Extra large keylor
VRAKET: Keylor Navas ble tilsynelatende vraket til onsdagens Champions League-kamp mot Viktoria Plzeň .

Hva skjer med Keylor Navas?

Keylor Navas virker å være ett offer for endringer etter at Solari overtok som trener.

Keylor Navas har vært Real Madrids førstevalg på keeperplass siden Iker Casillas forlot klubben i 2015. Siden den tid har Real Madrid opplevd en av sine mest suksessrike perioder i klubbens historie og vunnet tre Champions League-titler på rad, noe ingen klubb har klart tidligere. Mellom stengene i denne perioden har den costaricanske keeper vært og gjort flere gode kamper og viktige redninger for Los Blancos. Ferskt i minne er også fjorårets semifinale i Champions League hvor Keylor Navas var Real Madrid beste spiller og avgjørende for at Real Madrid skulle spille finalen i Kiev. Likevel har det stadig vekk blir ryktet at Real Madrid var ute etter ny keeper og David De Gea-ryktene har gjenoppstått stort sett hvert overgangsvindu. I sommer ble Thibaut Courtois hentet til den spanske hovedstad og spekulasjonene startet. Hvordan skal Real Madrid løse keepersituasjonen? Hvem blir førstekeeper?

Keylor Navas startet sesongens to første kamper i La Liga for Real Madrid i påvente av at Thibaut Courtois skulle bli kampklar etter et langt verdensmesterskap. Keylor Navas gjorde likevel sakene sine svært godt og det virket vanskelig for daværende trener Julen Lopetegui å benke den costaricanske keeperen. Likevel var det Courtois som stilte seg mellom stengene i La Ligas tredje runde mot Leganés, mens Keylor Navas var tilbake i mål i Real Madrids første kamp i Champions League mot Roma. Derfor virket det ganske tydelig at keepersituasjonen var løst og at Keylor Navas skulle være «cupkeeper», mens Courtois skulle stå i mål i kampene i La Liga. Slik var situasjonen under Julen Lopetegui, men da motgangen begynte og til slutt resulterte i at den baskiske treneren fikk sparken ble det ropt ut etter forandringer og mye tyder på Keylor Navas har blitt offer for en slik endring.

Onsdag kveld ble Real Madrids startellever offentligjort til kampen mot Viktoria Plzeň  i Champions League. Der var Keylor Navas ikke å finne i startelleveren. Det var derimot Thibaut Courtois. Det var ingenting som tydet på en skade for den costaricanske keeper, og det meste pekte mot regelrett vrakingen av Navas. I følge den spanske avisen MARCA hadde Keylor Navas forutsett at dette kom til å skje, men at det likevel var et stort sjokk for ham da lagoppstillingene ble annonsert. Avisen skriver også at Keylor ikke forstår hva han har gjort for å fortjene en slik behandling fra klubbens side. Samtidig melder avisen, som ofte er en god kilde på Real Madrid, at dette er en avgjørelse Santiago Solari har gjort for å endre dynamikken i førstelaget etter ønske av klubbpresident Florentino Pérez. Uavhengig av hva grunnen er det er det likevel ingen tvil om hva Keylor Navas har gjort som førstekeeper for Real Madrid og hva han har oppnådd under Zinedine Zidane. 

Keylor Navas har for øvrig også valgt å bli i Madrid framfor å reise på landslagsoppdrag med Costa Rica. Dette skal være grunngitt med at costaricaneren ønsker å bli i Madrid og fokusere på situasjonen i Real Madrid, ifølge Costa Ricas landslagstrener Ronald González. Keylor Navas har alltid vist gode verdier om hardt arbeid og dedikasjon i løpet av sin tid i den spanske hovedstad, og dette er nok en gang tydelig når Navas velger å bli i Madrid for å løse situasjonen og kjempe om plassen sin. Det er selvsagt slik at Keylor i realiteten kun har blitt vraket i ett tilfelle og det gjenstår å se hvor rett MARCA har i at Santiago Solari og Florentino Peréz har valgt å begrense Navas’ spilletid til Copa del Rey. Det faktum at Navas likevel har valgt å bli igjen i Madrid for å løse situasjonen er et tegn på at problemet er reelt og at Navas kanskje skal ha en viktig avgjørelse å ta i løpet av den kommende tiden.

Synes du at Navas fortjener mer tillit?

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07