Extra large referat ramos
SEIER: Real Madrid med seier mot Valladolid på Santiago Bernabéu.

Real Madrid 2-0 Real Valladolid

Los Blancos med seier mot formsterke Real Valladolid.

Real Madrid - Valladolid
Santiago Bernabéu Stadium
La Liga, runde 11
03.november, kl: 16:15

1-0 Kiko Olivas (83') - Selvmål
2-0 Sergio Ramos (88') - Straffespark

Real Madrid vant komfortabelt på bortebane mot UD Melilla onsdag kveld i Copa del Rey 16.delsfinale (1/2). Neste kamp på programmet for Solari og hans mannskap var mot formsterke Real Valladolid på mektige Santiago Bernabeu. Solari kom med uttalelser i forkant av kampen om at han ønsket å se et Real Madrid-lag som vant La Décima, La Undécima, La Duodécima og La Decimotercera.

Real Madrid: Courtois – Odriozola – Nacho – Ramos – Reguilon – Kroos - Casemiro (Isco 56') – Modric – Bale (Lucas 71') – Benzema – Asensio (Vinicius Jr 73').

Real Valladolid: Masip, Mayona, Olivas, Calero, Martinez, Antonito, Herrero, Alcaraz, Villa (Verde 69'), Suarez (Plano 76'), Ünal.

Målløst til pause

Real Madrid startet kampen med høy prosentandel ballbesittelse og presset gjestene fra Valladolid godt. Med gode innlegg fra begge sider, kom Gareth Bale og Karim Benzema til flere avslutninger på mål. Real Madrid laget viser at de kan godt kan beholde ballen i laget. Hjemmelaget kom til den første sjansen allerede etter tre minutter spilt med en strålende pasning fra Marco Asensio inn til Karim Benzema, som får avsluttet med et skudd langs bakken, ballen går dog centimeter utenfor gjestenes bur. I kjent stil fortsetter hjemmelaget med hyppige innlegg, og noen minutter senere er Casemiro fremme og nikker ballen mot mål etter en godt innlegg fra Toni Kroos, avslutningen er dessverre midt på mål og keeper er riktig plassert. 

De hvitkledde fortsetter med å holde ballen i laget og kommer til enda et nytt angrep. Marco Asensio fosser fremover og får lagt inn på bakerste, der står Gareth Bale og er nærme ved å nikke inn 1-0. Ballen går dog over mål. Waliseren lander dårlig etter avslutningen og blir liggende, men rister det av seg etter kort tid. 

Gjestene spiller seg mer inn i kampen og vinner et frispark på Real Madrid's banehalvdel. Frisparket resulterer dog kun i en corner. Michel Herrero slår corneren og Enes Ünal vinner duellen, avslutningen går utenfor Courtois stenger. Dommer Jesus Gil Manzano blåser av førsteomgang etter å ha delt ut et gult kort til Marco Asensio.

Real Madrid har vært det beste laget etter første omgang men har ikke vært i stand til å sette de sjansene som har blitt skapt. Reguilón har vært strålende på venstrekanten og har produsert flere gode innlegg. Álvaro Odriozola har også levert en så langt god kamp.

Tverrliggeren i veien

Gjestene starter i gang andre omgang med sterkt press og får tildelt et frispark i farlig posisjon. Skuddforsøket er ikke farlig og Real Madrid forsvaret avverger faren. Videre presser Real Madrid med flere sjanser på mål. Først ute er Casemiro med avslutning på mål etter et strålende innlegg, brasilianeren header ballen mot mål, men Jordi Masip har god kontroll mellom stengene. Noen få minutter senere er også Casemiro involvert etter et godt angrep fra vertene. Bale får skudd på mål etter gode kombinasjoner fra Asensio og Reguilón. Returen ender opp hos Casemiro som fyrer av utenfor 16-meteren, men keeperen får hendene på ballen. 

De neste minuttene klarer ikke Real Madrid å skape noen farlige sjanser. Midtbanegigantene Toni Kroos og Luka Modric forsøker begge på et langskudd, men begge blir blokkert. Vertene setter opp tempo etter vært utover i kampen og kommer til flere store sjanser. Ruben Alcaraz fyrer av et skudd rett utenfor 16-meteren og rett i tverrliggeren, Kaptein Sergio Ramos klarer å hente opp returen og klarere ballen ut av faren. Real Valladolid kommer deretter med en ny sjanse få minutter senere, Toni Villa sender en gjennombruddspasning til Enes Ünal som kommer nærmest alene med keeper - her viser Courtois klasse med en superb redning. 

Gjestene fortsetter å presse Real Madrid forsvaret og kommer til nok en farlig avslutning etter et langskudd igjen fra Toni Villa, skuddet går igjen i tverrliggeren og utenfor Courtois' rekkevidde. De neste tyve minuttene roes spillet ned og ingen store målsjanser skapes. Benzema forsøker flere løp, men vinkes av i offside. Det gjøres flere bytter for begge lag og blant dem er Castilla-spiller Vinicius Jr. Den unge brasilianeren viser umiddelbart ivrighet og skaper god energi ute på venstrekanten. 

Real Madrid får så et heldig mål, Vinicius skjærer innover innenfor 16-meteren og skal legge den i lengste med høyrebeinet, den går via ryggen til Kiko Olivas og passerer Jordi Masip inn i gjestenes nett, dermed er det 1-0 til Los Blancos. Ramos beveger seg høyere og høyere opp i banen i det han ser ut som en ekstra spiss. Noen få minutter senere skaper hjemmelaget en stor sjanse. Vinicius Jr skjærer nok en gang innover og sentrer ballen til Karim Benzema, Fernando Calero kommer i ubalanse og blir tvunget til å takle Benzema på ukorrekt vis, dommeren  blåser i fløyten og gir straffespark i fordel hjemmelaget. Kaptein Sergio Ramos er den utvalgte og stiller seg opp ved straffemerket og chipper ballen midt i mål på fabelaktig vis. Dette er det siste nevneverdige i kampen og det ender derfor 2-0 til Real Madrid. 

Spillervurderinger: 

Thibaut Courtois (6): Spiller en bra kamp med solide redninger. Har en fantastisk redning hvor det fort kunne stått 0-1 til bortelaget. 

Álvaro Odriozola (6): Spiller gode kombinasjoner med midtbaneleddet og viser at innleggs-foten er nøye stilt inn. 

Nacho Fernández (5): Nacho sammen med Ramos i midtforsvaret. Spiller en bra kamp og holder nullen. Litt ute av posisjon i en situasjon, som førte til avslutning på mål for bortelaget. 

Sergio Ramos (6): Kapteinen er solid i markeringer og styrer forsvarsleddet godt. Stepper opp og scorer på straffespark på utmerket vis. 

Sergio Regulión (8BB): Spiller en kjempekamp hvor han gjør nærmest ingen feil. Spanjolen løper opp og ned på venstrekanten og leverer gang på gang klasse-innlegg. 

Luka Modric (5): Den lille magikeren gjorde en OK kamp hvor han viser frem pasningsfoten sin. Klarer dog ikke å gjøre det lille ekstra vi har sett fra han i tidligere sesonger. 

Casemiro (6): Brasilianeren holder godt kål på angrepsrekken til Valladolid og er involverer seg også i angrepsspillet med flere avslutninger på mål. 

Toni Kroos (6): Verdensmesteren viser ro og styrer tempoet godt på midtbanen. Gode kombinasjoner med makkeren Luka Modric. 

Gareth Bale (4): Spiller en kamp hvor han ikke får til stort fremover. Waliseren sender flere pasninger feil og setter ikke de sjansene han får. Levere en kamp langt under det som forventes. 

Karim Benzemza (6): Spiller en god kamp  på topp og jobber godt sammen med vingene. Også ansvarlig for å skaffe straffen som ga Real Madrid 2-0 ledelsen. 

Marco Asensio (3): Spanjolen overbeviser ingen dette oppgjøret og får ikke til mye fremover på banen. 

Innbytterne: 

Lucas Vazquez (3):
Gjør seg bort ved flere anledninger og klarer ikke å skape sjanser, verken med eller uten ball.

Vinicius Jr.  (6): Gjør et svært friskt innhopp og viser glede ved fotballen han spiller. Involvert i begge målene og spiller opp Benzema ved flere anledninger. 

Isco (5): Kommer inn i det 57' minuttet. Involverer seg i flere deler av spillet, men klarer ikke helt å gi det lille ekstra. 

Hva syns du om kampen mot Real Valladolid? 

Pmn6