Extra large  3am5099
BANK: Real Madrid fikk juling av Eibar lørdag formiddag, da det endte 3-0 på Estadio Municipal de Ipurua.

Eibar 3-0 Real Madrid

Los Blancos var sjanseløse lørdag formiddag og tapte sin femte kamp i LaLiga denne sesongen.

Eibar 3-0 Real Madrid
Estadio Municipal de Ipurua, Eibar
LaLiga Santander, runde 13
Lørdag 24.november, kl:13.00

1-0 Gonzalo Escalante (16')
2-0 Sergi Enrich (51') - Assist: Marc Cucurella
3-0 Kike García (57') 

Det har vært nok en landslagspause hvor en rekke spillere fra Los Blancos har vært i aksjon for å avslutte gruppespillet i Nations League. Disse pausene i klubbfotballen hvor spillerne har reist til sine respektive landslag har tidligere resultert i en rekke skader for Real Madrid, men denne gang er situasjonen motsatt da flere spillere har kommet tilbake fra skader. Dette gjorde at Real Madrid stod med sin tilnærmet beste startellever i forkant av oppgjøret mot Eibar, hvor en rekke sentrale spillere var klare for dyst. Ettersom Atlético og Barcelona møtes til dyst denne runden var tre poeng ekstremt viktig lørdag formiddag, da man muligens kunne knappe inn på forspranget til rivalene. 

Real Madrid: Courtois - Odriozola (Carvajal 52'), Varane, Ramos, Marcelo - Modric (Isco 63'), Ceballos, Kroos - Bale, Benzema, Asensio (Vinicius 73')

Eibar: Riesgo - Pena, Oliveira, Ramis, Angel - Orellana (Alvarez 83'), Escalante, Jordan, Cucurella - Enrich (Charles 73'), Kike (De Blasis 88')

VAR 

Det var vertene som var først frempå i starten av kampen, og det tok ikke lang tid før Kike forsøkte seg fra langt hold. Angriperen tok ned ballen på brystet, og klemte til på halv volley, hvor ballen gikk i en bue over Courtois, men sisteskansen ble reddet av stolpen som stod i veien for skuddet. Et par minutter senere lå ballen i mål på motsatt side da Bale ble spilte i bakrom og klemte ballen i mål, men waliseren ble korrekt avblåst for offside. Samme mann var frempå kort tid senere, hvor han sendte et lavt innlegg inn i boksen, men verken Benzema eller Asensio nådde frem. Ti minutter ut i oppgjøret gikk det hurtig med Los Blancos da de spilte ballen fremover på et touch, og Asensio fant til slutt Benzema i feltet. Franskmannen fikk en fot på ballen, og sendte kula mot mål, men forsøket ble reddet på strek av en forsvarer. 

Et kvarter ut i oppgjøret fikk Enrich muligheten med hodet da et hjørnespark ble sving inn, men headingen endte et par meter til side for mål. Kun to minutter senere stormet vertene i angrep, hvor ballen endte hos Cucurella på siden, som fant Kike i boksen. Angriperen satte foten til ballen, men forsøket ble reddet av Courtois, før returen omsider ble satt i mål av Escalante. Dommeren ventet med å godkjenne målet grunnet en mulig offside, men ved hjelp av VAR ble målet godkjent. Etter scoringen fulgte en periode på et drøyt kvarter hvor ingen av lagene skapte noe nevneverdig. Med ti minutter igjen av omgangen fikk Bale mulighetene på frispark like utenfor 16-meteren, og waliseren sendte balle mot det lengste hjørnet, men Riesgo reddet. Et lite minutt senere forsøkte Modric lykken med den venstre foten, men forsøket ble for svakt og lagene gikk til hvilen på 1-0. 

Forsvaret svikter

Som i den første omgangen, så var det vertene som åpnet best etter hvilen. Cucurella dro seg frem langs siden etter et par minutter, og sendte ballen mot Enrich, men angriperen headet over. Fem minutter ut i omgangen skulle Eibar omsider øke ledelsen, da Odriozola mistet ballen bak i banen, og Cucurella sendte ballen mot Enrich. Angriperen fikk stå helt alene i feltet, og avsluttet kaldt i det lengste hjørnet til 2-0. Odriozola måtte forlate banen med en skade etter scoringen, og Carvajal kom inn. Backen brukte ikke lang tid på å bemerke seg, da han etter et par minutter stormet fremover, og sendte ballen inn boksen mot Asensio, men kanten nådde ikke frem. 

Like før klokka viste et time spilt så var vertene frempå på ny, hvor ballen ble sendte gjennom feltet fra høyre, og Cucurella snappet opp. Kanten sendte ballen inn i feltet, hvor den var innom Courtois før Kike fikk stå helt fri og sette ballen i mål til 3-0. Fullstendig overkjøring fra vertene sin side. Kun fem minutter senere var Orellana på full fart fremover, og kanten slo en frekk tunell på Ceballos før han sendte ballen mot mål, men Courtois gjorde en god redning og hindret scoring. På det påfølgende hjørnesparket fikk Kike stå helt fri, men angriperen sendte ballen til side for mål. Noen minutter senere var Bale på vei fremover langs siden, og kanten fant Benzema i feltet, men innlegget var for høyt, og glei av hodet til franskmannen. 

Tjue minutter før full tid sendte Marcelo en god pasning gjennom mot Benzema, som fikk med seg ballen forbi to forsvarere, men Riesgo var med på notene, og avverget. Et kvarter før slutt sendte Ángel et innlegg mot innbytter Charles, og angriperen forsøkte en spektakulær variant hvor ballen fikk retning mål, men igjen var Courtois god og hindret scoring. Real Madrid forsøkte å presse på mot slutten, men Eibar fortsatte og presse høyt og ballen ble værende på Los Blancos sin banehalvdel. Like før full tid forsøkte Vinicius seg etter å ha dratt seg innover i banen, men avslutningen ble for svak og trillet til side for mål. Flere sjanser ble det ikke, og Real Madrid ble rett og slett banket på Estadio Municipal de Ipurua. 

Spillervurderinger: 

Thibaut Courtois (6 BB): Sisteskansen fra Belgia gjør egentlig en meget god kamp, hvor han har en rekke gode redninger, på tross av at han slipper inn tre mål. Gjør en god redning i forkant av den første scoringen, og er sentral i å hindre vertene utover i kampen, slik at man "kun" taper 3-0. 

Álvaro Odriozola (2): Klarer ikke å prege oppgjøret med sitt offensive spill, og slipper ikke til langs siden. Gjør i tillegg en meget svak inngripen i forkant av scoring nummer to hvor han mister ballen i forsvar. Sliter med Cucurella gjennom hele kampen, og må forlate banen med noe som kan likne en strekk. 

Raphaël Varane (3): Er som vanlig sterk i luftrommet, og vinner de fleste lange ballene som slås opp. Klarer dog ikke å prege kampen med sitt forsvarsspill, da vertene slipper til alt for lett. Ingen av målene er direkte hans feil, men han overbeviser ingen i dag. 

Sergio Ramos (1): Kapteinen er fullstendig ute av form, og bommer stort sett med det meste han gjør i dag. Pasningene sitter ikke, posisjoneringen er svak som vanlig, og han plukker ikke opp sin mann når vertene angriper. Både på scoring to og tre burde han ha markert målscoreren. 

Marcelo Vieira (2): Brassen var tilbake fra skade, og virker til å være helt ute av form. Blir spillende midt i mellom angrepet og forsvaret, uten å være spesielt god noen steder. Er heller ikke like offensiv som vi er vandt med. 

Luka Modric (2): Kroaten har fortsatt til gode å spille en virkelig god kamp denne sesongen, og fortsetter der han slapp før landslagspausen. Dominerer ikke midten, styrer ikke spillet, og sliter med å bryte opp spillet. Svak kamp. 

Dani Ceballos (4): Det er ikke veldig mye som lykkes for Ceballos denne kampen, men det skal dog sies at han gjør opp for det med innsats. Stormer hjemover ved balltap, og er ofte nede for å hjelpe Ramos som er ute av posisjon. Må få langt mer hjelp fra sine midtbane-makkere, og er den eneste utespilleren som får godkjent. 

Toni Kroos (1): Spiller en helt elendig kamp. Tyskeren går fotball i 90 minutter, viser null vilje, engasjement eller noe som helst tegn til at han ønsker å være på banen. Man kunne like gjerne spilt med en midtbanespiller mindre, da tyskeren bidrar så lite som han gjør. Virker tung, og burde få et par kamper på sidelinjen. 

Gareth Bale (1): Hva skal man si om waliseren? Gjør han noe som helst bra denne kampen? Det nærmeste må være frisparket, for utenom dette så bommer han på innlegg, går i offside, og mister ballen. Har ikke klart å vise seg fra en god side denne sesongen. 

Karim Benzema (2): Franskmannen må muligens legge til "offside" som mellomnavn, for denne kampen gjorde han omtrent ikke annet. Er den som skaper noe når det skapes noe fremover, men ødelegger utrolig mange ganger for seg selv ved å gå i offside 8 eller 9 ganger. Er nære tidlig i kampen, men blir hindret. 

Marco Asensio (1): Spanjolen fortsetter i samme spor, med en form som er totalt fraværende. Klarer omtrent ikke å skape noe som helst, og blir løpende ute på gressmatta uten mål og mening. Fortjener noen kamper på benken nå. 

Innbytterne: 

Dani Carvajal (4): Klarer å bli med fremover flere ganger enn Odriozola, men får ikke skapt det helt store ut av innleggene sine. Har relativt god kontroll defensivt, og gjør et helt ok innhopp. 

Isco Alarcón (4): Kommer inn like etter timen, og spanjolen virker spillesugen, men klarer ikke å snu kampen på egenhånd. Gjør få feil, men klarer heller ikke å påvirke kampen nevneverdig. 

Vinicius Júnior (3): Mister stort sett samtlige baller han får, eller tar et svakt touch som gjør at ballen brytes. Forsøker et skudd, men det er alt for svakt og triller til side for mål. 

Hva syns du om kampen mot Eibar? 

Pmn6