Extra large solari1
GOD START: Santiago Solari har fått Real-skuta på rett kjøl igjen.

Den store stilendringen

Det er ingen tvil om at Los Blancos har lagt om spillestilen etter at Solari tok over for sparkede Julen Lopetegui. Vi ser nærmere på de største forskjellene.

Endringene kan først og fremst deles opp i tre hovedpunkter; aggressivitet, hurtighet og mer mål. Under Lopetegui så vi et mer ballbesittende Real Madrid-lag. Baskeren ville videreføre stilen som hadde gitt ham gode resultater med det spanske landslaget. Ideen var rett og slett å ha mange ballberøringer og ballbesittelse for å åpne opp motstanderens forsvar. Under hans ledelse hadde hovedstadslaget en gjennomsnittlig ballbesittelse på i underkant av 66%, og i ligaåpningen mot Getafe lå den på hele 78%. Den store dominansen i ballinnehav til tross; resultatene uteble. Under den forferdelige rekken på fem kamper da Los Blancos gikk på fire tap og hadde en uavgjort, scoret laget kun én gang (i kampen mot Levante). Målene og resultatene kom altså ikke i takt med økt ballinnehav. Ydmykelsen i El Clasico var siste kapittel i «Prosjekt Lopetegui». Inn kom altså Castilla-sjefen Santiago Solari. 

Nye tider på Bernabéu

Den nye sjefen tok raskt grep i en rekke ting, inkludert formasjon. 4-3-3 ble byttet ut med en 4-2-3-1-variant. Selv om motstanden i hans første kamp i sjefsstolen ikke var all verden, var det ikke tilfeldig at målene igjen begynte å komme mot Melilla i Copa del Rey. 

Etter å ha ledet laget i kun en håndfull kamper, har målsnittet økt betraktelig; fra å ha scoret i snitt 1.5 mål per kamp under Lopetegui, til rett i underkant av 4 mål under Solaris kamper så langt. Og ballinnehavet? Det har sunket betraktelig. Som nevnt tidligere hadde laget til Lopetegui et ballinnehav som i snitt lå på omtrent 66%. Under Solari derimot; drøye 57%. Laget har ikke lidd under det faktum at de ikke lenger har ballen i like stor grad. For utover å score betraktelig flere mål, ser det nå ut til at laget kan ha funnet tilbake til den defensive stabiliteten som så sårt var savnet under Lopetegui. På fire kamper har Los Blancos kun sluppet inn to mål, begge i kampen mot Celta Vigo før landslagspausen. 

Så gjenstår det å se om argentineren har det som skal til for å lede laget til sølvtøy denne sesongen. De første kampene har definitivt vært positive, noe som resulterte i en kontrakt frem til 2021. 

Hva syns du om Solari, og mener du han er rett mann til å lede laget til suksess de kommende årene?

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07