Extra large f r eibar
SEIERSREKKE: Real Madrid slo Celta Vigo på bortebane og utvidet seiersrekken til fire på rad under Santiago Solari.

Før kampen: Eibar (B)

Real Madrid gjester Estadio Ipurúa og Eibar til lørdagens kamp i La Liga.

SD Eibar - Real Madrid
Estadio Municipal de Ipurúa, Éibar
La Liga Santander, runde 13
Lørdag 24. november, kl. 13:00
Strive

Real Madrid gjester Estadio Municipal de Ipurúa og Eibar til lørdagens kamp i La Liga. Endelig er La Liga-fotballen tilbake etter landslagspausen og Real Madrid skal forsøke å holde momentet gående etter den sterke snuoperasjonen de har hatt etter at Solari overtok som trener. Real Madrid slo Celta Vigo i en svært tøff bortekamp før landslagspausen og Los Blancos er nå tilbake i kampen om serieledelsen med kun fire poeng opp til den nåværende serielederen. Real Madrid er avhengig av å vinne lørdagens bortekamp i Baskerland for å ikke falle av i toppen av La Liga-tabellen. 

Spillere tilbake fra skade

Real Madrid var i perioden før landslagspausen svært preget av skadeproblemer, spesielt i de bakre rekker. Kun i siste kampen mot Celta Vigo var det tre (!) Real Madrid-spillere som pådro seg langtidsskader. Dette var Nacho, Reguilón og Casemiro, alle tre defensivt-orienterte spillere, selv om kun Nacho og Reguilón regnes som forsvarsspillere. Landslagspausen har likevel vist seg svært viktig for Los Blancos ettersom flere av lagets viktigste forsvarsspillere har rukket å komme tilbake fra sine skader. Både Carvajal, Marcelo og Varane hadde vært ute med skader i lengre perioder før de begynte å trene med laget like før landslagspausen. Varane startet Frankrikes kamp mot Nederland i Nations League og franskmannen er derfor kampklar når Real Madrid gjester Eibar på lørdag. Det samme er backene Carvajal og Marcelo. Carvajal har hatt et svært langt skadeopphold og er nå tilbake etter over to måneder på sidelinjen. Både Marcelo og Varane har vært ute siden El Clásico i slutten av oktober, og det er kjærkomment nytt for Real Madrid-fansen at disse tre spillerne endelig er tilbake fra skader. 

Marcelo var selvsagt svært viktig for Real Madrid i perioden mellom skadeoppholdene. Han scoret tre mål på tre kamper for Los Blancos i en periode hvor Real Madrid slett betydelig med å finne nettmaskene. Nå er den brasilianske krølltoppen tilbake, og man kan trygt si at det kom til grevens tid med tanke på Reguilón og Nachos skader. I Carvajals skadefravær har Álvaro Odrizola skint på høyreback-posisjon og baskeren har gjort savnet etter Carvajal betraktelig mindre enn hva det har vært de tidligere sesongene. Det vil derfor bli spennende å se hvordan Solari ønsker å bruke Odriozola i tiden framover, og om Carvajal automatisk får tilbake plassen sin i lagoppstillingen. Også Casemiros skadeopphold vil bety endringer i Real Madrids startellever mot Eibar. Både Ceballos, Isco og Valverde kan gå inn og gjøre en jobb på midtbanen med litt rokeringer. Det er også svært sannsynlig at Kroos vil vikariere «Casemiro-rollen» enn så lenge, noe som kan åpne for Isco på midtbanen. Det virker likevel mest sannsynlig at det blir Dani Ceballos som får den siste midtbaneplassen på lørdag, ettersom flere spanske medier har meldt at Solari og Isco ikke går svært godt overens for tiden. 

Målfarlige på bortebane

Når man skal snakke om Real Madrids sesong så langt blir det veldig naturlig å dele den opp i to; sesongen under Lopetegui og sesongen under Solari. Det skal vi også gjøre nå. Real Madrid har nemlig hatt en vanvittig utvikling med tanke på bortekamper etter at Solari overtok som hovedtrener for Los Blancos. Siden Solari ble Lopeteguis arvtager i slutten av oktober har Real Madrid spilt tre bortekamper, hvorav alle tre har endte med seier. Desto mer imponerende er likevel mengden mål Los Blancos har klart å score på disse kampene. 13 mål på tre bortekamper er fasiten for Solari og Real Madrid. Det er selvsagt slik at motstanden i disse tre bortekampene har vært variert. Melilla i Copa del Rey var et oppgjør som Real Madrid var forventet å vinne, mens Viktoria Plzen har vist seg å svært svake til tider i Champions League denne sesongen. Borteseieren mot Celta Vigo er derimot mer imponerende med tanke på at Celta Vigo er et svært vanskelig lag å slå i Vigo, og da spesielt å score fire i denne kampen. 

Selv om motstanden i disse kampen ikke har vært av størst vanskelighet, er det likevel veldig imponerende å score 13 mål på tre kamper, spesielt i lys av de målfattige kampene under Lopetegui hvor Real Madrid ikke maktet å finne nettmaskene i nesten en måned. Nå virker det som om situasjonen har snudd og målene renner inn for Los Blancos. Karim Benzema har vært frisk siden han kom tilbake fra sin skade og franskmannen har scoret fire mål på siste seks kampene i alle turneringer. Det er også tydelig at Real Madrids «flaks» har snudd, og mye av sjansene som ikke gikk inn under Lopetegui har de siste ukene endelig resultert i scoringer. Likevel sitter man igjen med følelsen av at målene må komme fra flere av de store spillerne. Gareth Bale har kun maktet å komme på scoringslisten én gang på over to måneder. Det vil derfor bli svært spennende å se hvem som skal score målene for Real Madrid framover og om Real Madrid klarer å opprettholde den gode målstatistikken. 

Motstanderen

Det er altså SD Eibar som er Real Madrids motstander i lørdagens kamp på Estadio de Ipurúa. Eibar spiller altså sine hjemmekamper på stadionet som har en kapasitet på 7 000 tilskuere og ligger i byen Eibar. Byen ligger nord i Baskerland i Gipuzkoa-provinsen. Klubben ble etablert i 1940 og har siden den tid stort sett spilt i de lavere divisjonene i Spania. Siden slutten av 1980-tallet var Eibar svært stabile i Segunda División men baskerne slet mer etter 2005. Da tilbragt klubben fem av de neste åtte sesongene på Spanias tredje nivå. Likevel har laget hatt en vanvittig utvikling siden 2012/2013-sesongen. To opprykk på rad gjorde at Eibar startet 2014/2015-sesongen i La Liga for første gang i klubbens historie. Første sesongen i La Liga endte med drama for Eibar, da laget i utgangspunktet rykket ned. De ble likevel reddet av at Elche ble flyttet ned til Segunda División av økonomiske grunner. Siden den tid har Eibar etablert seg som et stabilt lag midt på tabellen i La Liga. 

Årets sesong har vært preget av mye ustabile resultat for den baskiske klubben. Laget har hatt flere sterke resultater, inkludert et uavgjortresultat på Wanda Metropolitano mot Atlético Madrid og seire mot Leganés, Alavés, Girona og Real Sociedad. Baskerne har også tapt fem kamper i La Liga denne sesongen. Det inkluderer et sviende 4-0-tap mot Celta Vigo og tap mot Sevilla på hjemmebane. Eibar har likevel bare tapt én kamp mindre enn Real Madrid og ligger kun fem poeng bak Los Blancos. Eibar innehar for øyeblikket en trettene plass i La Liga. Baskerne er heller ikke svært giftige framover på banen og har kun scoret tolv mål i årets utgave av La Liga. Dette er langt fra dårligst i La Liga, men det er på ingen måte særlig imponerende, og lagets toppscorer, Charles, må være den beste utgaven av seg selv dersom Eibar skal score mål mot Real Madrid.  

Historie

Ettersom SD Eibar rykket opp til La Liga for første gang i klubbens historie i 2014 er det ikke svært mange oppgjør mellom Real Madrid og Eibar å se tilbake på. Lagene har likevel møttes åtte ganger tidligere i La Liga-sammenheng i løpet av de fire sesongene Eibar har vært på det øverste nivået i spansk fotball. Los Blancos har hatt svært god kontroll på disse oppgjørene og har gått seirende ut av syv av åtte oppgjør mellom lagene. Det skulle ta hele fem oppgjør mellom lagene før Eibar i det hele tatt klarte å score mål på Real Madrid og dette var også den ene kampen hvor Eibar fikk med seg ett poeng fra oppgjøret mot Real Madrid. Kampen endte da 1-1 på Santiago Bernabéu. Real Madrids dominans i oppgjørene mot Eibar er tydelig når man ser på målforskjellen mellom lagene. 23-3 er fasiten i favør av Real Madrid og fire ganger har oppgjøret endt enten 3-0 eller 4-0 til Real Madrid. 

Også i fjorårets sesong gikk Real Madrid seirende ut av begge kampene mot Eibar. I oktober knuste Los Blancos baskerne på Santiago Bernabéu med hele 3-0. Dette var etter én scoring hver fra Marcelo og Asensio, mens Eibars forsvarsspiller Oliveira sto for det siste målet. I motsatt oppgjør møte Real Madrid likevel betraktelig mer motstand og det tok lang tid før hovedstadslaget sikret seieren i Eibar. Ronaldo scoret to ganger i oppgjøret, hvorav det siste kom kun seks minutter før full tid. Eibars midtstopper Iván Ramis sto for baskernes scoring. Det er dermed tydelig at Real Madrid er fullt klare over hvor tøffe bortekamper kan være mot Eibar og er helt sikkert forberedt på en vanskelig kamp. 

Mulig startellever: 

                                     Courtois
            Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo
                Modric, Kroos, Ceballos
                 Bale, Benzema, Vázquez

Hvem tror du starter mot Eibar i morgen?

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07