Extra large f r celta
TRE PÅ RAD: Real Madrid har vunnet tre kamper på rad etter at Santiago Solari overtok som trener.

Før kampen: Celta Vigo (B)

Real Madrid gjester Balaídos til kampen mot Celta Vigo på søndag.

Celta Vigo - Real Madrid
Estadio Municipal de Balaídos, Vigo
La Liga Santander, runde 11
Søndag 11. november, kl. 20:45
Strive

Real Madrid gjester Balaídos og Celta Vigo til den svært tøffe bortekampen som kan avgjøre Santiago Solaris skjebne som Real Madrids hovedtrener. Real Madrid virker å ha snudd den dårlige situasjonen og står nå med tre seire på de tre siste kampene. Sist onsdag ble det en svært overbevisende 5-0-seier borte mot Viktoria Plzeň i Champions League. Også i La Liga har Los Blancos maktet å komme tilbake på vinnersporet etter 2-0 seieren mot Real Valladolid forrige lørdag. Nå står en særdeles tøff bortekamp mot Celta Vigo for tur. 

Solari på permanent basis?

Santiago Solari tok over som Real Madrids midlertidige trener etter at Julen Lopetegui fikk sparken. Det ble sagt i media at argentineren kun kom til å sitte som hovedtrener i maks 15 før dager før en erstatter skulle være klar. Nå er det likevel mye som tyder på at erstatteren er klar, og at det er Santiago Solari selv. Flere medier har den siste uken stort sett vært enige i at Solari får fortsette som Real Madrids hovedtrener ut sesongen. Solari skal også ha støtte i spillergruppa og de viktige figurene i garderoben ønsker å beholde treneren. Styret skal også være svært fornøyd med innsatsen argentineren har gjort og de liker endringen i dynamikken i spillergruppa som de har sett de siste ti dagene. Denne avgjørelsen står likevel og vipper på kampen i Vigo dersom man skal tro det nyhetsutgivere skriver. Så lenge Real Madrid ikke går på en vanvittig smell på Balaídos mot Celta Vigo på søndag vil Santiago Solari få fortsette som hovedtrener. 

Santiago Solari har selvsagt klart å snu Real Madrids svært vanskelige periode og styre skipet i riktig retning. Tre seire på tre kamper er fasiten for Real Madrid og Solari den siste drøye uken og null innslupne mål på denne perioden er desto mer imponerende. Real Madrid går altså inn til kampen mot Celta Vigo med en målforskjell på 11-0 på de siste tre kampene. Likevel er det noen spørsmålstegn rundt ansettelsen av den tidligere Real Madrids-spilleren som hovedtrener. Solari skal etter ønske fra Florentino Pérez ha valgt å tilnærmet fryse ut Keylor Navas og kun benytte seg av costaricaneren i Copa del Rey-kampene, noe som ikke har falt i god smak hos mange Real Madrid-supportere. Dette skal være ett av grepene Solari har gjort for å endre dynamikken i spillergruppa. En annen av disse grepene skal være å gi Vinícius Júnior mer og mer tillit på førstelaget, noe som har vært tydelig allerede i løpet av de tre kampene Solari har ledet laget så langt. 

Toppet mannskap?

Som tidligere nevnt er bortekamper mot Celta Vigo alltid svært tøffe og det er ingen grunn til å tro at Santiago Solari ikke er fullt klar over dette. Argentineren vet også at seier på Balaídos kan være nok til å sikre ham drømmejobben ut sesongen, en oppgave han skal ha et stort ønske om å ha. Derfor er det grunn til å tro at Solari velger å komme med han har tilgjengelig til denne matchen. Raphaël Varane, Jesús Vallejo, Mariano og Marcelo er fortsatt skadet, selv om Marcelo og Varane deltok på hele treningen sammen med laget på lørdag. Forsvarerne er nok likevel ikke klare til kampen på søndag. Dani Carvajal, derimot, skal etter alle solemerker være tilbake fra sin skade og fredag kveld meldte MARCA at høyrebacken kunne være klar til kamp allerede på søndag mot Celta Vigo. Carvajal blir nok likevel ikke å se startelleveren. 

Med dette i bakhodet reiser Solari etter alle solemerker med toppet mannskap av det som er tilgjengelig og det er sannsynligvis også det lagoppstillingen kommer til å bære preg av. Spillerne reiser etter denne kampen på landslagspause og det er derfor svært viktig å ikke gå inn i nok et landslagsopphold med et dårlig resultat bak seg. Backfireren blir sannsynligvis lik som den vi så mot Viktoria, i form av Odriozola, Ramos, Nacho og Reguilón. Karim Benzema og Gareth Bale er relativt sikre i startelleveren mens de siste posisjonene kan være noe mer usikre. Casemiro, Kroos og Modric er alle tilgjengelige og det er en god mulighet for at dette blir midtbanetrioen på søndag. Den siste posisjonen i angrepet kan fylles av både Luca Vázquez, Isco, Marco Asensio og Vinícius Jr., og det vil bli spennende å se hvordan Solari skal få kabalen til å gå opp. Isco og til dels Marco Asensio kan også starte på midtbanen og Solari har derfor mange muligheter til søndagens viktige kamp. 

Motstanderen

Real Madrid reiser altså til Vigo for møte med et svært sterkt Celta-lag. Bortekamper i Celta er alltid tøffe oppgjør for det besøkende laget og det blir neppe et annet scenario når Los Blancos gjester Balaídos. Dette stadionet huser opptil 29 000 tilskuere. Celta Vigo hører altså til i den spanske byen Vigo som ligger i den østlige regionen Galicia. Celta Vigo har de siste årene vært kapable til å slå hvem som helst i spansk fotball og laget besitter flere gode fotballspillere. En av La Ligas aller beste målscorere i Iago Aspas er lagets toppscorer denne sesongen, mens Maxi Gómez også vet hvor målet står. Laget har likevel mistet noen nøkkelspillere i sommer da Daniel Wass dro til Valencia og Jonny Casto dro til Atlético Madrid før han ble videre utlånt til Wolverhampton. 

Denne sesongen har dog ikke vært en suksess for galicierne, som for øyeblikket innehar en ellevte plass i La Liga. Det har også florert rykter rundt den argentinske treneren Antonio Mohameds jobb som trener for Celta og hvor lenge han kommer til å ha denne. Celta er som regel svært sterke på hjemmebane, men i inneværende sesong har laget slitt med å vinne kamper i Vigo. Uavgjortresultater mot Espanyol, Real Valladolid og Getafe, samt tap mot Alavés er ikke hyggelige tall for Celta på sin egen hjemmebane. Likevel har Celta en svært god erfaring fra sist gang ett av «storlagene» i La Liga tok turen til Galicia ettersom Atlético Madrid gikk på tap på Balaídos i september. 

Historie

Siden Celta Vigo rykket opp til La Liga igjen etter fem sesonger på andre nivå før 12/13-sesongen har galicierne møtt Real Madrid tolv ganger i La Liga-sammenheng. Real Madrid har gått seirende ut av smått utrolige ti av disse oppgjørene. Celta har likevel gått seirende ut av to av fire oppgjør i Copa del Rey, én av seierne på Balaídos og én på Santiago Bernabéu. Kun én gang har Celta Vigo slått Real Madrid i La Liga siden opprykket i 2012. Dette skjedde i mai 2014 da Celta vant 2-0 på Balaídos etter to scoringer av Charles. Ferskt i minne for mange er nok fortsatt at Celta Vigo slo ut Real Madrid av Copa del Rey i 2016/2017-sesongen etter at galicierne slo Real Madrid på Santiago Bernabéu. 

I løpet av fjorårets sesong møttes Real Madrid og Celta Vigo til dyst to ganger, begge i La Liga. Real Madrid gikk seirende ut av oppgjøret på Santiago Bernabéu med smått imponerende 6-0. Dette var etter to scoringer av Gareth Bale og én scoring hver fra Isco, Kroos og Hakimi. Den siste av scoringene sto Celtas forsvarsspiller Sergi Gómez for. På Balaídos møtte derimot Real Madrid større motstand og hovedstadslaget maktet bare å få med seg ett poeng fra Galicia. Daniel Wass sendte Celta i føringen før to scoringer på to minutter av Gareth Bale gjorde at Los Blancos gikk i garderoben med ledelsen. Maxi Gómez klarte likevel å utligne knappe ti minutter før full tid og kampen endte uavgjort. 

Mulig lagoppstilling:

                                          Courtois
           Odriozola, Ramos, Nacho, Reguilón
                       Modric, Casemiro, Kroos
                           Bale, Benzema, Isco

Hvem håper du starter for Real Madrid mot Celta Vigo?

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07