Extra large 0 23451
MÅLFARLIG: Sergio Ramos er La Ligas mestscorende forsvarsspiller så langt denne sesongen.

Mestscorende forsvarsspiller

Sergio Ramos mål mot Celta Vigo var kapteinens fjerde mål i La Liga denne sesongen.

Da Sergio Ramos overlistet Celta Vigo-målmann Sergio Alvarez og scoret på straffespark mot Galicia-laget, nettet han for fjerde gang i La Liga denne sesongen. Det gjør han til den mestscorende forsvarsspilleren i La Liga så langt denne sesongen. Bak han på listen over forsvarsspillere med flere mål denne sesongen følger Marcelo, Godín og Filipe Luis (Atlético), Júnior Firpo (Betis), Foulquier (Getafe) og Hermoso (Espanyol), alle med 2 mål. 

Alle Sergio Ramos sine mål denne sesongen har kommet fra ellevemeteren. Det var før årets sesong usikkert hvem som kom til å ta over ansvaret om være fast straffeskytter for Real Madrid. Men det tok ikke lang tid før vi fikk svar på det spørsmålet. I serierunde 2 fikk Real Madrid straffespark mot Girona på Montilivi. Her åpnet Ramos målkontoen for årets La Liga-sesong. Etter det har han scoret på straffespark mot Leganes, Real Valladolid og nå sist mot Celta Vigo på søndag.  

"Panenka-straffe"

Måten han har utført disse straffene på har også vakt oppsikt. 3 av målene har kommet på såkalte «Panenka»-straffespark, og 2 av dem kom etter hverandre. Marca har vært i kontakt med mannen bak den velkjente straffen, Antonin Panenka. 

Jeg elsker når Ramos gjør det, og jeg tror at han har gjort det flere ganger allerede, som i EM i 2012. Jeg tror han kan være min beste" imitator ", den spilleren som er best til å ta Panenka-straffe fordi han har gjort det så mye. Folk vet om det, men han klarer fortsatt å gjøre det igjen, og det er flott. For meg øvde jeg på det i to år før EM i 1976. Jeg la merke til at alle målvakter alltid kastet seg til den ene siden eller den andre, så det ville være fint å sette det nedover i midten.

Flere mål i vente

Sergio Ramos er kjent for å være en forsvarsspiller som scorer mange mål. Så langt i Real Madrid-karrieren har han scoret totalt 78 mål. Målene i Madrid-trøya har kommet i følgende konkurranser: La Liga (57 mål), Champions League (11), Copa del Rey (fire), VM for klubblag (to) og UEFA og Spansk Supercup (to stykker). Som ny fast straffetaker for Los Blancos er det store muligheter for at kaptein Sergio Ramos kommer til å få enda flere fulltreffere i mål som Real Madrid-spiller i fremtiden.

Er du trygg på Sergio Ramos som fast straffetaker?

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07