Extra large  1rm4904
DOBBEL: Karim Benzema scoret to ganger i kveldens oppgjør mot Viktoria Plzeň.

Viktoria Plzeň 0-5 Real Madrid

Los Blancos leverte varene, og scoret hele fem ganger onsdag kveld i Tsjekkia.

Viktoria Plzeň 0-5 Real Madrid
Doosan Arena, Plzeň
Champions League, gruppespill (4/6)
Onsdag 7.november, kl:21.00

0-1 Karim Benzema (20')
0-2 Carlos Casemiro (22') - Assist: Toni Kroos
0-3 Karim Benzema (37') - Assist: Gareth Bale
0-4 Gareth Bale (39') - Assist: Karim Benzema
0-5 Toni Kroos (67') - Assist: Vinicius Júnior

Santiago Solari har fått en god start på tilværelsen som hovedtrener for Los Blancos, med storseier i Copa del Rey, samt seier i sin første LaLiga-kamp. Onsdag kveld ventet omsider en ny turnering for argentineren som hovedtrener da Real Madrid tok turen til Tsjekkia og Plzeň. De to lagene møttes til dyst for ikke mindre enn 15 dager siden, og den gang gikk Los Blancos seirende ut på Estadio Santiago Bernabéu. Ingenting annet enn tre poeng ville være godt nok for det spanske hovedstadslaget onsdag kveld, hvilket var nødvendig for å holde følge med Roma på tabelltopp. 

Real Madrid: Courtois - Odriozola, Nacho, Ramos (Sánchez 59'), Reguilón - Kroos (Isco 73'), Casemiro, Ceballos - Lucas, Benzema (Vinicius 61'), Bale

Viktoria Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Hubník, Limberský - Procházka, Hrošovský - Havel (Petržela 38), Čermák (Hořava 61'), Kopic - Chorý (Řezníček 80')

Ketchupeffekten 

Det var vertene fra Tsjekkia som åpnet kampen klart best, og de satte trykk på gjestene umiddelbart. Like før klokka viste ti minutter var de nære å få ballen i mål da Hrošovský skjøt et innlegg inn i feltet som traff Nacho, og endte opp i tverrliggeren, før ballen ble klarert. Et par minutter senere fikk Procházka ballen på siden av 16-meteren, og midtbanespilleren sendte ballen mot bakerste stolpe hvor Chorý kun var et lite sekund for sent ute til å få en tå på ballen. Drøyt femten minutter ut i oppgjøret kom Los Blancos seg mer inn i kampen , og Kroos svingte et frispark inn mot Bale som headet mot mål, men forsøket ble avblåst for offside. Da klokka viste tjue minutter skulle vi omsider få kampens første scoring, Benzema fikk ballen på siden av 16-meteren, og fintet vekk tre menn på vei inn i boksen før han satte ballen frekt mellom beina på Hruška til 0-1. 

Kun to minutter senere så ballen i mål igjen, denne gang etter en dødball. Toni Kroos svingte hjørnesparket perfekt inn i feltet hvor Casemiro fikk stå helt umarkert å heade ballen i det venstre hjørnet til 0-2. Et minutt etter scoringen snappet Benzema opp en svak pasning, og førte ballen med seg inn i feltet hvor han sendte mot Kroos, som fikk en tå på ballen, men forsøket ble blokkert. Like før halvtimen testet Bale skuddfoten fra langt hold, og ballen fikk en ekkel stuss som gjorde at Hruška var nødt til å gi en retur. Den snappet Benzema opp, og stormet inn i feltet, men en god takling hindret franskmannen i å avslutte. Kroos svingte corneren inn i feltet, og Ramos vant duellen, men klarte ikke å heade ballen på mål, før den gikk ut til et nytt hjørnespark. Igjen fant den tyske dødball-spesialisten kapteinen i feltet, men forsøket til Ramos endte et par meter utenfor. 

Like etter halvtimen kom vertene på en liten visitt hvor ballen ble chippet gjennom til Čermák, som tok ned ballen og forsøkte spille den 45 grader ut, dog uten mottaker. Ti minutter før hvilen mottok Kroos ballen i returrommet, og tyskeren forsøkte en avslutning, men en motspiller blokkerte til hjørnespark. Kroos sendte corneren hurtig til Ceballos, som fikk god tid til å sikte inn Bale på bakerste stolpe, og waliseren stusset videre mot Benzema som enkelt headet ballen i mål til 0-3. Et par minutter senere skulle Los Blancos sette spikeren i kista da Lucas stormet fremover på den venstre siden, og slapp til Reguilón. Unggutten dro seg ned mot dødlinja, og sendte ballen inn i boksen mot Benzema som stusset ballen bakover mot Bale. Waliseren var iskald da han fikk ballen, og satte den enkelt i mål til 0-4. Mer skjedde det ikke før hvilen, og Real Madrid gikk i garderoben med en komfortabel ledelse. 

Vakkert fra Kroos

Vertene startet som i den første omgangen med å presse hardt da de kom ut fra garderoben, men tross dette var det Lucas Vázquez som skapte den første halvsjansen med et skudd fra langt hold, som endte et par meter utenfor. Fem minutter ut i omgangen ble Kopic spilt gjennom i feltet, og han fikk avsluttet, men vinkelen var dårlig og Courtois reddet enkelt. Et par minutter senere stormet vertene i angrep etter et hjørnespark fra Los Blancos, og Kopic fikk en ny mulighet da han forsøkte seg fra 16 meter, men Courtois hadde kontroll og bokset ballen over mål. Ti minutter ut i omgangen datt ballen ned hos Ramos etter en corner, og kapteinen sendte ballen via noen spillere og til Nacho som klemte ballen i stolpen, men midtstopperen var offside. 

En time ut i kampen kom vertene fremover på ny, og denne gang var det Hrošovský som forsøkte lykken med et skudd fra 16 meter, dog uten hell. Et par minutter senere var de frempå igjen, hvor de presset på fra siden, og fikk ballen inn i feltet, men forsvaret til Los Blancos gjorde en god jobb med å blokkere skudd, før Limberský smalt ballen himmelhøyt over. Drøyt tjue minutter før full tid ble Vinicius Júnior spilt på løp, og han fosset fremover, før han slapp ballen til Kroos som på vakkert vis chippet ballen over målvakten og i det lengste hjørnet til 0-5. Et lite minutt senere var brassen frempå igjen, og denne gangen sendte han ballen inn i feltet mot Lucas som forsøkte et brassespark, men forsøket endte et par meter til side for mål. 

Et kvarter før full tid sendte Isco en ball gjennom mot Vinicius, og unggutten hadde mulighet til å skyte, men ble ubesluttsom og mister ballen. Vertene stormet omsider rett i angrep etter balltapet, hvor ballen ble spilt inn i feltet mot Petržela som satte hodet til ballen, dog uten å utfordre Courtois nevneverdig. Et minutt på overtid ble muligens Real Madrid snytt for en scoring til, da Isco kombinerte med Bale, før ballen endte opp hos Lucas som enkelt scoret, men dommeren blåste - feilaktig av for offside. Real Madrid fikk omsider en sjanse til da Vinicius sendte ballen til en umarkert Bale i feltet, og waliseren klemte til, men krysset av stengene stod i veien. Mer skjedde det ikke i kampen, og Los Blancos vant til slutt komfortabelt 0-5 på bortebane. 

Statistikk: 

  • Ballbesittelse: 58%
  • Treffsikkerhet pasninger: 87%
  • Antall pasninger forsøkt: 641
  • Antall pasninger vellykket: 556
  • Distanse dekket: 115km 
  • Antall skudd: 12
  • Antall skudd på mål: 6
  • Baller gjenvunnet: 52

Spillervurderinger: 

Thibaut Courtois (5): Står som vanlig helt feilfritt, som han har gjort omtrent alle kamper denne sesongen. Får noen forsøk mot seg, men ingenting som utfordrer han nevneverdig. Trygg og god i feltet, samtidig som han fordeler ballen greit. 

Álvaro Odriozola (6): Er som vanlig med fremover, og skaper mye uro for den venstre siden til vertene. Begynner kampen litt passiv, men kommer seg mer og mer inn i oppgjøret. Defensivt har han full kontroll, og han gjør totalt sett en godkjent kamp. 

Nacho Fernández (5): Spiller en kamp på det jevne hvor han ikke får alt for mye å bryne seg på bakover i banen. Blir med fremover ved enkelte tilfeller, og pådrar seg et unødvendig gult kort for klaging. Er i tillegg nære ved å score selvmål før ti minutter er spilt. 

Sergio Ramos (5): Som vanlig er han knallbra på både offensive og defensive dødballer, hvor han vinner en rekke dueller. Får ellers lite å bryne seg på, da vertene ikke kommer fremover spesielt mange ganger i kampen. 

Sergio Reguilón (7): Stormer opp og ned langs siden hele kampen, og er flink til å kombinere med den som er på kanten. Er tredje sist på scoring nummer fire, og blir vesentlig mer aktiv offensivt da Vinicius entret banen. 

Toni Kroos (8): Tyskeren spiller en meget god kamp i kveld, og er ikke langt unna å motta prisen for banens beste. Gjør omtrent ingenting feil, slår gode dødballer, vrir spillet som bare han kan, og er i tillegg med fremover når Los Blancos angriper. Dette resulterer til slutt i en scoring, da han chippet inn 0-5 på vakkert vis. Meget god kamp. 

Carlos Casemiro (6): Gjør som han alltid gjør, og bryter opp spillet til motstanderen på midtbanen, samt gjenvinne baller når de er tapt. I tillegg er han som vanlig like begrenset offensivt, hvor han blir ubesluttsom, men på dødballer er han god, og han belønnes med en scoring etter en flott heading. 

Dani Ceballos (7): Har vært den absolutt mest stabile midtbanespilleren denne sesongen, og som ved tidligere anledninger så ser han ut til å kose seg på banen. Går av motspillere ved behov, strør pasninger, og er aktiv i den offensive delen av spillet. Tredje sist på scoring nummer tre. 

Lucas Vázquez (5): Starter kampen helt håpløst, hvor han blir løpende mye i mellom, og posisjonerer seg litt lavt i banen. Kvikner omsider noe til da Odriozola hjelper til mer fremover i banen. Hadde et flott forsøk på brassespark, og ble muligens snytt for en scoring på overtid. 

Karim Benzema (8 BB): Franskmannen tar ansvar onsdag kveld, og går i spissen for resten av laget når det angår det offensive spillet. Gjør en meget flott prestasjon da han finter seg gjennom halve forsvaret til vertene, og setter ballen mellom beina på 0-1. Han får også med seg en scoring til da han header inn 0-3, samtidig som han får med seg en målgivende pasning på målet til Bale. Banens beste med hårfin margin til Kroos. 

Gareth Bale (4): Er ikke helt med i begynnelsen av kampen, og blir løpende litt i mellom uten å vite helt hvor han skal posisjonere seg. Det kommer seg omsider etterhvert, og han får med seg en scoring samt en målgivende pasning. Waliseren sliter dog som midtspiss etter at Benzema forlater banen, og skaper ingenting. 

Innbytterne: 

Javi Sánchez (5): Får sin debut i Champions League for Real Madrid, da han erstatter Ramos. Gjør ingen om noen feil, men har heller ikke veldig mye å gjøre. Trykker til i duellene, og klarerer unna det han skal. 

Vinicius Júnior (6): Får nye minutter under Solari, og brassen skuffer ingen. Er leken med ballen, og meget uselvisk da han hele tiden leter etter spissen. Gjør noen gode løp, og har noen flotte bevegelser, og får med seg en målgivende pasning. 

Isco Alarcón (5): Kommer inn på et tidspunkt hvor kampen er død, og seieren er sikret. Forsøker omsider å prege kampen, og har noen gode kombinasjoner samt pasninger, men det blir ikke det helt store. 

Har du tro på seier mot Celta Vigo på bortebane søndag kveld? 

Pmn6