Extra large james
SKADET: James Rodriguez er for øyeblikket ute med en skade i halvannen måned.

Spillere som har slitt siden de forlot Madrid

MARCA har kommet med en artikkel om spillere som har slitt siden de forlot Real Madrid.

Det er flere årsaker til at spillere forlater Real Madrid. Noen prøver lykken andre steder med tanke på å få mer spilletid, mens andre rett og slett ikke lenger er ønsket av klubben. Det en god del spillere har til felles, er at de oppdager at gresset sjeldent er grønnere på andre stadioner. I denne artikkelen kommer en liste med spillere som har slitt siden de forlot verdens største klubb.

James Rodriguez (2014-2017)

Etter et fantastisk verdensmesterskap med Colombia i 2014 , ble James Rodriguez hittil den siste galacticoen som ble hentet til klubben. Los Blancos betalte 75 millioner Euro for midtbanespilleren, og hans første sesong i klubben under Ancelotti var helt fantastisk med 16 scoringer og 18 målgivende pasninger. Dessverre falt hans prestasjonsnivå og han slet stort med spilletid de neste to sesongene under Zinedine Zidane. I forkant av 2017/2018-sesongen ble colombianeren sendt på utlån til Bayern München med opsjon på kjøp for å bli gjenforent med daværende Bayern sjef, Carlo Ancelotti. Hans første sesong i Bundesliga var ganske bra da han leverte åtte scoringer og elleve målgivende pasninger. I forkant av inneværende sesong ble Niko Kovac ny Bayern-trener. Det har ikke vært bra for James i det hele tatt, som kun har vært på banen ved elleve anledninger. Ryktene skal ha det til at Kovac og James har havnet i en del harde diskusjoner, og Bayern vurderer nå og ikke aktivere kjøpsklausulen. Det kan fort bety at vi får se James tilbake igjen i Madrid. Dette er det en god del Real Madrid-supportere som sterkt ønsker skal skje.

Mesut Özil (2010-2014)

Tyskeren ble i likhet med James Rodriguez hentet etter å ha levert et fantastisk verdensmesterskap. Forskjellen er at Özil ble hentet fire år tidligere, men det er likevel en god del likheter mellom disse to spillerne. I hans første sesong i klubben trollbandt han Bernabéu-publikumet med seks scoringer og hele 19 målgivende pasninger. Hans gode prestasjoner fortsatte i de to neste sesongene, men så begynte problemene å komme. Tyskeren følte seg utilpass når Mourinho fikk sparken og ble erstattet av Carlo Ancelotti. Mot slutten av januarvinduet i 2014 bestemte han seg for å forlate Madrid til fordel for London. I Arsenal har han også levert en god del målpoeng, men det er likevel flere som ikke er begeistret over han i det hele tatt. Hans leverer sjeldent på et stabilt nivå, og preges ofte av småskader og sykdom. Han har også et frustrerende kroppsspråk som fansen ikke setter pris på.  I Champions League har han kun fått oppleve å bli knust, og de eneste titlene han har vunnet i London av betydning er FA Cupen.

Angel Di Maria (2010-2014)

Argentineren ble i 2010 hentet under Mourinhos ledelse. Han spilte jevnt og trutt de tre sesongene portugiseren var klubbens trener, men når Ancelotti tok over slet han i mye større grad med å få spilletid. 2013/2014-sesongen endte likevel på fantastisk vis da han i ekstraomgangene mot Atlético Madrid i Champions League-finalen, nærmest på egen hånd sendte Real Madrid til himmels. Han vant også Copa del Rey med klubben den sesongen. Etter fire år i Madrid ble han solgt til Manchester United for hele 75 millioner Euro. Der leverte han hårreisende svake prestasjoner og ble etter én sesong i Manchester sendt videre til Paris. I Paris blir man kun målt etter suksessen i Champions League og hittil har den vært fraværende. Han får spille en del kamper, men det er tydelig at karrieren hans har pekt nedover siden han forlot den spanske hovedstaden.

Jesé Rodriguez (2014-2016)

Mange trodde at denne mannen skulle bli en av verdens beste fotballspillere. Spanjolen har gått gradene i klubben, og fikk etterhvert muligheten på A-laget der han levert helt fantastiske prestasjoner, blant annet en scoring i El Clasico mot Barcelona. Dessverre skulle den lysende karrieren hans ta en brå vending når Schalke-spilleren Kolasinac taklet han stygt, og han røk korsbåndet. Etter skaden ble aldri Jesé den samme spilleren, og i 2016 forlot han klubben til overraskelse for mange til Paris. Der slet han med spilletid og etter en halv sesong i klubben ble han lånt ut til Las Palmas i LaLiga. I Gran Canaria funket det overhodet ikke, og han ble på ny sendt på utlån, denne gang til Stoke. Heller ikke det funka, og spanjolen er nå tilbake i PSG der han er helt fryst ut av laget og må trene på egenhånd. En så lysende karriere, ble dessverre ikke som han hadde håpet på, til tross for at han fremdeles bare er 25 år.

Álvaro Morata (2012-2014, 2016-2017)

Morata har forlatt klubben ved to anledninger. Først ble Castilla-produktet flyttet opp til A-laget i 2012 under Mourinhos ledelse, og der begynte han sakte men sikkert å tilpasse seg LaLiga-nivået. Under Ancelotti fikk han ikke så mye spilletid, og etter å ha vunnet Champions League i 2014 bestemte han seg for å forlate klubben. I Juventus vant han Serie A og kom til en Champions League-finale. På veien mot den finalen var det hans scoring på Bernabéu mot Real Madrid som ble avgjørende for at Torino-klubben tok seg til finalen. I forkant av 2016-2017-sesongen benyttet Real Madrid seg av en tilbakekjøpsklausul og plutselig var Morata tilbake i Madrid igjen. Under Zinedine Zidane ble han aldri fast i laget, men han fikk likevel en god del innhopp og spilletid. I den sesongen vant han LaLiga og Champions League med Real Madrid, før han nok en gang bestemte seg for å forlate klubben. Denne gangen dro han til Chelsea. Der har han vært preget av at han mistet kompisen sin i en bilulykke, og i hans første sesong i London leverte han kun elleve scoringer. Denne sesongen har han vært litt bedre, men han bommer fremdeles på sjanser som det egentlig ikke bør gå an å bomme på. Han har vært åpen om at han sliter og at han ofte treffer en psykolog for å få karrieren på rett kjøl igjen.

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07