Extra large  3am8154
STORTAP: Det var lite som stemte søndag ettermiddag, men Marcelo stod nok en gang frem og scoret mål.

Barcelona 5-1 Real Madrid

Det endte til slutt med svært stygge sifre på Estadio Camp Nou søndag ettermiddag.

Barcelona 5-1 Real Madrid
Estadio Camp Nou, Barcelona
LaLiga Santander, runde 10
Søndag 28.oktober, kl:16.15

1-0 Philippe Coutinho (11') - Assist: Jordi Alba
2-0 Luis Suárez (30')
2-1 Marcelo Vieira (50') - Assist: Isco Alarcón
3-1 Luis Suárez (74') - Assist: Sergi Roberto
4-1 Luis Suárez (82') - Assist: Sergi Roberto
5-1 Arturo Vidal (87')  - Assist: Ousmane Dembélé

Verken Real Madrid eller Barcelona har startet sesongen i LaLiga uten feilskjær, da begge lag har avgitt poeng ved mer enn et tilfelle i forkant av El Clásico. Tross at begge lag har hatt poengtap så var det Los Blancos som lå dårligst plassert i forkant av det store oppgjøret, og hadde derfor behov for en god opptreden mot rivalen. Det var dog et noe spesielt oppgjør som ventet søndag ettermiddag da det ville være det første uten både Lionel Messi og Cristiano Ronaldo på en rekke år, da førstnevnte var ute med skade og sistnevnte spiller for Juventus. Spenningen var som vanlig til å ta og føle på, og dette var oppgjøret alle har sett frem til fra LaLiga ble sparket i gang i august. 

Real Madrid: Courtois - Nacho, Varane (Lucas 46'), Ramos, Marcelo (Mariano 82') - Modric, Casemiro, Kroos - Bale (Asensio 77'), Benzema, Isco

Barcelona: Ter Stegen - Roberto, Pique, Lenglet, Alba - Rakitic, Busquest, Arthur (Vidal 85') - Rafinha (Semedo 68'), Súarez, Coutinho (Dembélé 73')

Tidlig ledelse for vertene

Det var som vanlig noen spente åpningsminutter da Barcelona og Real Madrid barket sammen søndag ettermiddag, hvor begge lag forsøkte noen kombinasjoner, uten helt å lykkes. Vertene tok omsider tak i kampen med kraftig press, og gjestene fra hovedstaden slet med å bryte gjennom. Drøyt fem minutter ut i oppgjøret så kom omsider Gareth Bale på et løp langs siden, og waliseren fant Benzema i boksen, men franskmannen sendte ballen over på halv volley. Like etter klokka viste ti minutter så skulle vi få kampens første scoring, og det var vertene som gikk opp i ledelsen. Alba ble spilt på løp bak Nacho, og venstrebacken tok med seg ballen hele veien inn i 16-meteren før han spilte en perfekt ball til Coutinho, og brassen var iskald foran mål, hvilket resulterte i 1-0. 

Et par minutter etter scoringen var Modric sterk i en duell på midtbanen og fikk med seg ballen fremover, før han sendte den til Bale. Waliseren var omsider veldig utålmodig, og forsøkte lykken fra langt hold, men avslutningen endte rett på Ter Stegen. Et kvarter ut i oppgjøret var det Marcelo sin tur til å teste lykken fra godt utenfor 16-meteren, men også han sendte ballen rett på den tyske burvokteren. Ter Stegen var nødt til å slippe skuddet, men plukket enkelt opp returen. Noen få minutter senere gjorde Ramos en svak klarering bak i banen, og Arthur plukket opp ballen før han sendte den mot det lengste krysset, men Courtois var med på notene og gjorde en flott redning hvor han måtte ut i full strekk. 

Klønete Varane 

Gjestene forsøkte å slå tilbake etter den tidlige scoringen, men slet stort med å bygge opp et godt angrep. Nærmest var Los Blancos sin kaptein da han forsøkte et skudd fra langt hold, men igjen endte det rett på Ter Stegen. Kun få sekunder etter avslutningen til kapteinen gikk Suárez ned i feltet på motsatt side, da Varane klønet det til i en duell med mannen fra Uruguay. Suárez falt som vanlig teatralsk, men det var kontakt og etter å ha sett situasjonen flere ganger bestemte dommeren seg for å gi straffe. Angriperen fra Uruguay tok straffen selv, og var iskald da han satte den i venstre hjørne. Courtois gikk riktig vei, men klarte ikke å komme helt ut, og derfor ledet vertene 2-0 etter en halvtime spilt. 

Vertene fortsatte å styre kampen etter å ha økt ledelsen til 2-0 på straffespark, og gjestene fra Madrid slet med å skape noe som helst. Presset fra Barcelona begynte langt inne på banehalvdelen til Los Blancos, hvilket gjorde at det var tøft å spille forbi leddene til vertene, og dette resulterte i en rekke feilpasninger. Ingen av lagene klarte å skape det helt store etter den andre scoringen, men Barcelona var som tidligere i oppgjøret langt nærmere enn gjestene. Pique fikk muligheten til å heade et innlegg på mål like før hvilen, men han klarte ikke å styre ballen mot mål. Rafinha plukket opp ballen kort tid senere og forsøkte en avslutning fra langt hold, men forsøket endte ikke innenfor metallet. Dermed gikk lagene til hvilen på 2-0, og Real Madrid hadde en stor jobb foran seg. 

Positiv periode

Det var et helt annet Real Madrid-lag som kom ut fra garderoben etter hvilen, og det så ut som om det skulle bli kamp til syvende og sist. Varane ble erstattet av Lucas Vázquez da lagene entret banen, og dette skulle umiddelbart vise seg å være lurt. Fem minutter ut i omgangen ble Lucas spilt fri på siden, og han spilte videre til Isco. Den drible-glade midtbanespilleren sendte ballen inn i feltet, og Marcelo snappet den opp. Brassen brukte et touch for å legge ballen til rette, før han satte den i mål til 2-1. Ti minutter ut i omgangen fikk Ramos muligheten på hodet i feltet, men kapteinen headet ballen over. Noen sekunder senere ble ballen spilt opp mot Bale, som noe heldig sendte ballen videre til Modric. Kroaten forsøkte seg fra like innenfor 16-meteren, men innsiden av stolpen stod i veien. 

Real Madrid fortsatte å presse på, og et par minutter senere kombinerte Marcelo, Isco og Benzema i boksen, men franskmannen ble til slutt blokkert. Da klokka viste en time sendte Rakitic en flott ball mot Sergi Roberto, og spanjolen spilte hurtig til Suárez, som forsøkte en frekk variant med hælen, men stolpen stod i veien for mannen fra Uruguay. Fem minutter senere sendte Coutinho et innlegg mot Jordi Alba i 16-meteren, og backen sendte ballen via Ramos og like utenfor stolpen til Courtois. Drøyt tjue minutter før full tid spilte Isco frem Lucas Vázquez langs siden, og kanten slo et godt innlegg mot Benzema, men franskmannen klarte ikke å styre headingen under tverrliggeren. 

Total kollaps 

Gjestene fra hovedstaden hadde hatt en meget god periode etter hvilen, hvor de nesten klarte å utlikne til 2-2, men med et kvarter igjen å spille så skulle de sprekke fullstendig. Dembélé avanserte fremover i banen, og slapp ballen til Sergi Roberto, som hurtig slo et kort innlegg mot Suárez. Angriperen headet ballen knallhardt i mål fra ti meter, og vertene ledet igjen med to mål. Drøyt fem minutter senere gjorde Ramos en meget svak inngripen i en duell med Sergi Roberto, og den anvendelige spanjolen sendte Luis Suárez helt alene med Thibaut Courtois. Mannen med nummer ni på ryggen var iskald alene med belgieren, og chippet ballen elegant i mål til 4-1. 

Tre minutter før full tid kom Dembélé fremover nok en gang, og denne gang lurte han seg inn i feltet før han sendte ballen mot bakerste stolpe. Der hadde innbytteren Arturo Vidal lurt seg forbi alle forsvarerne, og headet ballen i mål til 5-1. Real Madrid kollapset fullstendig, og det var nå stygge sifre på Estadio Camp Nou. Vertene var omsider ikke ferdige med å angripe, og i kampens siste ordinære spilleminutt kombinerte Sergi Roberto og Luis Suárez på ny, hvor angriperen nok en gang forsøkte seg med en frekk variant, men denne gang gikk forsøket rett på Courtois. På overtid spilte Benzema og Mariano vegg, hvor førstnevnte fikk stå helt fri i feltet, men franskmannen bommet nok en gang. Dermed endte kampen 5-1 på Camp Nou søndag ettermiddag. 

Spillervurderinger: 

Thibaut Courtois (5): Kan ikke klandres for noen av scoringene, og forsøker så godt han kan. Har i tillegg en meget god redning på skuddet til Arthur etter tjue minutter, men klarer ikke dette på egenhånd. 

Nacho Fernández (2): Får absolutt ingenting til å stemme i første omgang, og blir fullstendig parkert på den første scoringen av Alba. Er heller ikke stort bedre som midtstopper, og gjør generelt sett en meget svak kamp. 

Raphaël Varane (3): Gjør seg bort i duellen hvor Suárez får straffe, hvor han er meget klønete. Utenom dette er han et hakk bedre enn sin makker, og løper opp et par baller, samt stopper noen forsøk, men også han virker å være ute av form. 

Sergio Ramos (3): Gjør seg bort ved flere anledninger, og er virkelig ute av form for tiden. Bommer i dueller, ruser ut av posisjon, og følger ikke spillerne han skal. Må opp mange hakk om han skal fortjene en plass som midtstopper for Los Blancos. 

Marcelo Vieira (5 BB): Av de få som får godkjent dette oppgjøret, og scorer i sitt tredje oppgjør på rad. Sliter som vanlig med å dekke rommet bak seg, da han er med fremover, men dette vet man på forhånd, og det må derfor løses av andre. Er stort sett delaktig i det gjestene foretar seg fremover, men ikke nok. 

Luka Modric (3): Som sin tyske makker, så klarer han ikke å kontrollere midtbanen, ei heller tempoet i oppgjøret. Har en god avslutning ti minutter etter hvilen, men stolpen står dessverre i veien. 

Carlos Casemiro (5): Sliter i sin sedvanlige rolle som anker, hvor han blant annet ikke følger løpet til Coutinho på den første scoringen. Gjør en noe bedre jobb som midtstopper, da han rydder opp for Ramos og Nacho ved flere tilfeller. 

Toni Kroos (3): Klarer ikke å ta kontroll over midtbanen, og blir fullstendig overkjørt de gangene Barcelona setter fart fremover. Sliter med å få frem den beste versjonen av seg selv, og selv om enkelte pasninger er bra, så leverer ikke tyskeren godt nok. 

Gareth Bale (2): Skulle bli det neste store for Real Madrid, men har ikke klart å steppe opp slik det var forventet. Skaper absolutt ingenting, skuddene er for svake eller for dårlig plassert, og burde muligens vært tatt av banen tidligere. 

Karim Benzema (3): Bommer på de sjansene han får, hvor både en heading og et skudd burde vært mulig å sette på innsiden av stolpene. Skaper noen gode kombinasjoner, men alt i alt er han alt for lite målfarlig. 

Isco Alarcón (4): Forsøker mye, og involverer seg i store deler av spillet, men klarer ikke å skape det helt store på egenhånd. Er nest sist på scoringen, og har enkelte gode pasninger eller kombinasjoner som er bra, men det er dessverre ikke nok. 

Innbytterne: 

Lucas Vázquez (5): Gjør en langt bedre jobb enn Nacho på høyrebacken, og er delaktig i flere sjanser som skapes i begynnelsen av andre omgang. Er tredje sist på scoringen, og er en av de få som får godkjent denne kampen. 

Marco Asensio (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. 

Mariano Díaz (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. 

Tror du Lopetegui får fortsette som manager for Los Blancos etter dette? 

Pmn6