Extra large misforst tt
EKSKLUSIVT INTERVJU: Marco Asensio har tatt en lang prat med MARCA.

Asensio: - Det jeg sa har blitt misforstått

Marco Asensio preger forsidene i MARCA etter å ha blitt intervjuet.

For første gang i hans profesjonelle karriere har Marco Asensio begynt å møte motgang. Det var knyttet store forventninger til han i forkant av denne sesongen når Real Madrid solgte Cristiano Ronaldo uten å hente inn en erstatter. Dessverre har ikke ting gått som forventet og spanjolen har ikke maktet å levere varene. MARCA har fått muligheten til å besøke han, og i denne artikkelen kommer vi til å utgi det eksklusive intervjuet som preger forsidene i den spanske storavisen i dag.

Landslagpausen er nå over, hva synes du om deres to siste kamper med landslaget?

Det har vært greit. Det er alltid fint å møte sine landsmenn og vi har jobbet hardt for å tilpasse oss filosofien til en ny trener. Vi har spilt to kamper som har vært mye bedre enn det resultatet tilsier. Vi var gode mot Kroatia, men tapte dessverre på overtid. Også rundet vi av oppholdet med å slå Bosnia, vi er på rett spor og kommer bare til å bli bedre og bedre.

Hvordan opplevde du reaksjonene på det du sa om at andre burde lede laget?

Det jeg sa har blitt misforstått. Overskriftene ble selvsagt at jeg ikke ville lede laget, men det var ikke sånn jeg mente det. Selvsagt ønsker jeg å lykkes i Madrid, men det må skje sammen med mine lagkamerater, ikke på egen hånd. Jeg kommer til å jobbe hardt for å motbevise mine kritikere. Jeg foretrekker alltid å snakke på banen, og jeg er lysten på at min tredje sesong i klubben skal ende like godt som de to andre.

Ble du overrasket over reaksjonene?

Ja, selvsagt. Det ble skapt overskrifter av noe jeg ikke mente. Jeg skal sammen med mine lagkamerater lede dette laget til enda mer suksess de neste årene.

Hvordan må man være som en type for å lede et lag?

Det varierer fra person til person. Det finnes ingen fasiter i fotball, og alt kan gjøres på ulike måter. Det er viktig å ha et lag som fungerer sammen. Et lag med veteraner, unge talenter og ulike personligheter er viktig.

Sårer det deg når folk sier at du mangler ambisjoner?

Det gjør vondt at enkelte mener at jeg mangler ambisjoner. Helt siden jeg kom hit, har jeg alltid vist at jeg er sulten og ønsker å lykkes. Dette er verdens største klubb, ingen spillere kan spille her uten å ha ambisjoner. De som kjenner meg, og som står meg nærmest vet at jeg er en dedikert person.

Hvilke utfordringer har du vært gjennom på veien til Madrid?

Jeg startet i Mallorca i ung alder, og der måtte jeg alltid vise meg frem for å få spilletid. Når Real Madrid signerte meg var jeg selvfølgelig glad, men jeg visste fremdeles at det var en lang vei å gå. På utlån i Espanyol gjorde jeg det meget godt, og gjorde meg fortjent til en retur til Real Madrid. Her må man kjempe alltid, siden det finnes 24 andre spillere som ønsker å starte hver kamp. En spiller får ikke minutter på banen hvis har har et godt forhold med sjefen eller slike ting, man må gjøre seg fortjent til det.

Føler du at Real Madrid krever mer av deg denne sesongen kontra de foregående sesongene?

Det føler jeg, men det er en grunn til at de krever mer av meg. Det er fordi de tror på mine kvaliteter og vet hvor bra jeg kan gjøre det for dette laget. Jeg liker å bli stilt krav til, og det beste jeg vet er å konkurrere med meg selv. Det å spille i Madrid er vakkert, men det passer ikke for alle, kravene her finnes ingen andre steder i verden. Fortiden blir fort glemt, og det er alltid neste kamp som gjelder. Det ser du med oss denne sesongen også. Vi har vunnet alt de siste årene, men tvert vi får litt motgang er det fullstendig krise.

Hva er dine tanker om ansettelsen av Santiago Solari?

Jeg har vært på banen i de to siste kampene under vår nye trener. Det kommer flere kamper nå, og da får du se hva Solari tenker om meg, men jeg er veldig fornøyd med at han har fått jobben. Resultatene har forbedret seg etter at han tok over og det er det viktigste. Vi var inne i en dårlig periode og det var viktig for oss å vinne kamper igjen.

Hva tenker du om denne sesongen?

Det er altfor tidlig å vurdere nå, det er lenge igjen av sesongen. Det har vært gode perioder og det har vært mindre gode perioder. Sesongen er lang, og med hardt arbeid kommer vi til å oppnå våre mål ved slutten av sesongen. 

Det er vanskelig å spille seg til en fast plass i Real Madrid, sant?

Det er vanskelig men ikke umulig. I Madrid er det alltid fantastiske spillere, og alle kjemper for samme mål. Hvis du ser på alle spillerne som har representert denne klubben gjennom tidene, så finner du ikke en dårlig spiller.

Hvilken type spiller ønsker du å være?

Jeg liker best å spille i midten eller ute til høyre, men det går fint for meg å spille på venstrekanten også. Supporterne ønsker sikkert at jeg skal bidra med enda flere scoringer og målgivende pasninger, og jeg jobber med å utvikle den delen av spillet mitt. 

Denne sesongen har du kun scoret to mål, har det noe sammenheng med at du har spilt ute til venstre?

Det kan godt være, men hele laget har underprestert denne sesongen. Jeg er sikker på at tallene vil bli bedre når vi finner formen igjen og begynner å vinne kamper med enda større margin.

Var du forberedt på at laget ville score mindre mål når Cristiano Ronaldo ble solgt?

Vi har skapt mange sjanser denne sesongen, men scoringene har av en eller annen grunn uteblitt. Det er sånn dynamikken i fotball er, men de siste kampene har det vært mye bedre.

Hvor god kan Marco Asensio bli?

Det vil tiden vise. Jeg vil nå så langt som mulig. Jeg har aldri sammenlignet meg selv med andre spillere, men det jeg kan si er at jeg ønsker å bli nevnt der oppe med de store når karrieren min er over.

Hva er hittil ditt beste øyeblikk som Real Madrid-spiller?

Finalen i Cardiff, uten tvil. Før finalen mot Juventus sa jeg til faren og broren min, at jeg skulle feire sammen med de hvis jeg klarte å score. Det gjorde jeg, og løp rett til de og feiret som en galing. Det er et øyeblikk jeg aldri vil glemme.
Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07