Bale å dra seg innover i banen, og skru kula i det lengste hjørnet, men ballen endte et par meter utenfor. Et snaut kvarter før full tid kom kampens største sjanse så langt da Jony ble sendt gjennom med kun Courtois foran seg. Varane klarte å ta igjen kantspilleren, men ikke hindre avslutning, dog så endte den en liten meter til side for mål. Ti minutter før full tid forsøkte Bale lykken fra langt hold på frispark, og ballen gikk over muren, men Pacheco reddet og fikk kontroll over kula. Fem minutter på overtid fikk vertene hjørnespark, og Jony sendte ballen over Courtois til Sobrino, som headet mot mål. Belgieren fikk en hånd på ballen, men Manu Garcia var der for å heade inn kampens eneste scoring. Dermed fortsetter måltørken til Real Madrid, og igjen ble det tap i LaLiga. 

Spillervurderinger

Thibaut Courtois (4): Svak posisjonering på scoring, men får en hånd på ballen og hindrer scoring fra Sobrino. Gjør en god redning på skuddet til Duarte. Er ellers lite involvert, men sviktet litt når det gjaldt som mest. 

Álvaro Odriozola (6 BB): Løper utrettelig gjennom hele oppgjøret, da han stormer opp og ned den høyre siden. Har mange flotte dueller mot Jony, og vinner stort sett alle. Forsøker å komme på overlapp, eller komme i innleggs-posisjon gjennom hele kampen, men får ikke alltid gode baller å jobbe med. Banens beste for Los Blancos lørdag kveld. 

Raphaël Varane (4): Gjør et godt returløp da Jony blir sendt gjennom. Mister Sobrino i forkant av scoringen. Utenom dette har franskmannen lite å gjøre lørdag kveld, og er som vanlig sterk i luftrommet. 

Sergio Ramos (4): Klarer ikke å komme nok ut fra streken for å stange vekk ballen da Manu scorer. Utenom dette har han god kontroll defensivt, og er som vanlig flink til å fordele ballen fra sin defensive posisjon. 

Nacho Fernández (3): Tilfører absolutt ingenting fremover, og man merker at den venstre siden blir svært amputert offensivt. Defensivt har han omsider god kontroll, men mister Manu Garcia på scoringen. 

Luka Modric (3): Jobber hardt, og kjemper konstant for å gjenvinne ballen, men klarer ikke å prege oppgjøret, og virker sliten. Burde muligens fått en eller to kamper på siden for å opparbeide et overskudd. 

Carlos Casemiro (3): Kommer ikke til sin rett denne kampen da man møter et lag som ligger defensivt. Burde muligens ikke spilt fra start, og heller fått inn en med mer offensiv kreativitet. Forsøker et par skudd, men ingen går i nettet. 

Toni Kroos (3): Tyskeren gjør som alltid en grei jobb med å fordele ballene rundt på matta, men klarer ikke å sende noen gode pasninger i bakrom, eller sette opp noe spill fremover. Gjør et par gode involveringer defensivt, men virker litt ute av form. 

Dani Ceballos (4): Er den på midtbanen som forsøker mest, men også den som mislykkes med mest. Gjør tidvis noen for mange driblinger eller berøringer. Kunne til fordel skutt mer.

Gareth Bale (3): Kommer ikke til sin rett i denne kampen. Blir nesten overdøvet av Odriozola som til enhver tid er ute på siden for å delta i angrepet. Forsøker seg på et par skudd, og har et par headinger, men ingen finner veien til nettmaskene. 

Karim Benzema (3): Har en avslutning på mål, men som vanlig går den rett på. Klarer ikke å skape noe på egenhånd, og får heller ikke mange gode baller å jobbe med. Burde starte neste kamp på sidelinjen. 

Innbytterne: 

Mariano Diáz (4): Kommer inn for Benzema i begynnelsen av andre omgang. Jobber hardt, og nære ved å skape en stor sjanse etter kun fire minutter. Får svært få baller å jobbe med, og ingen gode baller å jobbe med. Burde starte neste kamp. 

Marco Asensio (3): Kommer inn med en halvtime igjen, og bidrar med svært lite. Er inne i en form-dupp, hvor det meste han foretar seg blir dårlig. Må kan utvide horisonten litt, og ikke holde seg til ting som begrenser han. 

Vinicius Jr. (N/A): Får kun ti minutter på banen, hvilket ikke kvalifiserer til noen vurdering. 

Hva mener du Lopetegui og Real Madrid må gjøre i neste kamp? 

Pmn6