Extra large vini4
FINALIST: Vinícius Júnior er blant finalistene til å vinne årets Golden Boy-pris.

Vinícius blant finalistene til Golden Boy

Vinícius Júnior er blant de siste fem nominerte til den prestisjefylte Golden Boy-prisen.

Vinícius Júnior har vært et lyspunkt i en ellers så skuffende sesong for Real Madrid så langt. Den brasilianske unggutten startet sesongen med Real Madrid Castilla, men har i løpet av sesongen og etter Solari tok over som trener fått mer og mer tillit på førstelaget. Nå er Vinícius Júnior også nominert til den svært prestisjefylte Golden Boy-prisen. Dette er en pris som deles ut til den beste spilleren i verden under 21 år av den italienske avisen Tuttosport. Avgjørelsen vil bli offentliggjort 17. desember i Torino i Italia. 

Vinícius er i godt selskap blant de nominerte og står på listen sammen med Mathijs De Ligt (Ajax), Justin Kluivert (Roma), Patrick Cutrone (Milan) og Trent Alexander-Arnold (Liverpool). I fjor var det Kylian Mbappé, det franske stjerneskuddet som vant prisen. Han er likevel ikke nominert til årets pris. Dersom Vinícius skulle vinne prisen vil han bli den tredje brasilianeren til å bli tildelt utmerkelsen. Real Madrids midtbanemaestro Isco vant forøvrig Golden Boy-prisen i 2012. I går snakket den brasilianske driblefanten med Globoesport om den første tiden i Madrid og hvordan han har funnet seg til rette i den spanske hovedstad og verdens største klubb så langt.

Verken jeg, familien min eller Real Madrid-teamet hadde forutsett denne begynnelsen. Alle visste at vi kom til Madrid dette første året for å tilpasse oss, men vi har klart å finne oss til rette veldig fort.
Da jeg ikke ble kalt opp til førstelaget spilte jeg med Castilla, og det var slik jeg trodde det kom til å bli en stund. Det var jeg som ba om å spille for reservene, det var bedre for meg å være her i Madrid slik at jeg kunne fortsette tilpasningen min. 
Jeg har klart å slå meg ned veldig fort takket være Casemiro og Marcelo. Jeg starter med Castilla og nå får jeg mer tid med førstelaget. Jeg er fornøyd med å ha fått en god start og at jeg skaper sjanser for laget. Jeg vil utvikle meg og bli en bedre spiller men uten å miste det som karakteriserer meg, som er å spille lenger framme. 
Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07