Extra large bale1
USTOPPELIG PÅ SITT BESTE: Alle Real Madrid-supportere vet hvor god Bale kan være.

Fortsatt tålmodig med Bale

Det er ofte waliseren som er "hakkekyllingen" til deler av Madrid-fansen når det butter i mot. Klubben selv derimot viser stor tålmodighet overfor hurtigtoget.

Etter å ha gått målløs i sju strake ligakamper, ble den tidligere Tottenham-spilleren buet på under helgens kamp mot Valladolid. Han opplever nå sin lengste måltørke i sin periode hos hovedstadslaget, og det er nettopp ujevnheten i prestasjoner som har preget Real Madrid-karrieren så langt. 

Som vi har sett så mange ganger før, skal det ikke stå på toppnivået til Bale. Hvem husker vel ikke målet i Copa del Rey-finalen mot Barcelona i 2014 da han parkerte Bartra i sluttminuttene og scoret det avgjørende målet? Og ikke minst det fantastiske brassesparket i forrige sesongs Champions League-finale mot Liverpool? Så mye av grunnen til fansens frustrasjon går nok på forskjellen mellom topp og bunn i hans prestasjoner. 

Vi må tilbake til Champions League-oppgjøret mot Roma 19. september for å finne sist gang Bale satt ballen i nettet. Da spilte Los Blancos sesongens beste kamp til nå, men både laget og Bale selv har vært på en mildt sagt nedadgående kurve etter dette. 

Ser vi på hvordan han startet sesongen, scoret han fire mål i sine første seks kamper, i tillegg til en rekke målgivende. Disse tallene var oppløftende, men fallet i prestasjoner har kostet både han og laget dyrt i det siste. 

Etter at Ronaldo dro til Juventus i sommer, er det Bale som har blitt sett på som hærføreren i angrepet. Mens deler av fansen ikke har vært fornøyd med innsatsen hans de siste månedene, forblir klubben tålmodig med den walisiske landslagspilleren. Hans første mulighet til å overbevise supporterne etter lørdagens piping, kommer allerede i kveldens Champions League-kamp mot Plzen. 

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07