Extra large extra large mario hermoso 27.1.2017
IKKE LENGE SIDEN; Mye har forandret seg for Hermoso siden han spilte for Castilla.

Hermoso: - Ingen har kontaktet meg

Tidligere Castilla-midtstopper og nåværende Espanyol-spiller, Mario Hermoso, satt seg ned med Marca for å prate om landslagsuttaket, ryktene om interessen fra Real Madrid og forandringene i karrieren de siste årene.

For kun et og halvt år siden spilte Hermoso, som ble født i Madrid i 1995, for Castilla. Nå blir han sett på som en av La Ligas mest lovende midtstoppere etter en god sesongstart med Espanyol, og fikk sin første innkallelse til det spanske landslaget fra Luis Enrique. I den anledning valgte han å prate med Marca om de drastiske endringene som har skjedd på den korte perioden. 

Hvor mange uleste WhatsApp-meldinger har du?

Mange. Det er sannheten.

For kun to år siden spilte du mot Arenas de Getxo med Castilla..

Sannheten er at alt har forandret seg raskt. Kategoriske endringer, jeg er heldig som er her. Alt i alt har det vært en positiv opplevelse. Det er historien om utviklingen til en spiller som har vokst og på en kort periode hatt lykken med seg fra Segunda B til landslaget.

Ventet du på at Luis Enrique skulle ta deg ut?

Jeg forventet ingenting. Listen med spillere som fortjener en plass på landslaget er lang, mange av dem har allerede kamper under beltet for Spania. Jeg regnet ikke med å bli tatt ut, men det er bra å se at spillere som spiller for de «mindre» klubbene, og som ikke konkurrerer i Europa, har muligheten til å bli tatt ut. Det betyr at vi gjør det bra. Vi må fortsette på samme måte slik at flere kan motiveres. 

Hvordan så du for deg at landslaget skulle være?

Akkurat slik det er. Jeg har ankommet til en god atmosfære og god stemning blant spillerne. Vi kjenner alle hverandre, ettersom vi konkurrerer mot hverandre uke etter uke. Jeg så for meg at det skulle være en god atmosfære. 

Har du innsett at kampen i Zagreb blir en slags finale?

Ja, logisk sett er det en kamp om liv og død. Vi kjenner til Kroatia godt og nivået de viste i VM. Det blir en vanskelig kamp.

Hva har ledet Mario Hermoso til landslaget?

Godt defensivt arbeid. Jeg er en forsvarsspiller og det er min hovedoppgave. Å være aggressiv og vinne tilbake ballen.

Hvem er ditt forbilde som midtstopper?

Sergio Ramos, som minner meg om meg selv; på jakt etter ballen, med en sterk personlighet, som tar risikoer og forsvarer høyt på banen.

Sergio har 160 kamper for Spania. Mellom dere tre andre midtstoppere er det kun seks kamper.

Siden jeg har vært heldig nok til å bli tatt ut til troppen, skal jeg ikke misbruke muligheten. Jeg håper å prestere på et høyt nivå så treneren får tillit til meg og føler at jeg er en viktig del av dette laget. Men først og fremst må jeg gjøre ting riktig på klubbnivå.

Hva skyller du Rubi?

Litt av alt. Det er han som tok sjansen på spillestilen vår, han har bragt noe til klubben som Espanyol manglet. Fansen burde være oppmuntret og ha troen på laget. Det har heller ikke vært store forandringer i troppen, han signerte Borja men ellers har laget endret seg innad. Det er godt gjort som trener og viser at filosofien hans fungerer.

Hvor langt kan Espanyol gå?

Vi skal prøve å holde den gode formen gående frem til siste kampdag. Vi ønsker å fortsette å vinne, spille bra fotball og ha troen på at vi kan toppe tabellen.

Hermoso ankom akademiet til Real Madrid i 2005 i en alder av 10 år. Frem til overgangen til Espanyol i fjor sommer, klatret han alle nivåene i akademiet - og fikk sine første minutter med a-laget under en kamp mot Millonarios i Trofeo Santiago Bernabéu, da Mourinho byttet han inn i andre omgangen. Laget vant kampen til slutt 8-0. Den siste perioden har ryktene om at klubben ønsker å signere Hermoso tilbake til Madrid vokst. Den unge spanjolen er likevel forsiktig med å la seg rive med, da han ikke ønsker å fokusere for mye på fremtiden - men heller det som skjer nå. Journalisten fra Marca var likevel interessert i å høre hvordan han reagerte da han leste nyhetene i Marca. 

Hva skjedde da du så forsiden i Marca om at Real Madrid var interessert i å signere deg tilbake?

Jeg fokuserer ikke på fremtiden. Det kan være positive eller negative hendelser, men det er ikke noe jeg ønsker å spekulere om. Jeg er glad i Espanyol, de stolte på meg og jeg er takknemlig overfor klubben. Jeg vil alltid respektere dem. På dette tidspunktet tenker jeg ikke på å endre noen ting.

Kan man si nei til Real Madrid?

På dette tidspunktet vet jeg ingenting. Ingen har kontaktet meg. Hvis situasjonen oppstår, vil jeg sette pris på det.

Nacho har åpnet dørene for flere..

Det han sa var vakkert. Det er herlig at han prater om meg på den måten. Jeg ønsker å takke han og håper han er frisk igjen snart.

Du kjenner Solari. Vil han oppnå suksess med Madrid?

Helt sikkert. Han har vært en spiller selv og kjente til den dårlige stunden klubben gikk gjennom. Han vet hva som må til for å endre dynamikken, noe som allerede har blitt forbedret. Han vet godt hvilke aspekter som må forandres og forbedres.

Har du pratet med Javi Sanchez de siste dagene?

Nei, det har jeg ikke.

Burde klubben hente tilbake den tidligere Castilla-stopperen?

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07