Extra large casillas
TRIST: Det ble en trist ending på Real Madrid-karrieren, men nå forklarer Iker Casillas hvorfor han valgte å forlate klubben.

Casillas: - Ting ville ha blitt verre

I et intervju med Jorge Valdano forklarer en av våre største legender hvorfor han forlot klubben.

Iker Casillas, en mann enhver Real Madrid-supporter har stor respekt for. Los Blancos beste målvakt gjennom tidene valgte i 2015 å forlate klubben etter å ha representert laget i hele 17 år.  Hans store drøm var å legge opp i Real Madrid, men slik gikk det ikke, og nå har han i et intervju med Jorge Valdano forklart hvorfor han valgte å forlate klubben.

Hvis jeg hadde fortsatt i Real Madrid ville ting ha blitt verre. Jeg følte at jeg ikke var ønsket lenger av presidenten, og når jeg hørte om interessen fra Porto valgte jeg å si takk for meg etter 17 fantastiske år.

Debut

Jeg glemmer aldri Real Madrid-debuten min. Jeg delte rom med Fernando Hierro som var kaptein på den tiden, men han ga meg ingen støtte, så jeg måtte som en 18-åring klare meg selv. Kampen var borte mot Athletic Club og jeg gjorde det helt greit, men det var ikke enkelt å debutere borte på San Mamés.

Tøffe tider

I 2000 hadde jeg spilt bra store deler av sesongen, men de siste månedene valgte Vicente del Bosque heller å gå for Cesar i mål. Jeg gråt hele tiden og var knust. Jeg tenkte at jeg måtte forlate klubben, men så vant vi Champions League og det endret alt.

El Clasico

Under Guardiola- og Mourinho-tiden begynte disse kampene å gå fullstendig ut av styr. Det var helt sinnsykt, det føltes som en krig mellom Spania og Katalonia. Jeg er en madridista og vil være det hele livet, men jeg liker ikke når politikk blir blandet inn i fotball på den måten.

Jose Mourinho

Han ble hentet inn for å kjempe mot Barcelona, men jeg likte ikke måten han ville at vi skulle spille på. Spesielt i kampene mot Barcelona sa og gjorde han ting som jeg har null respekt for. Hans siste år i klubben var ikke bra, han hadde ødelagt forholdet med flere av spillerne. Det var ikke bra for han, for meg eller for noen andre i klubben. På den tiden valgte jeg å holde meg stille for å respektere verdiene i klubben, men hadde jeg vært i den situasjonen igjen, ville jeg ha tatt et oppgjør mot han.
Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07