Extra large f r valen
SLO TILBAKE: Real Madrid slo tilbake etter tapet mot Eibar i helgen og slo Roma på Stadio Olimpico.

Før kampen: Valencia (H)

Real Madrid tar imot Valencia til storkampen på Santiago Bernabéu lørdag kveld.

Real Madrid - Valencia
Santiago Bernabéu, Madrid
La Liga Santander, runde 14
Lørdag 1. desember, kl. 20:45
Strive

Real Madrid tar imot Valencia på Santiago Bernabéu lørdag kveld til La Ligas 14. runde. Los Blancos kommer fra en god erfaring fra tirsdagens kamp i Roma i Champions League. Real Madrid vant 2-0 og laget så helt annerledes ut enn hva det hadde gjort i 3-0-tapet mot Eibar. Scoringer av Gareth Bale og Lucas Vázquez i andre omgang sikret Real Madrid seieren og dermed også, mest sannsynlig, gruppeseier i Champions League. Nå er det Valencia på Santiago Bernabéu som står for tur for Los Blancos, et lag som har slitt denne sesongen, men som stadig vekk viser at de kan hamle opp med hvem som helst i spansk fotball. Det er dermed duket for et svært spennende oppgjør på mektige Santiago Bernabéu på lørdag. 

Solaris nye Real Madrid

Etter at Solari tok over som hovedtrener for Real Madrid i slutten av oktober har laget gått gjennom flere endringer som har ført til svært blandede følelser hos Real Madrid-fansen. Real Madrid har vunnet fem av seks kamper med Santiago Solari som hovedtrener, men det er likevel en rekke avgjørelser og beslutninger som har vært svært kontroversielle og har bidratt til at argentineren allerede nå kan ha fått en del fans imot seg. Like etter at Solari tok over ble det ganske tydelig at det var Thibaut Courtois som skulle være Real Madrids klare førstevalg på keeperplass, og den tidligere ordningen om at Navas skulle få spille i Champions League var tilsynelatende visket bort. Dette var en avgjørelse som mange Real Madrid-fans var enige i, men det var også en stor del av supporterskaren som følte at den costaricanske keeperen har gjort seg fortjent til bedre behandling fra klubben sin side. En spiller som Lucas Vázquez har også sett betraktelig mer spilletid etter at Solari tok over som trener og den argentinske treneren skal også ha hatt et ønske om å bruke Vinícius Júnior mer hyppig for å endre dynamikken i laget.

Nå kan det se ut som Solari har tatt videre grep for å gjøre sitt preg på dagens Real Madrid-lag. Isco returnerte fra sin operasjon for en drøy måned siden og den spanske driblefanten har enda ikke startet en kamp under Santiago Solari. Allerede i forrige uke var det snakk om Isco-situasjonen i spanske medier og det ble stilt spørsmålstegn ved forholdet mellom Solari og Isco. Denne diskusjonen fikk et høydepunkt på onsdag da Isco ikke en gang ble tildelt en plass på benken til bortekampen mot Roma i Champions League. Dermed har overgangryktene spredt seg som ild i tørt gress og samtlige Real Madrid-fans sitter nå og håper på at situasjonen snart vil løse seg mellom trener og spiller. Også Marco Asensio har vært inn og ut av startoppstillingen til Solari etter at han overtok som trener, men dette er mest sannsynlig også i sammenheng med at den spanske ungguttens prestasjoner har vært svært skuffende denne sesongen. Det er selvsagt usikkert hvor mye man skal legge i ryktene rundt Isco, men det er likevel helt tydelig at Solari ønsker å sette sitt preg på Real Madrid, og spillere som Isco og Keylor Navas har så langt vært offer for denne prosessen. 

Løsning på midtbaneproblemet?

Etter at Casemiro måtte ut med skade i begynnelsen av kampen mot Celta Vigo for drøye to uker siden har Real Madrid slitt med å finne ut hvordan midtbanen skal fungere på best mulig måte. Løsningen som ble valgt mot Eibar var intet mindre enn en katastrofe og det var tydelig hvor viktig Casemiro er for laget. Desto mer tydelig er det nok at Real Madrid trenger en rent defensiv midtbanespiller for å få det oppbyggende spillet til å fungere, samt som en del av det defensive for Real Madrid. Både Toni Kroos og Dani Ceballos har blitt forsøkt i den rollen når Casemiro har vært ute av forskjellige grunner den siste tiden og selv om det tilsynelatende fungerte mot Celta Vigo ble nok bortekampen mot Eibar en vekker for Solari. Midtbanen fungerte langt fra optimalt mot Eibar og Ceballos maktet ikke å dekke det tomrommet som Casemiro hadde etterlatt seg på Real Madrids midtbane. Solari var også et offer for mye kritikk etter matchen for nettopp avgjørelsen om å starte Ceballos i Casemiros fravær. 

Mot AS Roma i Champions League på onsdag valgte Solari en annen retning på Real Madrids midtbane med å gå for Marcos Llorente som den mer defensivt orienterte midtbanespilleren fra start. Den spanske midtbanespilleren har vært blant de spillerne som i utgangspunktet hører til førstelagstroppen som har vært lengst unna å starte en kamp for Los Blancos, både under Lopetegui og Solari. Real Madrids argentinske trener valgte likevel å benytte seg av Marcos Llorente fra start i Roma, en avgjørelse som virkelig lønnet seg. Llorente var en av lagets beste spillere og gav en defensiv trygghet på midtbanen som var totalt fraværene mot Eibar. Llorente hadde en pasningstreffsikkerhet på 91% og var en svært viktig brikke i Real Madrids seier mot Roma. Mye tyder på at Llorente vil få fornyet tillit på midtbanen mot Valencia og Solaris midtbaneproblem kan være løst i form av den avskrevne midtbanespilleren Marcos Llorente.

Motstanderen

Det er altså de spanske gigantene Valencia som er Real Madrids motstander i lørdagens kamp. Et oppgjør mellom disse lagene vil alltid blir regnet som en storkamp, uavhengig av hvordan lagene har prestert denne sesongen. Valencia CF hører til byen Valencia, byen som er Spanias tredje største by og ligger i regionen Valencia. Valencia er en av de mest suksessrike klubbene i spansk fotballhistorie og Los Che har vunnet den spanske ligaen åtte ganger, fjerde mest av alle lag i spansk fotballhistorie. Valencia klarte forrige sesong å komme seg tilbake til toppen av spansk fotball etter en rekke svake sesonger, to av dem på lavere halvdel av tabellen. Fjorårets sesong endte med fjerde plass på tabellen og dermed Champions League-fotball på Estadio Mestalla inneværende sesong. Valencia gjorde en rekke forsterkninger til troppen i sommer og spillere som Gameiro, Batshuayi, Wass, Cheryshev og Diakhaby ble hentet inn som nye spillere mens spillere som Guedes og Kondogbia ble sikret på permanent basis for å forsikre at Valencia skulle klare å konkurrere helt i toppen av begge turneringer. Det har dog ikke vært en dans på roser i Valencia så langt denne sesongen. 

Valencia har ikke maktet å bygge videre på den strålende sesongen laget hadde i fjor, og Los Che har inneværende sesong blitt kjent som laget som ikke klarer annet enn å spille uavgjort. Valencia har spilt uavgjort i åtte av 13 kamper denne sesongen og ligger på en ellevte plass i La Liga. Det er likevel verdt å merke seg at Valencia knapt taper kamper, og laget er faktisk på delt andreplass på færrest tap i La Liga. Valencia og Barcelona har begge tapt to kamper i løpet av årets sesong, mens Atlético Madrid er det eneste laget som har tapt færre matcher. Tre seire er fasiten for Marcelinos mannskap og laget går faktisk inn til kampen mot Real Madrid med to seire på rad i La Liga. Seirene i La Liga har kommet mot Getafe, Rayo Vallecano og Real Sociedad, mens de to tapene har kommet mot Espanyol og Girona. Verken Atlético Madrid eller Barcelona har fått med seg mer enn ett poeng fra Mestalla denne sesongen. Noe av grunnen til Valencias skuffende sesong så langt er mangelen på mål fra Marcelinos mannskap. Lagets toppscorer fra forrige sesong, Rodrigo Moreno med 16 mål, har kun truffet nettmaskene én gang i inneværende sesong og ingen spiller har scoret flere enn to mål for Valencia denne sesongen. 

Historie

Real Madrid og Valencia har møttes utallige ganger, både i La Liga- og Europeisk fotballsammenheng. Derfor skal vi ta kun ta for oss oppgjørene mellom lagene siden 2010-sesongen og dermed se på de nylige, og mest interessant, kampene mellom lagene. Siden den tid har Real Madrid og Valencia møttes 18 ganger, 16 av dem i La Liga og to ganger i Copa del Rey. Av disse 18 oppgjørene har Real Madrid gått seirende ut av halvparten av dem, altså ni. Dette inkluderer en 2-0-seier i Copa del Rey som gjorde at Real Madrid slo ut Los Che av turneringen i 2013. Syv ganger har kampene endte uavgjort mellom lagene og Valencia har gått seirende ut av kampen mellom lagene to ganger. Kun tre ganger har oppgjørene endte med mer enn en tomålsseier til noen av lagene, noe som tyder på at kampene mellom Real Madrid og Valencia ofte blir en svært jevnspilt affære.

I fjorårets sesong møttes Real Madrid og Valencia to ganger i La Liga og én seier og én uavgjort ble fasiten for Los Blancos mot Valencia. Da Valencia kom på besøk til Real Madrid på Santiago Bernabéu i fjor endte kampen med poengdeling og 2-2. To scoringer av Marco Asensio og én scoring hver av Geoffrey Kondogbia og Carlos Soler fastsatte resultatet etter en svært tettspilt og spennende kamp mellom to veldig gode lag. På Mestalla derimot var det større forskjell på lagene og Real Madrid knuste Valencia med hele 4-1. Cristiano Ronaldo scoret to ganger på straffespark før pause før Santi Mina reduserte like før timen var spilt i Valecia. Én scoring hver av Marcelo og Kroos like før slutt sikret likevel seieren for Real Madrid. 

Mulig startellever:

                                 Courtois
       Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo
              Modric, Llorente, Kroos
             Bale, Benzema, Vázquez

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07