Extra large  he16670
SCORET IGJEN: Karim Benzema scoret for andre kamp på rad, og står nå med tre mål på to kamper.

Celta Vigo 2-4 Real Madrid

Los Blancos tok tre viktige poeng med en sterk seier over Celta de Vigo på Estadio Balaídos.

Celta de Vigo 2-4 Real Madrid
Estadio Balaídos, Vigo
LaLiga Santander, runde 12
Søndag 11.november, kl:20.45

0-1 Karim Benzema (23') - Assist: Luka Modric
0-2 Gustavo Cabral (56') - [Selvmål]
1-2 Hugo Mallo (60') - Assist: Brais Mendez
1-3 Sergio Ramos (82') - [Straffespark]
1-4 Dani Ceballos 90') - Assist: Sergio Ramos
2-4 Brais Méndez (90+3) - Assist: Iago Aspas

RØDT KORT: Gustavo Cabral (86')

Santiago Solari har fått en positiv start på karrieren som hovedtrener for Los Blancos, med seier i alle tre kamper, og 11-0 i målforskjell. I tillegg til seier i tre kamper, har han også fått med seg seier i tre forskjellige turneringer, da kampene har blitt spilt i henholdsvis Copa del Rey, LaLiga Santander, og UEFA Champions League. Søndag kveld ventet omsider den tøffeste konkurrenten så langt, da Real Madrid reiste til Vigo for å møte Celta de Vigo på Estadio Balaídos. Laget fra den nord-vestlige kysten av Spania har underprestert så langt denne sesongen, men har vist ved flere anledninger at de kan score mål, og er som alltid farlige på hjemmebane. Det var derfor ventet at oppgjøret ville bli særdeles hardt i den siste kampen før landslagspausen. 

Real Madrid: Courtouis - Odriozola, Nacho (Asensio 70'), Ramos, Reguilón (Sánchez 45') - Modric, Casemiro (Ceballos 18'), Kroos - Lucas, Benzema, Bale

Celta Vigo: Álvarez - Mallo, Roncaglia, Cabral, Juncá - Méndez, Beltrán (Mor 63'), Yokuslu, Boufal (Hjulsager 64') - Aspas, Gómez

Benzema med vakker scoring

Det var gjestene fra Madrid som åpnet oppgjøret på Balaídos klart best søndag kveld, og allerede et minutt ut i oppgjøret kom Odriozola fremover. Backen slapp omsider ballen til Benzema, og franskmannen forsøkte seg med et skudd, men Álvarez reddet. Kun et lite minutt senere sendte Bale et langt innkast til Benzema i feltet, og spissen vendte om før han sendte ballen like utenfor den høyre stolpen. Vertene forsøkte å spille seg inn i kampen, hvor de kom fremover etter fem minutter, men ingen av innleggene traff noen medspillere. Ti minutter ut i oppgjøret kom Lucas frem på den høyre siden, og kantspilleren fant Bale i feltet, men headingen til waliseren gikk himmelhøyt over. Et par minutter senere var Mallo på full fart fremover, og backen sendte ballen mot mål, men Courtois reddet forsøket. 

Like før klokka viste tjue minutter var vertene frempå igjen, hvor et par skuddforsøk som begge ble blokkert til slutt endte i hjørnespark. Hjørnesparket ble svingt inn mot Cabral, som i duell med Ramos headet ballen i stolpen, men flaksen var med gjestene fra hovedstaden, og ballen gikk bort fra farlig område. Et par minutter senere fanget Ceballos opp en ball i returrommet, og spanjolen forsøkte et skudd, men forsøket ble for svakt og trillet utenfor. Ved halvspilt omgang skulle vi omsider få kampens første scoring, da Modric sendte en perfekt ball gjennom mot Benzema. Franskmannen tok ned ballen på vakkert vis, og vendte om før han enkelt satte ballen i mål til 0-1. 

Perioden etter målet ble noe mer rolig, hvor ingen av lagene skapte noe nevneverdig på ti minutter. Like etter halvtimen kom omsider Reguilón fremover langs siden, og sendte ballen inn i feltet, hvor Álvarez timet innlegget dårlig, og Benzema fikk muligheten til å heade, men forsøket endte over mål. Et lite minutt senere var gjestene frempå igjen, hvor Benzema fikk med seg ballen gjennom feltet, og sendte kula 45 grader ut mot Bale, som var et lite sekund for sent ute. Lenger ute ventet omsider Kroos som enkelt kunne satt ballen i åpent mål, men tyskeren plasserte kula like over tverrliggeren. Et par minutter før hvilen var Boufal god da han tok seg forbi et par spillere, og sendte ballen til Aspas som forsøkte et skudd, men Courtois hadde full kontroll og reddet. Flere mål ble det ikke, og lagene gikk dermed inn i garderoben på 0-1. 

Målfest

Det ble en jevn åpning på andre omgang, hvor begge lag forsøkte seg tidlig. Først frempå var omsider vertene etter knappe fem minutter, hvor Mallo kom frem på siden og sendte ballen tvers gjennom feltet mot Aspas, og angriperen satte hodet til ballen, men forsøket endte like utenfor stolpen. Et lite minutt senere avanserte Benzema fremover i banen, før han trakk seg innover og klemte ballen knallhardt i tverrliggeren. Fem minutter etter dette var sammen mann frempå igjen, og fintet seg forbi flere mann i 16-meteren, før han smalt ballen via foten til Álvarez, i stolpen og deretter i skulderen på Cabral før ballen lå i mål. Karim gjorde omtrent alt på egenhånd, men får dessverre ikke scoring notert på seg, da Cabral var siste mann innom ballen. 

En time ut i oppgjøret skulle vertene omsider få en redusering, da Mallo stormet inn i boksen og klemte ballen i mål på volley, etter en flott pasning av Brais Méndez. Det var på nytt liv i kampen, og vertene øynet en mulighet til å få med seg poeng. Noen minutter senere kom vertene fremover igjen, og et hardt lavt innlegg ble spilt inn i boksen, men Courtois hadde kontroll og snappet ballen. Drøyt tjue minutter før full tid stormet Ordiozola opp langs siden og kom seg forbi, før han sendte ballen lavt mot Benzema som fikk en tå på ballen, dog uten å ramme målet. Vertene gikk umiddelbart i angrep, og Aspas avanserte fremover i banen før han sendte ballen mot mål med venstre fot, men en god redning fra Courtois i full strekk hindret scoring. Et par minutter senere var Aspas på full fart inn i feltet, men er fantastisk takling av Sánchez hindret angriperen i å få skutt. 

Ti minutter før full tid jaktet Odriozola en ball i feltet, og backen ble felt av en klønete Junca som bommet på ballen, hvilket resulterte i straffespark til Los Blancos. Sergio Ramos gikk frem og gjorde seg klar til å ta straffen, og som vanlig var kapteinen iskald fra krittmerket da han scoret med en "panenka" midt i mål for andre LaLiga-kamp på rad. Et par minutter før full tid kom Gómez inn i feltet, og angriperen skulle til å avslutte, men en fantastisk takling fra Sánchez hindret nok en gang en stor mulighet. I kampens siste ordinære spilleminutt snappet Ceballos opp en ball, og førte fremover i banen før han hamret ballen i krysset fra om lag tjue meter til 1-4. Kanonen til Ceballos var omsider ikke den siste scoringen i oppgjøret, for tre minutter på overtid fastsatte Brais Méndez resultatet til 2-4 da han fikk ballen fra Aspas, og skjøt via en forsvarer og i mål bak en utspilt Courtois. 

Spillervurderinger: 

Thibaut Courtois (6): Gjør ingen nevneverdige feil, og er trygg stort sett hver gang han blir satt på prøve. Har et par gode redninger i første omgang, og et par i andre omgang, og kan ikke klandres for noen av målene, da det første er et godt skudd, og det andre går via en forsvarer. 

Álvaro Ordriozola (7): Løper som vanlig som en "duracell-kanin", opp og ned hele tiden, hvor det ikke står på innsatsen. Spiller solid i forsvar, og lar lite passere. Jakter også ballen som ender i straffespark, og slår noen gode innlegg. Totalt sett en god kamp av høyrebacken. 

Nacho Fernández (5): Spiller en helt ok kamp, og gjør ikke stort ut av seg. Blir heller ikke satt på veldig store tester, men er der han skal være stort sett hver gang. Går etterhvert over til venstreback, men må forlate banen med en skade med tjue minutter igjen å spille. Omfanget av skaden er ukjent. 

Sergio Ramos (6): Midtstopperen og kapteinen scorer nok en gang, og er noe heldig som får med seg en målgivende pasning på scoringen til Ceballos. Han er iskald fra krittmerket, men samtidig slurver han tidvis bakover, og følger ikke løpet til Mallo på den første scoringen. 

Sergio Reguilón (7): Ny god kamp fra den unge backen, som løper konstant opp og ned langs siden. Slår gode innlegg de gangene han kommer i posisjon, og er trygg bakover de gangene gjestene angriper. Må forlate banen like før hvilen med en skade, hvor omfanget er ukjent. 

Luka Modric (7): Kroaten er livlig i begynnelsen av kampen, hvor han slår en meget vakker målgivende pasning til Benzema. Faller litt ut i deler av kampen, men jobber som alltid meget hardt, og kjemper for hver eneste ball. 

Carlos Casemiro (6): Jobber godt de minuttene han er på banen, og bryter opp spillet til vertene. Må dessverre forlate banen etter kun 18 minutter med en skade, omfanget er foreløpig uvisst. 

Toni Kroos (6): Er noe anonym i denne kampen, hvor det blir mer av det usynlige enn det synlige. Slår gode pasninger, men dødballene er under par. Burde ha scoret i første omgang da han setter ballen over på åpent mål. Helt ok kamp fra tyskeren. 

Lucas Vázquez (5): Som vanlig løper kantspilleren utrolig mye, og skaper noen gode kombinasjoner med resten av angrepet, samt Odriozola, men sliter ofte med for mange berøringer, og dribler seg tidvis vekk. Håndterer godt å bli plassert på venstreback, og gjør få feil der. 

Karim Benzema (8 BB): Franskmannen ser ut til å ha funnet formen igjen, og fortsetter der han slapp forrige kamp. Scorer kampens første mål på vakkert vis da han tar ned ballen, vender rundt og klemmer den i mål. Er også involvert i mål nummer to hvor han finter vekk flere forsvarere før Cabral løper ballen i mål. Er banens beste søndag kveld. 

Gareth Bale (4): Fortsetter litt i samme sport som tidligere, hvor han er på banen, uten å skape det helt store. Gjør lite ut av seg, er ikke målfarlig, og binder heller ikke opp motstanderne. Spiller en kamp under par offensivt, men hjelper til godt defensivt. 

Innbytterne: 

Dani Ceballos (7): Kommer inn like etter kvarteret, og tilfører en helt annen spillertype enn Casemiro. Er leken med ballen, kombinerer godt med resten av midtbanen, og er flink til å komme seg unna motstanderne. Kroner kampen med en vakker scoring like før slutt, da han klemmer ballen i krysset. 

Javi Sánchez (7): Kommer inn like før pause da Reguilón må takke for seg, og unggutten skuffer ingen. Virker trygg, og sikker, slår gode pasninger, og har et par svært gode, samt viktige taklinger. Ser ut til å takle nivået meget godt, og presterer de gangene han får tillit. 

Marco Asensio (5): Kommer inn med tjue minutter igjen å spille da han erstatter en skadet Nacho. Skaper noen gode kombinasjoner med sine lagkamerater, og er flink til å holde i ballen, men påvirker ikke kampen nevneverdig. 

Mener du Santiago Solari er rett mann til å lede Real Madrid videre? 

Pmn6