Extra large pm ramos
PRESSEMELDING: Ramos avviser alle påstandene om brudd på anti-dopingreglementet.

Pressemelding: Ramos avviser påstandene

Sergio Ramos har gitt ut en pressemelding angående dopinganklagene hvor han avviser alle påstander.

Sergio Ramos har vært i hardt vær det siste døgnet etter at avisen Der Spiegel fredag kveld publiserte en rapport som tilsier at Real Madrid og Sergio Ramos er under etterforskning for brudd på anti-dopingreglementet. Rapporten referer til to tilfeller hvor Ramos skal ha brutt reglementet som angår anti-doping-tester i etterkant av kamper. Kampene det refereres til er kampene mot Malaga i april 2018 og finalen i Champions League i juni 2017. Både UEFA, WADA (World Anti-Doping Agency) og Real Madrid har allerede kommet med uttalelser om tilfeller hvor de avviser at det har vært brudd på anti-dopingreglementet og at begge tilfellene allerede er løst mellom alle parter. 

Saken har skapt stor medieoppmerksomhet det siste døgnet og Sergio Ramos står nok en gang i sentrum av begivenhetene, denne gangen i negativ forstand. Lørdag formiddag deltok Real Madrids kaptein i bortekampen mot Eibar i Baskerland som endte med et ydmykende 3-0-tap for Los Blancos. Få timer etter kampen har hovedpersonen selv sluppet en offisiell pressemelding hvor avviser alle anklagene om brudd på anti-dopingreglementet. Sergio Ramos henviser også til de tidligere fastslåtte fakta om at sakene formelt var blitt løst mellom alle parter i etterkant av tilfellene det blir referert til. Sergio Ramos har sluppet denne pressemeldingen angående anklagene: 

Offisiell kunngjøring

I relasjon til informasjonen som ble publisert om meg over flere medier, vil jeg gjerne klargjøre følgende: 

- Jeg er veldig i mot doping. Jeg har aldri deltatt , ei vil jeg delta i, ei har jeg gitt samtykke til , ei vil jeg gi samtykke til å delta i noen form for doping. 

- De to spesifikke hendelsene det er referert til forklares som følgende: 

  1. Málaga, april 2018: Da kampen var slutt ble jeg bedt om å gjennomføre en antidoping-test. Gitt tidspresset på lagets hjemreise tillot tjenestemannen meg å dusje, fortsatt i hans nærvær til alle tider, før jeg fullførte testen, som jeg bestod, som i alle tilfeller. 
  2. Cardif, juni 2017: Jeg mottok en standard medisinsk behandling administrert av klubbens profesjonelle medisinske personal. Saken var oppklart og løst formelt og skriftlig mellom de to organisasjonene. 

- I løpet av min lange idrettskarriere har jeg lagt ned, og tilfredsstillende bestått, et uendelig antall antidoping-tester. Verken i dette tilfellet, som UEFA, WADA og Real Madrid allerede har fastslått, eller noen andre tilfeller i fortiden, har jeg brutt antidoping-reglementet. 

- I respekt av retten til informasjon må jeg også opprettholde min rett til ære. Mitt juridiske team vil vurdere å gjøre videre tiltak i de tilfeller som uriktig fremstiller sannheten og derfor undergraver mitt rykte og bryter mine rettigheter. 

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07