Extra large presidenten
HVA NÅ? Hva burde Florentino Pérez gjøre nå?

Redaksjonens tanker: Trenersituasjonen

Våre skribenter har kommet med sine tanker angående trenersituasjonen i klubben.

På grunn av reglene i LaLiga, har Los Blancos kun en uke på seg til å ansette en trener på permanent basis. Slik som situasjonen er nå har klubben to valg. Et av de to valgene er å gi Santiago Solari en kontrakt enten ut sesongen eller lengre enn det. Det andre valget er at Pérez må trylle opp Conte, Jardim, Wenger eller noe i den duren ut av hatten i løpet av de neste syv dagene. I den anledning har vi spurt våre skribenter om hva de mener klubben bør gjøre, og hva de mener om sparkingen av Julen Lopetegui.

Hva synes du om sparkingen av Lopetegui?

Hiwa Hosseinzadeh: Jeg synes sparkingen av Lopetegui var trist, men nødvendig. Jeg hadde et håp om at han virkelig skulle lykkes i klubben, og  i mitt hodet hadde han alle muligheter til å klare det også. Til slutt ble det nødvendig å avsette baskeren, og det mener jeg ikke fordi han ikke er god nok for oppgaven, for det mener jeg fortsatt, men fordi at resultatene ble som de ble. Moralen i gruppa var blitt lavere, og Lopetegui nådde ikke gjennom til spillerne. Det var i hvertfall sånn det virket, for det var lite som stemte i lagets kamper.
Jamal Gullberg: Jeg hadde store forhåpninger til spanjolen da han ble annonsert som ny Real Madrid-treneren i begynnelsen av Juli. De første kampene under Lopeteguis ledelse var bra, men samtidig så vi tendenser til svakheter i Real Madrid-laget. Tendensene ble til realitet og baskerens plass ble mer og mer usikker etter flere dårlige resultater. Min personlige mening om sparkingen handler enkelt og greit om resultatene. Vi har fått tyn for sparkingen av Julen i fra flere hold, men det jeg føler ikke blir tatt til konsiderasjon er den vinnermentaliteten som har vært til grunne for laget i så mange år. Fansen til de hvitkledde er av de mest forlangende i verden, og dette vet spillerne, presidenten og ikke minst trenerne.  Trener du verdens beste fotballag må du prestere – om ikke er det ingen nåde. Jeg synes sparkingen av Lopetegui var en god avgjørelse, og noe som ikke kom overraskende for noen. Jeg hadde dog likt å se han få noen kamper til bak roret. 
Martin Hellerud: Jeg er egentlig uenig i sparkingen av Julen Lopetegui. Hovedgrunnen for dette er at det ikke finnes gode alternativer å erstatte han med, og jeg syns heller ikke at prestasjonene hadde vært så ille at han fortjente å miste jobben. Real Madrid hadde hatt enormt med uflaks og i tillegg har de slitt stort med skader. Imidlertid så har jeg god forståelse for at Real Madrid-styret måtte ta en beslutning, med tanke på at resultatene har vært så skuffende som de har vært. Men når man ser på kampene som venter Real Madrid frem til jul, så mener jeg fint at styret kunne vist litt tålmodighet og latt Lopetegui beholde jobben og få sjansen til å snu dette.

Synes du Santiago Solari er egnet til å få jobben som ny Real Madrid-trener?

Hiwa Hosseinzadeh: Jeg synes det er et vanskelig spørsmål å svare på. Ikke har jeg sett veldig mye av Castilla under hans ledelse, og det er aldri lett å vurdere en trener på bakgrunn av et andrelags prestasjoner. Spillerlogistikken er ofte voldsom hver eneste sommer, noe som gjør det vanskelig for en trener å bygge opp et lag. Personlighetsmessig og mentalt virker det som om han vet hva han skal si og hvordan han burde svare for seg, men jeg er mer spent på det taktiske. Han er et ubeskrevet blad som trener, og jeg tror det kan slå ut begge veier. Jeg vet rett og slett for lite om ham som trener, og synes det er vanskelig å dra noe konkret ut av hans tid som trener for Castilla.
Jamal Gullberg: Santiago Solari er først og fremst en karismatisk mann som jeg har veldig sansen for. Han kommer fra en trenerstilling i Castilla med under pari resultater og forventningene mine til argentineren var ikke store da han ble annonsert som den nye Real Madrid-treneren. Jeg personlig hadde håpet på en mer erfaren trener som skulle få skuta på rett vei, men så langt har Santiago gjort en grei jobb, og jeg håper at seiersrekken kan fortsette fremover. Er Solari rett mann for jobben? Jeg synes dette spørsmålet er vanskelig å svare på, men magefølelsen min sier nei – Solari mangler erfaring. Jeg håper jeg tar feil!
Martin Hellerud: Absolutt ikke. Jeg har sett Real Madrid Castilla mye under Santiago Solari, og jeg har enda til gode å bli skikkelig imponert. Resultatmessig har han ikke imponert med unggutta, og prestasjonsmessig har det vært meget grått. Han har heller ingen aura som Zinedine Zidane hadde da han tok over førstelaget, og jeg ser ikke at Solari har denne fordelen som manager. Jeg er minst like negativ til Solari som jeg var positiv til Lopetegui, så får jeg bare håpe at jeg tar like feil.

Hvem håper du får jobben som ny trener?

Hiwa Hosseinzadeh: Jeg har lenge ønsket meg en trener med «mano dura», spansk for «fast hånd». Italienske trenere er jeg også veldig svak for, for de er fenomenalt godt skolerte. Problemene til Real Madrid denne sesongen fremstår for meg som taktiske, og det finnes ingen bedre trenere enn de italienske når det kommer til dette. Allegri og Conte er gode kandidater, men de er nok vanskelig å få inn nå, Jupp Heynckes kjenner klubben fra tidligere og er nok den aller beste løsningen ut sesongen, Arséne Wenger har erfaringen til å løse det, og jeg tror franskmannen også er lysten på en mulighet på tampen av sin karriere i Real Madrid. Wenger/Heynckes blir derfor svaret mitt. En annen trener i samme kategori er Guus Hiddink som nærmest har gjort karriere i å være midlertidig trener fra midtveis i en sesong. Han hadde også vært en god signering synes jeg. Etter sesongen blir det nok flere muligheter, med navn som Mauricio Pochettino, Max Allegri, Antonio Conte og Carlo Ancelotti som plutselig blir mer aktuelle.
Jamal Gullberg: Nå har det vært stille på ryktefronten, så alt tyder på at Solari blir sittende ut sesongen –dersom han skulle klare seg resultatmessig den neste uken. Ved et eventuelt trenerskifte, så håper jeg vår nye mann blir Mauricio Pochettino. Han er en mann med massevis av erfaring og har bygd opp det Tottenham-laget fra bunnen av på fire år. Du leser ikke om trener-spiller uenigheter når det kommer til Pochettino, og det tror jeg nettopp er fordi han behandler enhver spiller likt og bygger opp en enorm respekt. Jeg tror at en slik manager i Real Madrid hadde vært fantastisk. Jeg håper derfor at argentineren sitter i sjefsstolen en gang i fremtiden. 
Martin Hellerud: Ut ifra de som er kandidater nå så håper jeg at Real Madrid tar en liten sjanse og henter Leonardo Jardim. Han gjorde det veldig godt med Monaco og bygde opp det laget på nytt flere ganger, og det hadde vært utrolig spennende å sett hva han hadde fått til med Real Madrid. I tillegg er han ikke et så stort navn, og dersom det ikke fungerer så vil det ikke være noen krise om han kun får frem til sommeren for at Real Madrid ønsker å gå for en annen kandidat. 

Til slutt; Hvem tror du ender opp med å få jobben?

Hiwa Hosseinzadeh: Magefølelsen min sier Solari ut sesongen og Pochettino fra neste sommer. En helt fin løsning det, men det kan godt hende jeg tar feil. Pérez har blitt mye flinkere på å holde slike avgjørelser under lokk, noe vi så da Lopetegui ble ansatt. Derfor er egentlig alt mulig, men håper personlig på Ancelotti-retur eller Allegri i sommer. Kan godt være Solari overrasker «alle» og leverer, og selv om vi skal være forsiktige med å dra sammenlikninger til ansettelsen av Zinedine Zidane, er det vanskelig å ikke se likhetene...
Jamal Gullberg: Jeg nevnte dette litt lenger opp her, men dersom Solari fortsetter med Seier mot Plzen og Celta i de kommende kampene, blir han nok tilbudt en kontrakt ut sesongen. Det blir spennende å følge laget fremover og jeg håper uansett utfall de neste ukene at vi velger riktig mann for jobben slik at sesongen berges. Realistisk sett skal vi slå begge lag i de kommende kampene, og da tror jeg det ender med at Solari får jobben.
Martin Hellerud: Slik ståa er nå så er jeg redd for at Santiago Solari blir ansatt ut sesongen, ettersom Real Madrid har levert i tråd med forventningene i de kampene han har fått. Jeg håper ikke dette skjer, fordi de to siste kampene har blitt spilt mot Real Valladolid og Melilla. Jeg har et håp om at Jardim blir hentet inn, men det kommer også an på om han ønsker dette selv – jobben som Real Madrid-manager er jo en jobb der han uansett har alt å tape. Jeg blir heller ikke overrasket om Antonio Conte plutselig presenteres som Real Madrid-manager, men det er ikke en løsning jeg tror vil lykkes.

Hva er dine tanker om trenersituasjonen?

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07