Extra large co
CO: Real Madrid har kommet med en offisiell uttalelse hvor de tar avstand fra anklagene til Der Spiegel.

CO - Real Madrid tar avstand fra anklagene

Klubben har kommet med en offisiell uttalelse hvor de benekter anklagene fra Der Spiegel.

Fredag brøt nyheten om at Real Madrid, og spesielt Sergio Ramos har vært under etterforskning for brudd på doping-reglementet. For klubben sin side skal anklagen være at det medisinske apparatet til Los Blancos grep inn, og tok over da ti spillere ble testet etter Champions League-finalen i 2017. I følge mediene skal spesielt Cristiano Ronaldo ha reagert da han klaget over at han alltid var en av de som ble testet, samtidig som dopingjegerne ikke klarte å ta blod fra han på første forsøk. 

Kapteinen til Real Madrid derimot er under etterforskning for to tilfeller, først etter en seriekamp mot Málaga, hvor Ramos valgte å gå i dusjen før han hadde avgitt en urinprøve. Dette skal være mot reglementet, men samtidig er det doping-kontrollørens jobb å se til at spillerne ikke bryter reglene. Kapteinen skal ha blitt advart om at dette kunne få konsekvenser, hvilket det omsider ikke har gjort i ettertid. Tilfelle nummer to kommer fra prøven kapteinen avga etter Champions League-finalen hvor det ble funnet spor av Deksametason, som er et stoff ulovlig å bruke i forbindelse med konkurranse. 

Sergio Ramos var nødt til å forklare seg for UEFA i forbindelse med prøven registrert som "uheldig analytisk funn", hvor han fortalte at klubb-legen hadde gitt han smertelindrende behandling i dagene opp mot Champions League-finalen. Han tilførte også at resten ville komme frem i en medisinsk rapport fra klubb-legen. Han forklarte det slik at Ramos hadde blitt injisert to ganger dagen i forveien av finalen, med et stoff kalt Celestone Chronodose for å lindre smerter i venstre skulder og venstre kne. Dette er omsider ikke det samme stoffet som Ramos testet positivt for, men en ekspert kalt inn av UEFA bekrefter at de to sprøytene med Celestone Chronodose tilsvarer konsentrasjonen av Deksametason funnet i urinen. 

Funnene er kommet frem som en del av Football Leaks sine rapporter, og dokumentene har blitt gitt videre til Der Spiegel som nå har publisert denne rapporten. Saken har fått stor medieoppmerksomhet i dag, og det har selvfølgelig medbragt negativ PR for Real Madrid, på tross av at verken FIFA eller WADA (World Anti-Doping Agency) ønsket å ta saken videre etter at Ramos ikke mottok noen sanksjoner. Spilleren og klubbens lege skal ha mottatt en advarsel for tilfellene, hvor de har fått beskjed om å være forsiktige i fremtiden, men grunnet at UEFA ikke fant grunn til å pålegge spilleren en karantene, samt at FIFA og WADA ikke valgte å anke burde saken være lagt død. Real Madrid har kommet med en offisiell uttalelse i forbindelse med anklagene: 

Med tanke på rapportene publisert av Der Spiegel i forbindelse med vår kaptein, Sergio Ramos, ønsker klubben å uttrykke følgende:

  1. Sergio Ramos har aldri brutt reglementet for anti-doping. 
  2. UEFA ønsket spesifikk informasjon, og lukket umiddelbart saken referert til, hvilket er normalt i slike tilfeller, etter tester utført av eksperter fra både Verdens Anti-Doping Byrå (WADA), og UEFA selv. 
  3. Med tanke på resten av innholdet publisert av den tidligere nevnte utgiveren , så ønsker ikke klubben å komme med noen kommentar, da rapportene inneholder store mangler. 
Pmn6