Extra large  he14455
LEVERTE: Odriozola og Vinicius Júnior gjorde en solid jobb i 16.delsfinalen mot Melilla.

UD Melilla 0-4 Real Madrid

Los Blancos sikret seg et godt utgangspunkt før returoppgjøret på Santiago Bernabéu.

Melilla 0-4 Real Madrid
Estadio Alvarez Claro, Melilla
Copa del Rey, 16.delsfinale (1/2)
31.oktober, kl:19.30

0-1 Karim Benzema (28') - Assist: Álvaro Odriozola
0-2 Marco Asensio (45+1') - Assist: Vinicius Júnior
0-3 Álvaro Odriozola (78')
0-4 Cristo Gonzalez (90+2') - Assist: Álvaro Odriozola

Real Madrid gikk på et stortap søndag kveld i El Clásico mot Barcelona på Camp Nou, og det ble tungen på vektskålen for Florentino Pérez som valgte å sparke Julen Lopetegui. Klubb-presidenten hadde omsider ingen permanent løsning klar, og Santiago Solari har derfor tatt over det midlertidige ansvaret som hovedtrener. Hans første kamp som hovedtrener skulle på papiret bli et lett oppgjør da Los Blancos reiste til nordlige Marokko for å spille mot Melilla i 16.delsfinalen av Copa del Rey. Det har ikke blitt store seiere de siste sesongene i liknende oppgjør, og det var derfor et ønske fra Solari om at spillerne skulle gi sitt aller beste onsdag kveld. 

Real Madrid: Navas - Odriozola, Sánchez, Ramos (Nacho 46'), Reguilón - Ceballos, Llorente - Lucas, Asensio (Cristo 83'), Vinicius Jr - Benzema (Valverde 46')

Melilla: Barrio - Mahanan, Juanmi, Segura, Chakla - Martinéz (Amar 75'), Garrido (Ucles 84'), Castilla, Ruano - Qasmi (Martín 70'), Otegui 

To mål før hvilen

Det var vertene fra den gamle spanske enklaven som åpnet oppgjøret best onsdag kveld, og de presset gjestene fra Madrid hardt. Los Blancos var derfor nødt til å bygge opp spillet bakfra, hvilket ble vanskelig da de slurvet i pasningsspillet. Vertene kom til den første halvsjansen da Ruano forsøkte et skudd etter et par minutter, men klarte ikke å få ballen på mål. Om lag fem minutter ut i oppgjøret avanserte Asensio fremover i banen, og forsøkte et skudd, men målvakten reddet. Et par minutter senere var vertene frempå igjen hvor Martínez forsøkte et skudd, men avslutningen endte utenfor. Gjestene fra Madrid spilte seg etter dette mer inn i kampen, og drøyt tjue minutter ut i oppgjøret forsøkte Lucas Vázquez seg med et langskudd, men Barrio reddet. 

Et par minutter senere sendte Vinicius en ball gjennom til Odriozola, og backen dro seg ned mot dødlinjen, før han sendte ballen inn i boksen, dog uten å treffe noen medspillere. Like før halvtimen gjorde Lucas Vázquez et fantastisk løp gjennom midtbanen, før han sendte ballen ut på kanten til Odriozola. Backen nærmet seg dødlinjen på ny, og sendte ballen lavt tversover til Benzema som stod helt umarkert, og dyttet ballen i mål til 0-1. Med ti minutter igjen av omgangen avanserte Asensio fremover i banen, og sendte et skudd mot mål samtidig som han sklei, men forsøket gikk rett på Barrio. Et lite minutt senere førte Vinicius med seg ballen fremover, før han slapp til Asensio, som videre sendte Lucas alene med Barrio, men avslutningen til kanten gikk rett på sisteskansen. 

Fem minutter før hvilen spilte Vinicius frem Lucas Vázquez i boksen, og kantspilleren hadde mulighet til å skyte, men brukte for mange touch, og tok med seg ballen ut igjen. Et par minutter senere var Lucas frempå igjen, og kom seg inn i feltet før han sendte ballen mot mål, men nok en gang endte forsøket rett på Barrio. Gjestene fanget omsider opp ballen igjen, og Vinicius Jr forsøkte en avslutning fra hjørnet av 16-meteren, men ballen skrudde ikke nok og endte utenfor. Et minutt på overtid av omgangen var Vinicius på vei fremover igjen, og den unge brassen slo en vakker pasning med utsiden av foten til Asensio som fikk stå helt fri i feltet, og sende ballen i mål til 0-2. Dermed gikk laget fra hovedstaden inn i hvilen med en komfortabel ledelse. 

Tverrliggeren i veien 

Vertene var som i den første omgangen gode i begynnelsen av omgangen da de kom ut etter hvilen, og kom til den første halvsjansen. Martinez tok seg fremover langs siden, og la inn på en måte som gjorde at ballen fikk en ekkel stuss forbi Navas, men Odriozola var på plass og ryddet opp. Det påfølgende hjørnesparket gikk rett til Mahanan som stod fri, men headingen gikk rett på Navas. Noen minutter senere fikk Qasmi ballen i feltet, og han falt uten betydelig kontakt, men fikk fortsatt skutt, dog så ble forsøket enkelt reddet av Real Madrid sin sisteskanse. Like etter timen kombinerte Ceballos, og Lucas hvor sistnevnte kranglet med seg ballen forbi en rekke forsvarer før han spilte opp Ceballos i feltet, men avslutningen til midtbanespilleren gikk rett på Barrio. 

Et par minutter senere kombinerte Los Blancos på motstanderen sin banehalvdel, og Ceballos chippet ballen inn i feltet til Vinicius. Brassen tok et par dragninger før han sendte ballen ut i returrommet hvor Llorente fikk stå helt fri, og sendte ballen mot mål, men Barrio så utgangen på skuddet og reddet forsøket. Tjue minutter før full tid kom Asensio frem på siden, og han fant Vinicius i feltet som klemte ballen knallhardt i tverrliggeren fra om lag 14 meter. Vertene gikk rett i angrep etter dette, hvor Martin utnyttet en svak pasning bakover fra Odriozola, og spilte frem Ruano, men avslutningen til kantspilleren endte like utenfor stolpen. 

Scoring i debuten

Drøyt ti minutter før full tid spilte Odriozola frem Ceballos som sendte et skudd rett på Barrio, som måtte gi en retur, og den havnet hos Vinicius på hjørnet av 16-meteren. Brassen hælet ballen til Reguilón som slo inn hardt langs bakken mot Vinicius Júnior som forsøkte å dytte ballen over linja, men forsøket ble blokkert. Odriozola var omsider med på notene, og smelte returen i nettet til 0-3. Noen minutter senere var Vinicius frempå på ny, og gjorde en vakker finte før han kom seg inn i feltet og avsluttet, men forsøket ble blokkert. 

To minutter før full tid kom Vinicius fremover på siden av feltet, og sendte ballen inn mot Cristo med et flott rabona-innlegg. Innbytteren tok ned ballen, og klemte til, men avslutningen endte et par meter over mål. Et lite minutt senere var den brasilianske unggutten på farten igjen, og forsøkte et frekt skudd fra hjørnet av 16-meteren, men Barrio så utgangen og dyttet forsøket utenfor. Real Madrid var omsider ikke ferdige for kvelden, og to minutter på overtid ble Odriozola spilt frem i feltet, hvor han la inn mot Cristo. Angriperen steg til værs og headet ballen forbi Barrio til 0-4. Det ble også det siste som skjedde i kampen, for dommeren blåste av rett etter målet. Dette gir Los Blancos et godt utgangspunkt før returoppgjøret på Santiago Bernabéu. 

Spillervurderinger: 

Keylor Navas (5): Får lite å bryne seg på, men er trygg de gangene han må i aksjon. Er tidlig ute når lange baller blir spilt gjennom. Kan jobbe noe mer med pasningene, og utspillene sine. 

Álvaro Odriozola (9 BB): Er absolutt overalt denne kampen, hvor han stormer opp og ned langs siden hele kampen. Har stort sett full kontroll defensivt, med unntak av en svak pasning. Fremover så får han med seg to målgivende pasninger, samt en scoring. Slår gode innlegg, gjør gode løp, og er på rett plass til rett tid. Banens beste for Los Blancos i kveld. 

Javi Sánchez (5): Får sin debut for Los Blancos, og spiller en relativt god kamp, hvor han er trygg både i forsvarsspillet og i pasningsspillet. Gjør ingen nevneverdige feil, og får en solid debut hvor han er med å holde nullen. 

Sergio Ramos (5): Får ikke veldig mye å bryne seg på, og har en relativt rolig kamp, hvor han holder seg bak og kontrollerer. Som vanlig er han stødig i pasningsspillet, og gjør ingen store feil. 

Sergio Reguilón (7): Jobber knallhardt gjennom hele kampen, hvor han er flink til å kombinere spesielt med Vinicius Júnior. Kommer på overlapp gang etter gang, og står spesielt frem i andre omgang, hvor han slår noen gode innlegg, og setter opp noen gode spill. 

Dani Ceballos (6): Styrer midtbanen fint, hvor han viser frem enkelte lekenheter, og samtidig slår han noen gode pasninger. Gjør noen gode kombinasjoner med lagkameratene, og kommer til et par skudd, dog uten å score. 

Marcos Llorente (5): Får sin første kamp fra start denne sesongen, og spiller som han alltid gjør. Er trygg med ballen i beina, gjenvinner baller, og spiller de enten sidelengs eller bakover. Helt ok opptreden, men ingenting overbevisende. 

Lucas Vázquez (7): Spiller en meget god første omgang, hvor han er involvert i omtrent alt som skjer. Kunne, og burde scoret minimum to mål, men avslutningene sitter dessverre ikke. Gjør et meget godt løp i forkant av den første scoringen. Nivået hans faller noe i den andre omgangen, men han er fortsatt med på å spille frem Odriozola. 

Marco Asensio (5): Overbeviser ingen dette oppgjøret, og virker svært usikker på hva han skal gjøre de gangene han har ballen i beina. Scorer riktignok et mål, og har et par gode pasninger, men er ofte bedre lavere i banen enn offensivt. 

Vinicius Júnior (8): Får sin første kamp fra start for Los Blancos, og unggutten skuffet absolutt ikke. Viser frem en trygghet, og en glede ved spillet som få andre på hans alder gjør. Burde muligens avsluttet kampen med 4-5 målgivende pasninger om resten hadde scoret på hans gode pasninger. Kunne også scoret et mål, men tverrliggeren stod i veien. Får med seg en målgivende pasning. 

Karim Benzema (6): Scorer et mål, hvor han enkelt dytter ballen over målstreken. Gjør noen gode løp, hvor han skaper rom og muligens burde fått ballen foran mål. Helt ok opptreden fra franskmannen, som blir byttet ut i pausen. 

Innbytterne: 

Nacho Fernández (5): Kommer inn for Ramos, og bærer kapteinsbindet i den andre omgangen. Gjør seg ikke bort, og har relativt god kontroll defensivt. Går på et par offensive løp, og er trygg med ballen i beina. 

Federico Valverde (6): Får en omgang på banen, og gjør seg absolutt ikke bort. Er trygg i pasningsspillet, skaper noen gode kombinasjoner, og jobber godt. 

Cristo Gonzalez (N/A): Får ikke mange nok minutter på banen til å få noen vurdering, men scorer i sin debut for Los Blancos, hvilket alltid er meget hyggelig. 

Hva syns du om kampen mot Melilla? 

Pmn6