Extra large  he18985
SEIER: Real Madrid vant på Stadio Olimpico etter scoringer av Bale og Vázquez.

Roma 0-2 Real Madrid

Los Blancos gjorde jobben, og sikret gruppeseier tirsdag kveld i Roma.

AS Roma 0-2 Real Madrid
Stadio Olimpico, Roma
Champions League, gruppespill (5/6)
Tirsdag 27.november, kl:21.00

0-1 Gareth Bale (46')
0-2 Lucas Vázquez (59') - Assist: Karim Benzema

Real Madrid spilte en utrolig svak kamp lørdag formiddag, da de ble overkjørt og fullstendig avkledd mot Eibar på bortebane. Tirsdag kveld ventet omsider en ny bortekamp, da Champions League var tilbake igjen, og Roma stod for tur på Stadio Olimpico. Dette var en svært viktig kamp for Los Blancos, både i form av å slå tilbake etter fadesen på lørdag, men også for å sikre seieren i gruppa. Forrige gang lagene møttes til dyst endte det 3-0 til Real Madrid på Santiago Bernabéu, og den gang var det Julen Lopetegui som hadde hovedansvaret for den spanske klubben. Spanjolen har dog ikke hovedansvaret lenger, og Solari var tirsdag kveld mannen som kunne lede klubben til seier i gruppen. 

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric (Valverde 80'), Llorente, Kroos - Vázquez, Benzema (Mariano 76'), Bale (Asensio 84')

Roma: Olsen - Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov - N'Zonzi (Ćorić 63'), Cristante - Ünder, Zaniolo (Karsdorp 69'), El Shaarawy (Kluivert 22') - Schick

Et Ünder at ikke Roma leder

Det ble en jevn åpning på kampen tirsdag kveld, hvor ingen av lagene klarte å skape noen voldsomme sjanser i åpningen. Forsøkene fra begge lag ble ofte hindret, eller stoppet opp av svake pasninger på siste del av banen. Fem minutter ut i oppgjøret fikk gjestene fra Madrid en halvsjanse, da Kroos ble spilt fri på siden, og tyskeren siktet ut Benzema i feltet, men det lave innlegget ble litt for hardt for franskmannen. Et par minutter senere kom vertene fremover, hvor Kolarov snappet opp en løs ball, og stormet inn i feltet, før han klemte ballen utenfor. Venstrebacken fra Serbia ropte på hands, da han spilte ballen forbi Vázquez, men dommeren lot spillet gå. 

Kampens første sjanse kom etter tjue minutter, da Bale fintet på siden av 16-meteren, og fant Lucas på motsatt side. Kantspilleren tok ned ballen, og sendte mot Modric, som forsøkte å plassere ballen i mål. Forsøket gikk via Benzema, og skapte problemer for Olsen, men den svenske sisteskansen hindret scoring. Noen få minutter senere fikk vertene deres første sjanse, da et innlegg fra Kolarov fant Schick i feltet, men avslutningen til angriperen var for svak og trillet inn til Courtois. Vertene var frempå to minutter senere da ballen havnet hos innbytter Kluivert, men unggutten klemte ballen over. 

Like etter halvtimen sendte Ünder et hjørnespark mot bakerste stolpe, hvor en god inngripen fra Varane hindret Schick å sette ballen i åpent mål. Kort tid senere var de frempå igjen, hvor de kom med en kanonade av avslutningen. Først blokkerte Carvajal en avslutning, før Courtois reddet den neste avslutningen, og deretter klemte Kolarov til fra langt hold, men forsøket gikk en meter til side for mål. Ti minutter før hvilen var det Kroos sin tur til å forsøke lykken fra langt hold, men forsøket gikk rett på Olsen. Roma sin venstreback forsøkte seg fra skrått hold like etter dette, men også han sendte ballen rett i fanget på målvakten. 

Drøyt fem minutter før hvilen var det Modric sin tur til å forsøke lykken fra langt hold, men kroaten sendte ballen et stykke over mål. Et minutt på overtid av den første omgangen skulle omsider kampens største sjanse komme, da Zaniolo vant ballen på siden av 16-meteren, og sendte den mot bakerste stolpe. Der kom Cengiz Ünder på et voldsomt løp, og angriperen hadde kun Courtois foran seg, men tyrkeren smelte smått utrolig, ballen over tverrliggeren. Flere sjanser ble det ikke i den første omgangen, og lagene gikk dermed i garderoben på 0-0, hvor vertene var laget som imponerte mest i den første omgangen. 

Vakkert angrepsspill 

Det skulle ikke gå mer enn et lite minutt av den andre omgangen før kampens første scoring kom. Fazio headet en ball tilbake mot Olsen, som Gareth Bale snappet opp, og tross et godt returløp av Manolas, så var Bale iskald og satte inn 0-1. Et par minutter senere fikk Zaniolo ballen på bakerste stolpe, og unggutten la ballen til rette, men skuddforsøket ble blokkert til hjørnespark. Real Madrid kontret umiddelbart etter hjørnesparket, hvor Bale ble spilt i bakrom av Marcelo, og waliseren løpte fra Kolarov, men forsøket på å lobbe ballen over Olsen ble for svakt, og målvakten reddet. Ti minutter ut i omgangen kom Los Blancos på en ny kontring, hvor Benzema fikk ballen på siden, men pasning inn i feltet mot Lucas ble litt for lang. 

Noen minutter før timen ble passert fikk Kluivert ballen like på utsiden av 16-meteren, og unggutten brente til, men forsøket ble reddet av Courtois. Kort tid senere kom Los Blancos fremover med mange spillere, hvor Bale sendte ballen mot bakerste stolpe. Der ventet Karim Benzema som på flott vis headet videre til en umarkert Lucas Vázquez, og kantspilleren enkelt dyttet ballen i mål til 0-2. Like etter timen kontret gjestene fra Madrid på ny, hvor Bale denne gang spilte 45 grader ut til Marcelo, og venstrebacken klemte til, men forsøket gikk rett på Olsen. Noen minutter senere var Real Madrid frempå igjen, og nok en gang etter en kontring, hvor ballen endte opp hos Benzema, men avslutningen til franskmannen ble reddet av Olsen. 

Drøyt tjue minutter før full tid var Roma farlig frempå, da Kluivert løpte opp en ball i feltet, og spilte den forbi Courtois, men Schick var ikke på rett sted til rett tid. Kort tid senere sendte Kolarov et lavt innlegg mot bakerste stolpe, og Florenzi, men en god inngripen fra Marcelo hindre backen en mulighet. Vertene slet med å skape noen store sjanser etter de to scoringene, og et kvarter før full tid forsøkte Kolarov et nytt langskudd, men igjen reddet Courtois. Fem minutter før full tid stormet Mariano fremover, men hurtige Manolas løpte han opp, og var sterkere i kroppen, hvilket resulterte i balltap for Mariano. Gjestene kom fremover like før full tid, hvor Asensio spilte frem Valverde på 16-meteren, men avslutningen til unggutten ble blokkert til hjørnespark. Flere sjanser ble det ikke i den evige stad, og Real Madrid vinner dermed deres gruppe. 

Spillervurderinger: 

Thibaut Courtois (6): Gjør en helt ok kamp, hvor han ikke blir satt på så alt for mange store prøvelser. Er dog god de gangene han må i aksjon, og holder nullen grunnet en kjempestor bom av Ünder. 

Dani Carvajal (6): Har full kontroll defensivt i store deler av kampen, og gjør særdeles få feil bakover på banen. Kan muligens slippe seg noe mer løs offensivt enn han gjorde i dag, men totalt sett en godkjent kamp. 

Raphaël Varane (6): Er trygg i det defensive spillet, og er sterk i luftrommet, hvor han omtrent ikke taper en eneste duell. Spiller på det trygge, og gjør seg ikke bort. 

Sergio Ramos (6): Som sin makker så er han trygg i det defensive spillet. Blir i tillegg med offensivt ved enkelte tilfeller, uten at det påvirker resultatet i det hele tatt. 

Marcelo Vieira (6): Noe mer disiplinert defensivt enn han vanligvis er, men det går også på bekostning av de offensive bidragene. Lar Ünder gå fri like før pause, men blir reddet av en svak avslutning. 

Luka Modric (7 BB): Jobber godt denne kampen, og er spesielt god i fasen hvor Los Blancos vinner tilbake ballen og setter fart fremover. Slår gode pasninger, og er flink til å vende spillet. Mye bedre enn lørdagens prestasjon for kroaten. 

Marcos Llorente (7): Fyller tomrommet Casemiro har etterlatt seg med sin skade, og gjør det bra. Jobber godt defensivt, og bryter opp spillet til motstanderne. Spiller på det sikre, men det blir ofte litt mye sidelengs og bakover. 

Toni Kroos (7): Gjør en langt bedre kamp enn mot Eibar, hvor han er delaktig i spillet, og styrer spillet på en flott måte. Slår som vanlig mange gode pasninger, og er en særdeles viktig i oppbyggingen av angrepene. 

Lucas Vázquez (6): Jobber som vanlig utrettelig, og blir belønnet med en scoring. Den er riktignok av det enkle slaget, men mål er mål. Har noen gode bidrag, og noen særdeles gode løp fra langt bak i banen, og hele veien fremover. 

Karim Benzema (6): Gjør en viktig jobb i form med å skape kombinasjoner fremover på banen, og er som vanlig delaktig i oppbygningen av angrepet. Får med seg en lekker målgivende pasning på scoring nummer to, 

Gareth Bale (6): Er over på venstre side for første gang på lang tid, og virker umiddelbart mer pigg. Går på en rekke løp, slår noen gode innlegg, og får med seg et mål - på noe heldig vis. Er også tredje sist på scoring nummer to. 

Innbytterne: 

Mariano Díaz (N/A): Spiller for kort tid til noen vurdering. 

Federico Valverde (N/A): Spiller for kort tid til noen vurdering. 

Marco Asensio (N/A): Spiller for kort tid til noen vurdering. 

Hvem håper du Real Madrid møter i 8.delsfinalen? 

Pmn6