Extra large  he11977
TILBAKE PÅ VINNERSPORET: Los Blancos kjempet hardt og tok en etterlengtet seier tirsdag kveld.

Real Madrid 2-1 Viktoria Plzeň

En scoring av Benzema og en av Marcelo sikret tre poeng tirsdag kveld.

Real Madrid 2-1 Viktoria Plzeň
Estadio Santiago Bernabéu
Champions League, gruppe G
Tirsdag 23.oktober, kl:21.00

1-0 Karim Benzema (11') - Assist: Lucas Vázquez
2-0 Marcelo Vieira (55') - Assist: Gareth Bale
2-1 Patrik Hrošovský (78') - Assist: Ales Čermák

Real Madrid feilet nok en gang i LaLiga da Levante gjestet mektige Santiago Bernabéu lørdag kveld, og tapte til slutt 1-2. Det vil si at Los Blancos står uten seier på de siste fem kampene over alle turneringer, hvor det også ble tap sist gang de spilte Champions League, den gang mot CSKA Moskva. Tirsdag kveld var det omsider en mulighet til å snu den dårlige trenden da tsjekkiske Viktoria Plzeň kom på besøk til den spanske hovedstaden for tredje runde i gruppespillet. For Lopetegui og resten av mannskapet var ingenting annet enn tre poeng godt nok i generalprøven før El Clásico. 

Real Madrid: Navas - Lucas, Nacho, Ramos, Marcelo - Modric, Casemiro, Kroos - Bale (Asensio 75'), Benzema (Mariano 88'), Isco (Valverde 53')

Viktoria Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Hubník, Limberský - Procházka (Hořava 65'), Hrošovský - Havel (Ekpai 76'), Čermák, Petržela (Řezníček 86') - Krmenčík

Endelig for Benzema

Det var som forventet vertene som tok tak i kampen i åpningsminuttene på Santiago Bernabéu tirsdag kveld, og etter et par minutter kom Los Blancos til en sjanse etter hjørnespark. Kroos svingte inn, og Nacho stusset bakover hvor Ramos knuste forsvareren i lufta, men headingen endte i nettaket. To minutter senere svingte Kroos inn et nytt hjørnespark, og denne gang fikk kapteinen stå helt fri og heade mot mål, men stolpen stod i veien og hindret scoring. Ti minutter ut i oppgjøret kom gjestene til deres første sjanse da Petržela lurte seg bak Lucas, og kom alene med Navas. Kanten forsøkte en avslutning, men Navas gjorde en god redning, og selv om kanten plukket opp returen, så endte avslutningen i nettveggen. 

Kun et lite minutt senere skulle vi omsider få se en scoring. Lucas kom fremover langs den høyre siden, og svingte et innlegg mot bakerste stolpe hvor Benzema kom på et godt løp og headet ballen enkelt i mål. Gjestene la seg utrolig lavt etter scoringen imot, og vertene stanget derfor imot uten å skape det helt store. Like før halvtimen sendte Petržela ballen gjennom til Limberský, og backen forsøkte seg på en frekk chip med utsiden av høyrefoten, men forsøket endte like utenfor stolpen. Noen sekunder senere ble Benzema spilt i bakrom, og franskmannen fintet bort en spiller før han forsøkte skudd, men målvakt Hruška reddet. Noen meter bortenfor sto dog Bale helt fri, og Benzema burde spilt ballen slik at waliseren hadde doblet ledelsen. Et par minutter senere lå ballen i mål igjen, da Kroos sendte en stikker mot Bale som enkelt satte ballen i mål alene med keeper, men målet ble korrekt avblåst for offside. 

Ti minutter før hvilen fikk Isco og Real Madrid en gavepakke da Hruška spilte ballen rett til magikeren, men lobb-forsøket snek seg like utenfor stolpen, og Isco burde som Benzema tidligere spilt ballen til en ledig lagkamerat. Tre minutter senere sendte Kroos inn et lavt hjørnespark mot Isco som kom imot, og spanjolen skrudde kula mot mål, men Hruška reddet avslutningen. Fem minutter før hvilen ble vertene muligens snytt for et straffespark da Lucas stormet inn i feltet, og ble hindret av Limberský med en kroppstakling, men dommeren vinket spillet videre. Like før dommeren blåste av omgangen fikk gjestene en kjempesjanse da Řezník sendte et perfekt innlegg mot Petržela som stod helt umarkert, men kantspilleren klarte utrolig nok å sleive ballen over mål. Dermed gikk lagene til hvilen på 1-0, etter en omgang hvor både vertene og gjestene kunne scoret flere mål. 

Vakkert fra Marcelo

Det var gjestene som skapte den siste sjansen i første omgang, og det var også de som skapte den første sjansen i andre omgang. Krmenčík sendte en vakker ball mot Havel som gjorde et godt løp, og fikk en fot på ballen, dog så snek forsøket seg like utenfor. Et par minutter senere ble Bale spilt opp i feltet, og waliseren tok et par steg til siden for han sendte ballen himmelhøyt over mål. Ti minutter ut i omgangen skulle vi omsider få se kampens andre scoring da Valverde snappet opp en løs ball, og sendte til Bale, som meget frekt hælet ballen gjennom til Marcelo. Venstrebacken kom alene med Hruška, og var iskald da han chippet ballen vakkert over sisteskansen til 2-0. Like etter scoringen forsøkte Petržela lykken fra langt hold, men forsøket endte utenfor. 

En time ut i oppgjøret dro Modric seg innover i banen, og klemte til med venstre fot, dog hadde forsøket for dårlig retning og endte rett på gjestene sin målvakt. Noen minutter senere la Benzema igjen ballen i feltet, hvor Bale plukket opp ballen, og sendte den mot franskmannen igjen, men en forsvarer kom i veien og sendte ballen utenfor dødlinja. På det påfølgende hjørnesparket steg Gareth Bale til værs, men den knallharde headingen gikk et par meter til side for mål. Med drøyt tjue minutter igjen å spille så tok waliseren med seg ballen innover i banen på ny, og forsøkte skru ballen i lengste hjørnet, dog et par meter utenfor. Et lite minutt senere ble Bale sendt gjennom helt alene med Hruška, og waliseren forsøkte lykken, men sisteskansen gjorde en god redning og hindret scoring. 

Sen redusering

Tjue minutter før full tid lå ballen i mål på ny for Los Blancos. Bale forsøkte lykken fra skrått hold, og målvakten reddet, men han måtte gi en retur som Modric fanget opp, og dyttet videre til Benzema. Franskmannen satte enkelt ballen i mål, men den lille kroaten var i offside i det skuddet fra Bale gikk, og scoringen ble derfor annulert. Et kvarter før full tid svingte Kroos inn en ny god corner, hvor Ramos steg til værs, men igjen headet han over mål. To minutter senere ble Asensio spilt på løp langs siden, og kantspilleren siktet inn Lucas i feltet, som satte hodet til ballen, men forsøket endte en liten meter til side for mål. Gjestene stormet rett i angrep, og Hrošovský vandret fremover med ballen, før han iskaldt satte den i det lengste hjørnet til 2-1. 

Snaut ti minutter før slutt sendte Modric en vakker ball gjennom til Benzema, og franskmannen hadde kun sisteskansen foran seg, men han sleivet til ballen og det ebbet ut i intet. Gjestene presset på de siste minuttene, og Lopetegui valgte å bytte ut Benzema til fordel for Mariano, og hans styrke i luftrommet. Det skulle omsider vise seg å være dumt, for like etter byttet var gjort måtte Marcelo forlate banen med en skade i ankelen. Dermed måtte Los Blancos avslutte kampen med ti mann, men tross dette så kom gjestene nærmere enn et langskudd fra Řezníček. Det endte derfor 2-1 på Santiago Bernabéu tirsdag kveld, og Real Madrid tok tre viktige poeng i gruppe G i Champions League, og deres første seier på fem kamper. 

Statistikk: 

  • Ballbesittelse: 64%
  • Treffsikkerhet pasninger: 90%
  • Antall pasninger forsøkt: 764
  • Antall pasninger vellykket: 686
  • Distanse dekket: 108km 
  • Antall skudd: 17
  • Antall skudd på mål: 7
  • Baller gjenvunnet: 45

Spillervurderinger:

Keylor Navas (6): Har noen gode redninger, samt gode bevegelser som hindrer scoringer for gjestene. Kan ikke klandres for scoringen, og virker som at forsvaret er tryggere med mannen fra Costa Rica bakerst på banen. 

Lucas Vázquez (6): Løper som vanlig utrettelig opp og ned langs siden, og gjør en god jobb som offensiv back. I begynnelsen av kampen sliter han defensivt, og det blir for lett for motstanderen å spille ballen bak han, men han justerer det utover i kampen. 

Nacho Fernández (4): Har noen smarte bevegelser i 16-meteren på offensive dødballer, men defensivt blir han i kveld for ofte "ball-watching" og dette skaper flere farlige situasjoner, hvor gjestene får gode muligheter. Dette må han jobbe med. 

Sergio Ramos (5): Er helt enorm i luftrommet, og spesielt i motstanderen sin 16-meter. Dette fører nesten til at han scorer etter fire minutter, men stolpen stod i veien. Som vanlig sliter han med posisjonering bakover, og han ruser tidvis alt for langt opp i banen som gjør at han etterlater store rom. 

Marcelo Vieira (7 BB): Jobber utrettelig opp langs siden gjennom hele kampen, og skaper som vanlig kombinasjoner med midtbanen og angrepet. Scorer i tillegg er vakkert mål, hvilket er for andre kamp på rad. Sliter som vanlig noe bakover på banen, men han er såpass viktig fremover at dette får godtas. 

Luka Modric (6): Som sin tyske makker har han noe bedre kontroll over midtbanen denne kampen. Blir bedre og bedre utover i kampen til å flytte seg fremover i banen, slik at han kan delta i siste fase av spillet. Har et par skuddforsøk, og spiller noen gode pasninger i bakrom. 

Carlos Casemiro (5): Er flink til å bryte opp spillet, men blir som vanlig for svak i den siste fasen av spillet. Dog så er han viktig bakover på banen, da han gjør en god jobb med å sikre de defensive som flytter seg fremover. 

Toni Kroos (6): Har noe bedre kontroll over midtbanen enn han har hatt på en stund. Strør baller med bravur, og er som vanlig solid på de lange ballene. Kan bli flinkere til å flytte seg mellom ledd, slik at han ikke blir stående på linje med resten av midtbanen til enhver tid, og slik at han kan tre gjennom angriperne. 

Gareth Bale (5): Er litt bleik i begynnelsen av kampen, men spiller seg mer og mer inn i oppgjøret. Forsøker å dra seg innover i banen og avslutte mot det lengste hjørnet ved et par anledninger, men siktet var ikke innstilt riktig. Har dog en meget lekker assist på målet til Marcelo, da han spiller videre med hælen. 

Karim Benzema (6): Jobber hardt, er flink til å holde i ballen, og scorer et flott mål med hode etter drøyt ti minutter. Burde tatt bedre vare på et par situasjoner senere i kampen, men totalt sett en godkjent kamp med tanke på scoringen og arbeidsinnsatsen. 

Isco Alarcón (5): Forsøker å involvere seg i oppgjøret, og er som vanlig trygg i pasningsspillet. Skaper noen gode kombinasjoner med spillerne på laget, og har et par gode pasninger i siste fase, hvor spesielt en kunne sendt Bale alene gjennom. Blir byttet ut før timen til fordel for Valverde. 

Innbytterne: 

Federico Valverde (6): Gjør et meget godt innhopp, og er blant annet tredje sist på scoringen nummer to. Er noe nølende i pasningsspillet, og kan muligens spille på litt høyere risiko, men gjør sin defensive jobb med bravur. Meget positiv opptreden fra unggutten, og han la inn en god søknad for mer spilletid. 

Marco Asensio (4): Kommer inn med et kvarter igjen å spille, og har et godt innlegg, men utenom dette utretter han svært lite. 

Mariano Díaz (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering da han kun var to minutter på banen. 

Tror du Lopetegui får beholde jobben etter seieren? 

Pmn6